კულინარიული შთაგონებები სომხური სამზარეულოდან

გემრიელი

სომხური სამზარეულო უფრო მეტია, ვიდრე ქაბაბი და შემწვარი ხორცი - ბოსტნეულის, რძის პროდუქტებისა და მარცვლეულის მომზადების ხერხები მას უნიკალურს ხდის და უამრავი კულინარიული შთაგონებით აგავსებთ.

სომხური სამზარეულო

ერთ-ერთი, რაც სომხურ სამზარეულოს დანარჩენი სამხრეთ კავკასიური სამზარეულოებისაგან განასხვავებს ჯანმრთელი ინგრედიენტების მრავალფეროვნებაა. ამ სამზარეულოში ფართოდ გამოიყენება ბოსტნეული, პარკოსნები, მარცვლეული და რძის პროდუქტები, რომლებიც მას უნიკალურს ხდიან.
ეს არის ერთ-ერთი მიზეზი იმისა, თუ რატომ შეიძლება მწვადთან და თხელ ლავაშთან ასოცირებული ეს პატარა სამზარეულო, გახდეს თქვენი კულინარიული შთაგონების წყარო, მათთვის ვისაც უყვარს ბოსტნეულის კერძები ან უბრალოდ, ჯანმრთელად კვება.

სომხური კერძები, რომლებიც ჯანმრთელ ინგრედიენტებს იყენებენ:

ოსპის სალათი –  ეს არის ყავისფერი ოსპის, პომიდვრისა და ხახვის ნაზავი ზეითუნის ზეთით, ლიმნის წვენითა და დაჭრილი ოხრახუშით შეზავებული. გემოს მრავალფეროვნებისათვის ასევე შეგიძლიათ დაუმატოთ ბადრიჯანი, თურქული ბარდა ან სხვა ნებისმიერი ბოსტნეული.

ბლგჰოურაპური

ეს ტკბილი წვნიანი ყურძნის წვენში კანიანად მოხარშული ხორბალია. ის სუფრის ტკბილი ნაწილის შემადგენელია.
ჯაჯიკი იოგურტის, ნივრის სოუსისა და დაჭრილი კიტრისაგან მზადდება და ბევრად უფრო მარტივი და უჩვეულოა იმ სალათებს შორის რომელიც გაგისინჯავთ. მას ასაევე შეგიძლიათ დაუმატოთ პომიდვრის სოუსი, ტაჰინი ან ლიმნის წვენი.

დძავარაპური – ეს წვნიანი შედგება კარტოფილის, კანიანი ხორბლისა და პომიდვრის პიურესაგან, რომელსაც მომზადების ბოლო მომენტში უმატებენ კვერცხის გულს.

სიმარტივე, მრავალფეროვნება, ორიგინალურობა – სომხურ სამზარეულოში უამრავი რამ შეიძლება მოგეწონოთ. ზემოთ აღწერილი კერძები ზედაპირული მიმოხილვაა ამ სამზარეულოსი. თუ თქვენ სომხური სამზარეულოს სტილს ბოლომდე შეისწავლით, უამრავ კულინარიულ შთაგონებებს აღმოაჩენთ, რომელიც გააორმაგებს თქვენი არაჩვეულებრივი რეცეპტების არსენალს.

, ,