This website uses cookies. By using this website you consent to our cookie policy.

More details

ბურატა სიმინდით და პესტოთი

ძალიან გემრიელი და მარტივი რეცეპტი

Preparation steps

  • პესტოს სოუსი გააკეთეთ: გახეხილი პარმეზანით, არუგულით, ნივრით, ფიჭვის კვირტით, ვალერიანით, ზეითუნის ზეთითა და რეჰანით. კარგად აურიეთ და თუ გინდათ რომ ის უფრო თხევადი იყოს, შეგიძლიათ დაამატოთ ცოტა წყალი.

  • 2 ნაჭერ პურს ფესვის პესტოს სოუსი წაუსვით ფუნჯით. განათავსეთ ისინი წინასწარ გაცხელებულ ღუმელში 200 ° C- ზე 4-5 წუთის განმავლობაში.

  • კარგად დაასხით თხევადი სიმინდი და მოათავსეთ ტაფაზე ალუბლის პომიდორთან და ცოტა პესტოს სოუსთან ერთად. აცადეთ მიიღოს ყავისფერი ფერი სანამ მიიღებს ხრაშუნა მდგომარეობას. შეკმაზეთ მარილითა და წიწაკით.

  • გამომცხვარი პური ღუმელიდან ამოიღეთ, მასზე თბილი სიმინდი მოათავსეთ ალუბლის პომიდორით, დაამატეთ არგულა და შემდეგ ბურატა, რომელიც ოთახის ტემპერატურაზე ინახება ნახევარი საათით ადრე, რათა შიგნით იყოს რბილი. ბურატა გააცივეთ პესტოს სოუსით. დაამშვენეთ იგი რეჰანის ფოთლებით და ის მზად არის დასაგემოვნებლად.

Recipes that might interest you

ბურატა სიმინდით და პესტოთი
2 persons 15-30 min Easy
Ingredients
  • <p><a href="https://bonduelle.ge/produk-ti/okrosferi-simindis-martsvlebi">1 ქილა(340 გრ) სუპერ ტკბილი სიმინდი გოლდი ბონდუელი</a></p>
  • <p>1 ბურატა</p>
  • <p>10 ჩერის პომიდორი</p>
  • <p>50 გრ პარმეზანი</p>
  • <p>პურის 2 დიდი ნაჭერი</p>
  • <p>1 მუჭა ფიჭვის კაკალი</p>
  • <p>1 მუჭა არუგულა</p>
  • <p>2 კბილი ნიორი</p>
  • <p>ცოტაოდენი ვალერიული ფოთოლი</p>
  • <p>ცოტაოდენი რეჰანის ფოთოლი</p>
  • <p>4 ს.კ. ზეითუნის ზეთი</p>
  • <p>1 ს.კ. მარილი</p>
  • <p>1 ს.კ. წიწაკა</p>
Preparation steps
  • Step 1

    პესტოს სოუსი გააკეთეთ: გახეხილი პარმეზანით, არუგულით, ნივრით, ფიჭვის კვირტით, ვალერიანით, ზეითუნის ზეთითა და რეჰანით. კარგად აურიეთ და თუ გინდათ რომ ის უფრო თხევადი იყოს, შეგიძლიათ დაამატოთ ცოტა წყალი.

  • Step 2

    2 ნაჭერ პურს ფესვის პესტოს სოუსი წაუსვით ფუნჯით. განათავსეთ ისინი წინასწარ გაცხელებულ ღუმელში 200 ° C- ზე 4-5 წუთის განმავლობაში.

  • Step 3

    კარგად დაასხით თხევადი სიმინდი და მოათავსეთ ტაფაზე ალუბლის პომიდორთან და ცოტა პესტოს სოუსთან ერთად. აცადეთ მიიღოს ყავისფერი ფერი სანამ მიიღებს ხრაშუნა მდგომარეობას. შეკმაზეთ მარილითა და წიწაკით.

  • Step 4

    გამომცხვარი პური ღუმელიდან ამოიღეთ, მასზე თბილი სიმინდი მოათავსეთ ალუბლის პომიდორით, დაამატეთ არგულა და შემდეგ ბურატა, რომელიც ოთახის ტემპერატურაზე ინახება ნახევარი საათით ადრე, რათა შიგნით იყოს რბილი. ბურატა გააცივეთ პესტოს სოუსით. დაამშვენეთ იგი რეჰანის ფოთლებით და ის მზად არის დასაგემოვნებლად.

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description