ხაჭაპური

საქართველოში პრაქტიკულად არ იშლება სუფრა ამ პოპულარული და შესანიშნავი ქართული სამზარეულოს მარგალიტის გარეშე.

მომზადების ეტაპები

  • საშუალო ზომის ჯამში აურიეთ ფქვილი და მარილი და დაუმატეთ კარაქი; მოზილეთ სანამ არ მიიღებთ უხეშ მასას.

  • 1 კვერცხი აურიეთ მაწონში და დაუმატეთ ფქვილის მასას.

  • გააკეთეთ ბურთის ფორმის ცომი და დატოვეთ ერთი საათით.

  • გახეხეთ ყველი და კარგად შეაზილეთ კვერცხი.

  • აიღეთ ფქვილიანი დაფა და გააბრტყელეთ ცომი ისე, რომ მიიღოთ 1 სმ სისქის 50 სმ დიამეტრიანი მასა.

  • ჩადეთ ყველის ნარევი ცომის შუაში და გადაანაწილეთ ხელით ცენტრალურ ნაწილში. გარშემო შემოახვიეთ დარჩენილი ნახევარი ისე, რომ ცომი ცენტრში შეიკრას ტომარასავით; გააბრტყელეთ ხელით.

  • გადაიტანეთ მასა წინასწარ გაცხელებულ და ცხიმ-წასმულ ტაფაზე; ცომს ზემოდან ფუნჯით წაუსვით კვერცხის გული.

  • გამოაცხვეთ 35-40 წუთის განმავლობაშ, სანამ ზედაპირი არ გახდება ოქროსფერ-ყავისფერი.

  • სუფრასთან: დაჭერით სამკუთხა ნაჭრებად (პიცის მსგავსად) და მიირთვით როგორც სასმელებთან ერთად, ასევე სხვა საკვებთან ერთად.

რეცეპტები, რომლითაც შესაძლოა, დაინტერესდეთ

ხაჭაპური
1 ადამიანი 45 წუთზე მეტი მარტივი
ინგრედიენტები
  • 2 ჭიქა თეთრი ფქვილი
  • ½ ჩაის კოვზი მარილი
  • 12 სადილის კოვზი ან 1- ½ ნაჭერი კარაქი
  • 2-3 ცალი კვერცხი
  • ¼ ჭიქა მაწონი
  • 0.5 კილო ნახევრად რბილი ყველი
მომზადების ეტაპები
  • ნაბიჯი 1

    საშუალო ზომის ჯამში აურიეთ ფქვილი და მარილი და დაუმატეთ კარაქი; მოზილეთ სანამ არ მიიღებთ უხეშ მასას.

  • ნაბიჯი 2

    1 კვერცხი აურიეთ მაწონში და დაუმატეთ ფქვილის მასას.

  • ნაბიჯი 3

    გააკეთეთ ბურთის ფორმის ცომი და დატოვეთ ერთი საათით.

  • ნაბიჯი 4

    გახეხეთ ყველი და კარგად შეაზილეთ კვერცხი.

  • ნაბიჯი 5

    აიღეთ ფქვილიანი დაფა და გააბრტყელეთ ცომი ისე, რომ მიიღოთ 1 სმ სისქის 50 სმ დიამეტრიანი მასა.

  • ნაბიჯი 6

    ჩადეთ ყველის ნარევი ცომის შუაში და გადაანაწილეთ ხელით ცენტრალურ ნაწილში. გარშემო შემოახვიეთ დარჩენილი ნახევარი ისე, რომ ცომი ცენტრში შეიკრას ტომარასავით; გააბრტყელეთ ხელით.

  • ნაბიჯი 7

    გადაიტანეთ მასა წინასწარ გაცხელებულ და ცხიმ-წასმულ ტაფაზე; ცომს ზემოდან ფუნჯით წაუსვით კვერცხის გული.

  • ნაბიჯი 8

    გამოაცხვეთ 35-40 წუთის განმავლობაშ, სანამ ზედაპირი არ გახდება ოქროსფერ-ყავისფერი.

  • ნაბიჯი 9

    სუფრასთან: დაჭერით სამკუთხა ნაჭრებად (პიცის მსგავსად) და მიირთვით როგორც სასმელებთან ერთად, ასევე სხვა საკვებთან ერთად.