ბურატა სიმინდით და პესტოთი

ძალიან გემრიელი და მარტივი რეცეპტი

მომზადების ეტაპები

  • პესტოს სოუსი გააკეთეთ: გახეხილი პარმეზანით, არუგულით, ნივრით, ფიჭვის კვირტით, ვალერიანით, ზეითუნის ზეთითა და რეჰანით. კარგად აურიეთ და თუ გინდათ რომ ის უფრო თხევადი იყოს, შეგიძლიათ დაამატოთ ცოტა წყალი.

  • 2 ნაჭერ პურს ფესვის პესტოს სოუსი წაუსვით ფუნჯით. განათავსეთ ისინი წინასწარ გაცხელებულ ღუმელში 200 ° C- ზე 4-5 წუთის განმავლობაში.

  • კარგად დაასხით თხევადი სიმინდი და მოათავსეთ ტაფაზე ალუბლის პომიდორთან და ცოტა პესტოს სოუსთან ერთად. აცადეთ მიიღოს ყავისფერი ფერი სანამ მიიღებს ხრაშუნა მდგომარეობას. შეკმაზეთ მარილითა და წიწაკით.

  • გამომცხვარი პური ღუმელიდან ამოიღეთ, მასზე თბილი სიმინდი მოათავსეთ ალუბლის პომიდორით, დაამატეთ არგულა და შემდეგ ბურატა, რომელიც ოთახის ტემპერატურაზე ინახება ნახევარი საათით ადრე, რათა შიგნით იყოს რბილი. ბურატა გააცივეთ პესტოს სოუსით. დაამშვენეთ იგი რეჰანის ფოთლებით და ის მზად არის დასაგემოვნებლად.

რეცეპტები, რომლითაც შესაძლოა, დაინტერესდეთ

ბურატა სიმინდით და პესტოთი
2 ადამიანი 15-30 წუთი მარტივი
ინგრედიენტები
  • 1 ქილა(340 გრ) სუპერ ტკბილი სიმინდი გოლდი ბონდუელი
  • 1 ბურატა
  • 10 ჩერის პომიდორი
  • 50 გრ პარმეზანი
  • პურის 2 დიდი ნაჭერი
  • 1 მუჭა ფიჭვის კაკალი
  • 1 მუჭა არუგულა
  • 2 კბილი ნიორი
  • ცოტაოდენი ვალერიული ფოთოლი
  • ცოტაოდენი რეჰანის ფოთოლი
  • 4 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
  • 1 ს.კ. მარილი
  • 1 ს.კ. წიწაკა
მომზადების ეტაპები
  • ნაბიჯი 1

    პესტოს სოუსი გააკეთეთ: გახეხილი პარმეზანით, არუგულით, ნივრით, ფიჭვის კვირტით, ვალერიანით, ზეითუნის ზეთითა და რეჰანით. კარგად აურიეთ და თუ გინდათ რომ ის უფრო თხევადი იყოს, შეგიძლიათ დაამატოთ ცოტა წყალი.

  • ნაბიჯი 2

    2 ნაჭერ პურს ფესვის პესტოს სოუსი წაუსვით ფუნჯით. განათავსეთ ისინი წინასწარ გაცხელებულ ღუმელში 200 ° C- ზე 4-5 წუთის განმავლობაში.

  • ნაბიჯი 3

    კარგად დაასხით თხევადი სიმინდი და მოათავსეთ ტაფაზე ალუბლის პომიდორთან და ცოტა პესტოს სოუსთან ერთად. აცადეთ მიიღოს ყავისფერი ფერი სანამ მიიღებს ხრაშუნა მდგომარეობას. შეკმაზეთ მარილითა და წიწაკით.

  • ნაბიჯი 4

    გამომცხვარი პური ღუმელიდან ამოიღეთ, მასზე თბილი სიმინდი მოათავსეთ ალუბლის პომიდორით, დაამატეთ არგულა და შემდეგ ბურატა, რომელიც ოთახის ტემპერატურაზე ინახება ნახევარი საათით ადრე, რათა შიგნით იყოს რბილი. ბურატა გააცივეთ პესტოს სოუსით. დაამშვენეთ იგი რეჰანის ფოთლებით და ის მზად არის დასაგემოვნებლად.