ბადრიჯნის ხვეულები

ბადრიჯნის ხვეულებს მდიდარი გემო აქვს, რაც განსაკუთრებულად ნივრისა და ნიგვზის დამსახურებაა. მისი მომზადება დიდ დროს არ წაგართმევთ, სამაგიეროდ, ოჯახის წევრებსა და სტუმრებს გემრიელად გაუმასპინძლდებით.

მომზადების ეტაპები

  • კანიანად დაჭერით ბადრიჯანი 6 მმ სისქის ბრტყელ ნაჭრებად. მოაყარეთ მარილი ორივე მხარეს და გააჩერეთ 15 წუთით, შემდეგ მოაშორეთ გამოყოფილი სითხე ქაღალდის ხელსახოცის დახმარებით.

  • შეწვით ნაჭრები ზეთში. ამოიღეთ ტაფიდან და დაწკრიტეთ ზედმეტი ცხიმისაგან.

  • დაჭერით პომიდორი და ჯამში აურიეთ ნიორთან და ნიგოზთან ერთად.

  • დაჭერით კამა. დაუმატეთ ჯამში 2–3 სუფრის კოვზი არაჟანი.

  • დაუმატეთ ბროწეულის მარცვლები.

  • მოაყარეთ მარილი, თუ საჭიროა.

  • მიღებული მასა კოვზით მოათავსეთ ბადრიჯნის ნაჭრებზე და გადაახვიეთ.

  • სუფრაზე: გააფორმეთ ხვეულები კამითა და ბროწეულის მარცვლებით.

რეცეპტები, რომლითაც შესაძლოა, დაინტერესდეთ

ბადრიჯნის ხვეულები
2 ადამიანი 45 წუთზე მეტი მარტივი
ინგრედიენტები
  • 2 დიდი ბადრიჯანი
  • 1 წითელი ხახვი
  • 2 პომიდორი
  • 1 ნივრის კბილი
  • 50 გ ბროწეულის მარცვლები
  • 50 გ ნიგოზი
  • ზეითუნის ან მზესუმზირის ზეთი
  • არაჟანი
  • კამა
  • მარილი
მომზადების ეტაპები
  • ნაბიჯი 1

    კანიანად დაჭერით ბადრიჯანი 6 მმ სისქის ბრტყელ ნაჭრებად. მოაყარეთ მარილი ორივე მხარეს და გააჩერეთ 15 წუთით, შემდეგ მოაშორეთ გამოყოფილი სითხე ქაღალდის ხელსახოცის დახმარებით.

  • ნაბიჯი 2

    შეწვით ნაჭრები ზეთში. ამოიღეთ ტაფიდან და დაწკრიტეთ ზედმეტი ცხიმისაგან.

  • ნაბიჯი 3

    დაჭერით პომიდორი და ჯამში აურიეთ ნიორთან და ნიგოზთან ერთად.

  • ნაბიჯი 4

    დაჭერით კამა. დაუმატეთ ჯამში 2–3 სუფრის კოვზი არაჟანი.

  • ნაბიჯი 5

    დაუმატეთ ბროწეულის მარცვლები.

  • ნაბიჯი 6

    მოაყარეთ მარილი, თუ საჭიროა.

  • ნაბიჯი 7

    მიღებული მასა კოვზით მოათავსეთ ბადრიჯნის ნაჭრებზე და გადაახვიეთ.

  • ნაბიჯი 8

    სუფრაზე: გააფორმეთ ხვეულები კამითა და ბროწეულის მარცვლებით.