რიზოტო – ბრინჯით და ბოსტნეულით

/ 5
60 წუთები
რიზოტო – ბრინჯით და ბოსტნეულით

ინგრედიენტები

1 ნაწილი
ბრინჯი300 გ
ხუჭუჭა კომბოსტო (kale)300 გ
ლობიო130 გ
ახალი ბეკონი100 გ
ღერო2 ნიახური
ხახვი
სტაფილო1
პომიდორი3 პომიდორი
კარაქი50 გ
ხორცის ბულიონი1.2 ლ
წითელი მშრალი ღვინო125 მლ
მარილი პილპილი

სამზარეულო

რიზოტო იტალიურ სტილში - ჩინებული იტალიური რეცეპტი ბრინჯით, რომელიც სავარაუდოდ დიდმა მოგზაურმა მარკო პოლომ ჩამოიტანა ჩინეთიდან.
  1. გარეცხეთ ხუჭუჭა კომბოსტო (kale) და დახიეთ ფოთლები რაც შეიძლება პატარა ნაწილებად.
  2. გარეცხეთ და წვრილად დაჭერით ნიახურის ღეროები. გარეცხეთ სტაფილო და ძალიან წვრილად გახეხეთ. მოაცალეთ კანი პომიდორს, გამოარჩიეთ თესლები და დაჭერით.
  3. დაასხით ბოსტნეულს ბულიონი, დაუმატეთ ლობიო და საშუალო ცეცხლზე დატოვეთ თავდახურული 2 საათის განმავლობაში.
  4. დაჭერით ბეკონი კუბებად. წვრილად დაჭერით ხახვი და ბრინჯთან, კარაქსა და ბეკონთან ერთად მოთუშეთ 3 წუთის განმავლობაში. დაუმატეთ წითელი ღვინო და ურიეთ მუდმივად, სანამ ღვინო სრულად აორთქლდება.
  5. დაუმატეთ ბულიონი და ლობიო და დატოვეთ ცეცხლზე კიდევ 15 წუთი, ურიეთ განუწყვეტლივ.
  6. შეაზავეთ მარილით და პილპილით თქვენი გემოვნების მიხედვით და, სანამ მიირთმევთ რამოდენიმე წუთი გააგრილეთ.
შეაზავეთ მარილით და პილპილით თქვენი გემოვნების მიხედვით და მირთმევამდე რამოდენიმე წუთი გააგრილეთ.

შეაფასეთ რეცეპტი

1
2
3
4
5

სხვა რეცეპტები ამ კატეგორიაში

მეტი საიტზე