"ჩოპსალათი"

"ჩოპსალათი" სალათის ფოთლებითა და  სხვა უამრავი ინგრედიენტით მზადება. ასევე შესაძლებელია სტანდარტული რეცეპტის სხვადასხვაგვარად მოდიფიცირება - თევზისა ან ხორცის დამატებით, ან თუნდაც ვინეგრეტის ჩანაცვლება მაიონეზით.

მომზადების ეტაპები

  • გარეცხეთ და გააშრეთ სალათის ფოთლები; დააქუცმაცეთ პატარა ნაწილებად.

  • მაგრად მოხარშეთ კვერცხი.

  • მეოთხედებად დაჭერით პომიდორი; ხახვი და სტაფილო დაჭერით ზოლებად, ხოლო ყველი - პატარა ნაჭრებად.

  • აურიეთ ზეითუნის ზეთი და ღვინის ძმარი, დაუმატეთ დაჭყლეტილი ნიორი და შეაზავეთ მარილითა და პილპილით.

  • სუფრასთან: მოათავსეთ დაჭრილი ბოსტნეული და ყველი სალათის ფოთლებზე, დაუმატეთ სიმინდი და ზემოდან დაადეთ მეოთხედებად დაჭრილი კვერცხი. ზემოდან მოაპკურეთ ძმრისა და ზეთის ნაზავი.

რეცეპტები, რომლითაც შესაძლოა, დაინტერესდეთ

"ჩოპსალათი"
4 ადამიანი 45 წუთზე მეტი მარტივი
ინგრედიენტები
  • სიმინდის ტკბილი მარცვლები (200 გ), ბონდუელი
  • 1 სტაფილო
  • 1 სალათის ფოთოლი
  • 2 მაგრად მოხარშული კვერცხი
  • 2 პომიდორი
  • ხახვი
  • ყველი
  • ზეითუნის ზეთი
  • ღვინის ძმარი
  • ნიორი
  • მარილი, პილპილი
მომზადების ეტაპები
  • ნაბიჯი 1

    გარეცხეთ და გააშრეთ სალათის ფოთლები; დააქუცმაცეთ პატარა ნაწილებად.

  • ნაბიჯი 2

    მაგრად მოხარშეთ კვერცხი.

  • ნაბიჯი 3

    მეოთხედებად დაჭერით პომიდორი; ხახვი და სტაფილო დაჭერით ზოლებად, ხოლო ყველი - პატარა ნაჭრებად.

  • ნაბიჯი 4

    აურიეთ ზეითუნის ზეთი და ღვინის ძმარი, დაუმატეთ დაჭყლეტილი ნიორი და შეაზავეთ მარილითა და პილპილით.

  • ნაბიჯი 5

    სუფრასთან: მოათავსეთ დაჭრილი ბოსტნეული და ყველი სალათის ფოთლებზე, დაუმატეთ სიმინდი და ზემოდან დაადეთ მეოთხედებად დაჭრილი კვერცხი. ზემოდან მოაპკურეთ ძმრისა და ზეთის ნაზავი.