• 100 წთ
  • იოლი
  • 6

მომხმარებლის შეფასება
1 ვარსკვლავი2 ვარსკვლავი3 ვარსკვლავი4 ვარსკვლავი5 ვარსკვლავი (1 ხმა, საშუალო შეფასება: 5.00 ხმიდან 5)
Loading...Loading...

ფახლავა - დესერტი სომხეთიდან

აღმოსავლური დესერტი - ფახლავა - შაქრისა და ნიგოზის სენსაციაა, რომელიც პირში დნება

ინგრედიენტები

  • 2 ჭიქა შაქარი
  • 3  სუფრის კოვზი შაქარი
  • 1 1/2 ჭიქა წყალი
  • 3 მიხაკი
  • ჩაის კოვზი ლიმნის წვენი
  • 1 1/2 ჭიქა წვრილად დაჭრილი ნიგოზი
  • 1 ჩაის კოვზი დარიჩინი
  • 1 1/2 ჭიქა ტკბილი კარაქი
  • 1 შეკვრა ცომი phyllo

მომზადება

  • ერთად წამოადუღეთ 2 ჭიქა შაქარი და წყალი 10 წუთის განმავლობაში. ბოლოს დაუმატეთ ლიმნის წვენი და მიხაკი. გადმოდგით ცეცხლიდან და აცადეთ გაგრილება.
  • შეურიეთ ნიგოზი, დარიჩინი და 3 სუფრის კოვზი შაქარი პატარა ჯამში.
  • გაადნეთ კარაქი და წაუსვით ცოტაოდენი საცხობ ტაფას.
  • ფენებად მოათავსეთ ცომის ნახევარი ტაფაზე და სათითაოდ წაუსვით კარაქი.
  • ნიგვზის მასა გაანაწილეთ ყველა ფენაზე და წაუსვით კარაქი.
  • შეინახეთ დარჩენილი კარაქი.
  • ბასრი დანით დაჭერით ცომი რომბის ფორმებად.
  • ზემოდან მოასხით დარჩენილი კარაქი.
  • აცხვეთ წინასწარ 175 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში სანამ მიიღებს ოქროსფერ შეფერილობას.
  • გამოიღეთ ღუმლიდან, გააგრილეთ 10 წუთის განმავლობაში. გაგრილებული სიროპი მოასხით სათითაოდ.
  სუფრასთან ფახლავა შეგიძლიათ მიიტანოთ დარჩენილ სიროპთან ერთად.