მომზადების ეტაპები
-
პესტოს სოუსი გააკეთეთ: გახეხილი პარმეზანით, არუგულით, ნივრით, ფიჭვის კვირტით, ვალერიანით, ზეითუნის ზეთითა და რეჰანით. კარგად აურიეთ და თუ გინდათ რომ ის უფრო თხევადი იყოს, შეგიძლიათ დაამატოთ ცოტა წყალი.
-
2 ნაჭერ პურს ფესვის პესტოს სოუსი წაუსვით ფუნჯით. განათავსეთ ისინი წინასწარ გაცხელებულ ღუმელში 200 ° C- ზე 4-5 წუთის განმავლობაში.
-
კარგად დაასხით თხევადი სიმინდი და მოათავსეთ ტაფაზე ალუბლის პომიდორთან და ცოტა პესტოს სოუსთან ერთად. აცადეთ მიიღოს ყავისფერი ფერი სანამ მიიღებს ხრაშუნა მდგომარეობას. შეკმაზეთ მარილითა და წიწაკით.
-
გამომცხვარი პური ღუმელიდან ამოიღეთ, მასზე თბილი სიმინდი მოათავსეთ ალუბლის პომიდორით, დაამატეთ არგულა და შემდეგ ბურატა, რომელიც ოთახის ტემპერატურაზე ინახება ნახევარი საათით ადრე, რათა შიგნით იყოს რბილი. ბურატა გააცივეთ პესტოს სოუსით. დაამშვენეთ იგი რეჰანის ფოთლებით და ის მზად არის დასაგემოვნებლად.