ფახლავა

აღმოსავლური დესერტი ფახლავა, შაქრისა და ნიგოზის სენსაციაა, რომელიც პირში დნება.

მომზადების ეტაპები

  • ერთად წამოადუღეთ 2 ჭიქა შაქარი და წყალი 10 წუთის განმავლობაში. ბოლოს დაუმატეთ ლიმნის წვენი და მიხაკი. გადმოდგით ცეცხლიდან და აცადეთ გაგრილება.

  • შეურიეთ ნიგოზი, დარიჩინი და 3 სუფრის კოვზი შაქარი პატარა ჯამში.

  • გაადნეთ კარაქი და წაუსვით ცოტაოდენი საცხობ ტაფას.

  • ფენებად მოათავსეთ ცომის ნახევარი ტაფაზე და სათითაოდ წაუსვით კარაქი.

  • ნიგვზის მასა გაანაწილეთ ყველა ფენაზე და წაუსვით კარაქი.

  • შეინახეთ დარჩენილი კარაქი.

  • ბასრი დანით დაჭერით ცომი რომბის ფორმებად.

  • ზემოდან მოასხით დარჩენილი კარაქი.

  • აცხვეთ წინასწარ 175 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში სანამ მიიღებს ოქროსფერ შეფერილობას.

  • გამოიღეთ ღუმლიდან, გააგრილეთ 10 წუთის განმავლობაში. გაგრილებული სიროპი მოასხით სათითაოდ.

  • სუფრასთან: ფახლავა შეგიძლიათ მიიტანოთ დარჩენილ სიროპთან ერთად.

რეცეპტები, რომლითაც შესაძლოა, დაინტერესდეთ

ფახლავა
6 ადამიანი 45 წუთზე მეტი მარტივი
ინგრედიენტები
  • 2 ჭიქა შაქარი
  • 3 სუფრის კოვზი შაქარი
  • 1 1/2 ჭიქა წყალი
  • 3 მიხაკი
  • 1 ჩაის კოვზი ლიმნის წვენი
  • 1 1/2 ჭიქა წვრილად დაჭრილი ნიგოზი
  • 1 ჩაის კოვზი დარიჩინი
  • 1 1/2 ჭიქა ტკბილი კარაქი
  • 1 შეკვრა ცომი phyllo
მომზადების ეტაპები
  • ნაბიჯი 1

    ერთად წამოადუღეთ 2 ჭიქა შაქარი და წყალი 10 წუთის განმავლობაში. ბოლოს დაუმატეთ ლიმნის წვენი და მიხაკი. გადმოდგით ცეცხლიდან და აცადეთ გაგრილება.

  • ნაბიჯი 2

    შეურიეთ ნიგოზი, დარიჩინი და 3 სუფრის კოვზი შაქარი პატარა ჯამში.

  • ნაბიჯი 3

    გაადნეთ კარაქი და წაუსვით ცოტაოდენი საცხობ ტაფას.

  • ნაბიჯი 4

    ფენებად მოათავსეთ ცომის ნახევარი ტაფაზე და სათითაოდ წაუსვით კარაქი.

  • ნაბიჯი 5

    ნიგვზის მასა გაანაწილეთ ყველა ფენაზე და წაუსვით კარაქი.

  • ნაბიჯი 6

    შეინახეთ დარჩენილი კარაქი.

  • ნაბიჯი 7

    ბასრი დანით დაჭერით ცომი რომბის ფორმებად.

  • ნაბიჯი 8

    ზემოდან მოასხით დარჩენილი კარაქი.

  • ნაბიჯი 9

    აცხვეთ წინასწარ 175 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში სანამ მიიღებს ოქროსფერ შეფერილობას.

  • ნაბიჯი 10

    გამოიღეთ ღუმლიდან, გააგრილეთ 10 წუთის განმავლობაში. გაგრილებული სიროპი მოასხით სათითაოდ.

  • ნაბიჯი 11

    სუფრასთან: ფახლავა შეგიძლიათ მიიტანოთ დარჩენილ სიროპთან ერთად.