• nutrients

როდის მოვხარშოთ და როდის მოვწალოთ?

გემრიელი

ორთქლზე მომზადების თუ მოხარშვის საუკეთესო საშუალებები. გზამკვლევი მათთვის ვისაც სურს აითვისოს ბოსტნეულის ყველა სიკეთე!

ტრადიციული ხარშვის პროცესი 100 °C-ზე მიდის. ამისათვის საჭიროა პროდუქტი მდუღარე წყალში ჩადოთ. ორთქლზე მომზადების დროს პროდუქტის წყალთან კონტაქტი არ ხდება და პირიქით – მანძილი მათ შორის 6-7 სმ-ია. მთელი პროცესის განმავლობაშ ტემპერატურა 120 °C-ია. ტრადიციული ხარშვისაგან განსხვავებით, ორთქლზე მომზადების დროს პროდუტს მარილის დამატება არ სჭირდება, რადგან ძალიან იოლად შეიძლება დამლაშდეს. ამის მაგიერ შესაძლოა გამოიყენოთ ცოცხალი თუ გამომშრალი მწვანილეული. უკეთესი არომატისათვის მდუღარე წყალში შეიძლება დაუმატოთ ცოტაოდენი ცოცხალი მწვანილი ან ბულიონის კუბები.

მოხარშული თუ მოწალული ბოსტნეული შეგიძლიათ გამოიყენოთ სალათების, წვნიანებისა თუ გარნირისათვის. მომზადების შემდეგ დარჩენილი წყალი შესაძლოა გამოიყენოთ, როგორც ბულიონი სხვადასხვა წვნიანისათვის ან მოამზადოთ სოუსი. არ არის აუცილებელი ბულიონი მაშინვე გამოიყენოთ. შეგიძლიათ გაყინოთ და მოგვიანებით გამოიყენოთ.

როდის მოვხარშოთ და როდის მოვწალოთ?

შექმენით საუკეთესო ბულიონი თქვენი სოუსებისა და წვნიანებისათვის.

ისიამოვნე და შექმენი ახალი ბონდუელთან ერთად:

ორთქლზე მომზადებისა და მოხარშვის საიდუმლო

, , , , , ,