• nutrients

როგორ მოვამზადოთ იდეალური მაკარონი?

გემრიელი

მაკარონი - იდეალური არჩევანია მათთვის, ვისაც იტალიური სამზარეულო უყვართ. თუმცა ხანდახან მომზადების პროცესში მაკარონი ფორმას კარგავს სახამებლის დიდი შემცველობის გამო. ამის გამო ჩვენი კერძი ნაკლებად მადისაღმძვრელად გამოიყურება და ნაკლებად გემრიელია. მაკარონის სწორად მომზადება კიდევ უფრო გაამძაფრებს თქვენი საყვარელი კერძის გემოს.

მაკარონის მომზადება ძალიან იოლია, თუ რამოდენიმე რჩევას გაითვალისწინებთ. ქვემოთ ნახავთ მაკარონის მომზადების შესახებ რჩევებს თავად იტალიელებისაგან.

1. ყველა მაკარონი ერთნაირია.

მაკარონის ხარისხი მისი ინგრედიენტების ხარისხზეა დამოკიდებული. მომზადება – მარტივი ტესტია, რომლის მეშვეობითად გაიგებთ მაკარონი მაღალი ხარისხის არის თუ არა. თუ მომზადების შემდეგ ნახარში წყალი გამჭვირვალე, ხოლო თავად მაკარონი ლამაზი ოქროსფერია, შეგიძლიათ დარწმუნებული იყოთ, რომ მაღალი ხარისხის პროდუქტთან გაქვთ საქმე.

2. წყალი, წყალი, წყალი.

მაკარონის მოსამზადებლად ხშირად იყენებენ პატარა ზომის ქვაბს ან მცირე რაოდენობის წყალს. პროპორცია იდეალურია, როდესაც 100 გრამ მაკარონზე 1 ლიტრ წყალს ვიღებთ.

3. მარილი

მარილიანი წყალი მაკარონის გემოს ამძაფრებს. წყალში მარილი ჩაყარეთ მას შემდეგ, რაც წამოდუღდება და მხოლოდ ამის მერე ჩაყარეთ მაკარონი. იდეალური თანაფარდობა – 7 გრამი მარილი 1 ლიტს წყალზე.

4. არ აურიოთ წყალი და ცხიმი

თუ მაკარონი კარგი ხარისხისაა, მას საერთოდ არ სჭირდება ცხიმის დამატება.ცხიმი მაკარონის ზედაპირზე თხელ ფენად გადაეკვრება და ატრიის მსგავს სოუსს მიიღებთ.

5. არ გარეცხოთ მოხარშული მაკარონი ცივი წყლით.

არავითარ შემთხვევაში არ გარეცხოთ მოხარშული მაკარონი ცივი წყლით. ასე თქვენ მაკარონიდან რეცხავთ სახამებლის თხელ ფენას, რომლის მეშვეობითაც სოუსი ჩერდება მაკარონზე.

როგორ მოვამზადოთ იდეალური მაკარონი?

რამოდენიმე მარტივი ნაბიჯი იდეალური მაკარონის მოსამზადებლად.

აღმოაჩინეთ კიდევ უფრო მეტი გემრიელი რეცეპტი ბმულზე:

სიცილიური სპაგეტი – იტალიური პასტა თინუსით

, , , ,