ვანტონი – ჩინური პელმენი

/ 5
120 წუთები
ვანტონი – ჩინური პელმენი

ინგრედიენტები

1 ნაწილი
ცომი
ფქვილი2 ჭიქა
მდუღარე წყალი50 გ
ცივი წყალი25 გ
ზეთი15 მლ
მარილი0
სატენი
კრევეტი250 გ
ღორის ხორცი250 გ
სოიოს სოუსი15 მლ
კოვზი კოჭა1 ჩაის
კოვზი დაჭრილი პრასი1 ჩაის
სოუსი
ღვინის ძმარი60 გ
წყალი30 გ
სუფრის კოვზი კოჭა2
კოვზი სოიოს სოუსი1 ჩაის
კოვზი ჩილის პასტა1 ჩაის
ჩაის კოვზი შაქარი1
ქუნჯუთის ზეთი

სამზარეულო

ვანტონი ყველაზე პოპულარული ჩინური კერძია -  ჩინური პელმენი ღორის ხორცის ან კრევეტების (ან ორივესი ერთად) სატენით. ვანტონი შეიძლება შეიწვას ან მოიხარშოს წყალში. მას ქათმის ბულიონთან ერთად მიირთმევენ.
  1. აურიეთ ფქვილი და მარილი, თავდაპირველად დაუმატეთ მდუღარე წყალი, ხოლო შემდეგ ცივი წყალი და ზეთი. მოზილეთ ცომი და დატოვეთ 30 წუთის განმავლობაში. გააკეთეთ როლი და დაჭერით 5 სმ კუბებად.
  2. ახალ კრევეტებს გააცალეთ კანი, დაჭერით და შეურიეთ გატარებულ ღორის ხორცს დანარჩენ ინგრედიენტებთან ერთად.
  3. ცომის თითოეულ კუბზე დადეთ მცირეოდენი სატენი, გადაახვიეთ სამკუთხედად, მოუჭირეთ გვერდებზე და რავიოლის მსგავსად წაუწვეტეთ კუთხეები.
  4. ტაფაში გააცხელეთ ზეთი, დაბრაწეთ ხვეულები, შემდეგ დაუმატეთ ცოტაოდენი წყალი და მოამზადეთ თავდახურული.
  5. სუფრასთან: შეურიეთ სოუსის ინგრედიენტები და მიირთვით ცივი. როლები ამოავლეთ ცივ სოუსში.
სუფრასთან: შეურიეთ სოუსის ინგრედიენტები და მიირთვით ცივი. როლები ამოავლეთ ცივ სოუსში.

შეაფასეთ რეცეპტი

1
2
3
4
5

სხვა რეცეპტები ამ კატეგორიაში

მეტი საიტზე