მომზადების ეტაპები
-
საშუალო ზომის ჯამში აურიეთ ფქვილი და მარილი და დაუმატეთ კარაქი; მოზილეთ სანამ არ მიიღებთ უხეშ მასას.
-
1 კვერცხი აურიეთ მაწონში და დაუმატეთ ფქვილის მასას.
-
გააკეთეთ ბურთის ფორმის ცომი და დატოვეთ ერთი საათით.
-
გახეხეთ ყველი და კარგად შეაზილეთ კვერცხი.
-
აიღეთ ფქვილიანი დაფა და გააბრტყელეთ ცომი ისე, რომ მიიღოთ 1 სმ სისქის 50 სმ დიამეტრიანი მასა.
-
ჩადეთ ყველის ნარევი ცომის შუაში და გადაანაწილეთ ხელით ცენტრალურ ნაწილში. გარშემო შემოახვიეთ დარჩენილი ნახევარი ისე, რომ ცომი ცენტრში შეიკრას ტომარასავით; გააბრტყელეთ ხელით.
-
გადაიტანეთ მასა წინასწარ გაცხელებულ და ცხიმ-წასმულ ტაფაზე; ცომს ზემოდან ფუნჯით წაუსვით კვერცხის გული.
-
გამოაცხვეთ 35-40 წუთის განმავლობაშ, სანამ ზედაპირი არ გახდება ოქროსფერ-ყავისფერი.
-
სუფრასთან: დაჭერით სამკუთხა ნაჭრებად (პიცის მსგავსად) და მიირთვით როგორც სასმელებთან ერთად, ასევე სხვა საკვებთან ერთად.