მომზადების ეტაპები
-
ერთად წამოადუღეთ 2 ჭიქა შაქარი და წყალი 10 წუთის განმავლობაში. ბოლოს დაუმატეთ ლიმნის წვენი და მიხაკი. გადმოდგით ცეცხლიდან და აცადეთ გაგრილება.
-
შეურიეთ ნიგოზი, დარიჩინი და 3 სუფრის კოვზი შაქარი პატარა ჯამში.
-
გაადნეთ კარაქი და წაუსვით ცოტაოდენი საცხობ ტაფას.
-
ფენებად მოათავსეთ ცომის ნახევარი ტაფაზე და სათითაოდ წაუსვით კარაქი.
-
ნიგვზის მასა გაანაწილეთ ყველა ფენაზე და წაუსვით კარაქი.
-
შეინახეთ დარჩენილი კარაქი.
-
ბასრი დანით დაჭერით ცომი რომბის ფორმებად.
-
ზემოდან მოასხით დარჩენილი კარაქი.
-
აცხვეთ წინასწარ 175 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში სანამ მიიღებს ოქროსფერ შეფერილობას.
-
გამოიღეთ ღუმლიდან, გააგრილეთ 10 წუთის განმავლობაში. გაგრილებული სიროპი მოასხით სათითაოდ.
-
სუფრასთან: ფახლავა შეგიძლიათ მიიტანოთ დარჩენილ სიროპთან ერთად.