This website uses cookies. By using this website you consent to our cookie policy.

More details

ფახლავა

აღმოსავლური დესერტი ფახლავა, შაქრისა და ნიგოზის სენსაციაა, რომელიც პირში დნება.

Preparation steps

  • ერთად წამოადუღეთ 2 ჭიქა შაქარი და წყალი 10 წუთის განმავლობაში. ბოლოს დაუმატეთ ლიმნის წვენი და მიხაკი. გადმოდგით ცეცხლიდან და აცადეთ გაგრილება.
  • შეურიეთ ნიგოზი, დარიჩინი და 3 სუფრის კოვზი შაქარი პატარა ჯამში.
  • გაადნეთ კარაქი და წაუსვით ცოტაოდენი საცხობ ტაფას.
  • ფენებად მოათავსეთ ცომის ნახევარი ტაფაზე და სათითაოდ წაუსვით კარაქი.
  • ნიგვზის მასა გაანაწილეთ ყველა ფენაზე და წაუსვით კარაქი.
  • შეინახეთ დარჩენილი კარაქი.
  • ბასრი დანით დაჭერით ცომი რომბის ფორმებად.
  • ზემოდან მოასხით დარჩენილი კარაქი.
  • აცხვეთ წინასწარ 175 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში სანამ მიიღებს ოქროსფერ შეფერილობას.
  • გამოიღეთ ღუმლიდან, გააგრილეთ 10 წუთის განმავლობაში. გაგრილებული სიროპი მოასხით სათითაოდ.
  • სუფრასთან: ფახლავა შეგიძლიათ მიიტანოთ დარჩენილ სიროპთან ერთად.

Recipes that might interest you

ფახლავა
6 persons over 45 min Easy
Ingredients
  • 2 ჭიქა შაქარი
  • 3 სუფრის კოვზი შაქარი
  • 1 1/2 ჭიქა წყალი
  • 3 მიხაკი
  • 1 ჩაის კოვზი ლიმნის წვენი
  • 1 1/2 ჭიქა წვრილად დაჭრილი ნიგოზი
  • 1 ჩაის კოვზი დარიჩინი
  • 1 1/2 ჭიქა ტკბილი კარაქი
  • 1 შეკვრა ცომი phyllo
Preparation steps
  • Step 1

    ერთად წამოადუღეთ 2 ჭიქა შაქარი და წყალი 10 წუთის განმავლობაში. ბოლოს დაუმატეთ ლიმნის წვენი და მიხაკი. გადმოდგით ცეცხლიდან და აცადეთ გაგრილება.

  • Step 2

    შეურიეთ ნიგოზი, დარიჩინი და 3 სუფრის კოვზი შაქარი პატარა ჯამში.

  • Step 3

    გაადნეთ კარაქი და წაუსვით ცოტაოდენი საცხობ ტაფას.

  • Step 4

    ფენებად მოათავსეთ ცომის ნახევარი ტაფაზე და სათითაოდ წაუსვით კარაქი.

  • Step 5

    ნიგვზის მასა გაანაწილეთ ყველა ფენაზე და წაუსვით კარაქი.

  • Step 6

    შეინახეთ დარჩენილი კარაქი.

  • Step 7

    ბასრი დანით დაჭერით ცომი რომბის ფორმებად.

  • Step 8

    ზემოდან მოასხით დარჩენილი კარაქი.

  • Step 9

    აცხვეთ წინასწარ 175 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში სანამ მიიღებს ოქროსფერ შეფერილობას.

  • Step 10

    გამოიღეთ ღუმლიდან, გააგრილეთ 10 წუთის განმავლობაში. გაგრილებული სიროპი მოასხით სათითაოდ.

  • Step 11

    სუფრასთან: ფახლავა შეგიძლიათ მიიტანოთ დარჩენილ სიროპთან ერთად.

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description