კრევეტები ბოსტნეულით

კრევეტებს საპატიო ადგილი უკავია ზღვის პროდუქტების მენიუში. რაც უფრო დიდია მანძილი სანაპირო ზოლიდან კრევეტების ფასი უფრო იმატებს.

მომზადების ეტაპები

  • დაჭერით ბამბუკის ყლორტი წვრილ ზოლებად, ხოლო ბროკოლის ყვავილები პატარა ნაწილებად. ამოაჭერით სტაფილოს გული. წამოადუღეთ ბროკოლი და სტაფილო, შემდეგ გააგრილეთ.

  • აურიეთ თევზის ბულიონი, სოიოს სოუსი, მირინი და დაამატეთ მარილი. მთელი მასა წამოადღეთ ქვაბში. შემდეგ დაუმატეთ ბამბუკი, სტაფილო  და ხარშეთ დაბალ ცეცხლზე მძიმე თავსახურით 6 წუთის განმავლობაში – სანამ ბამბუკი ოდნავ გაყავისფრდება. ბულიონი მოასხით ბოსტნეულს და გააფორმეთ ბროკოლის ყვავილებით სანამ მაგიდაზე მიიტანთ.

  • გაასუფთავეთ კრევეტები და გამოაცალკევეთ კუდები. დაუმატეთ მარილი და თითოეული კარტოფილის ფხვნილში ამოავლეთ. აადუღეთ 2 ჭიქა წყალი, ჩაყარეთ კრევეტები და 10 წამზე მეტი არ გააჩეროთ. გადაწურეთ, გადაავლეთ ცივი წყალი და გადადეთ.

  • აადუღეთ 2 ჭიქა წყალი. გარეცხეთ ლობიო და დაჭერით დიაგონალურად, თითო – 1,5 სმ. მოაყარეთ მარილი და ხარშეთ 8 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გადაწურეთ და გადაავლეთ ცივი წყალი. ლობიოსთვის საჭირო ინგრედიენტები მოათავსეთ ქვაბში, წამოადუღეთ და დაუმატეთ ლობიო.

  • სხვა ჭურჭელში მოათავსეთ კრევეტებისთვის საჭირო ინგრედიენტები, წამოადუღეთ და ჩაყარეთ კრევეტები. ცეცხლს დაუწიეთ და ფრთხილად დაუმატეთ კვერცხის გული. ხარშეთ თავდახურული 2 წუთის განმავლობაში.

  • სხვა ჭურჭელში მოათავსეთ კრევეტებისთვის საჭირო ინგრედიენტები, წამოადუღეთ და ჩაყარეთ კრევეტები. ცეცხლს დაუწიეთ და ფრთხილად დაუმატეთ კვერცხის გული. ხარშეთ თავდახურული 2 წუთის განმავლობაში.

რეცეპტები, რომლითაც შესაძლოა, დაინტერესდეთ

კრევეტები ბოსტნეულით
3 ადამიანი 45 წუთზე მეტი რთული
ინგრედიენტები
  • 500 გ ახალი ლობიო
  • 18 ცალი საშუალო ზომის კრევეტი
  • მარილი
  • ლობიოს შენელება:
  • 1 ჭიქა თევზის ბულიონი
  • 3 სუფრის კოვზი საკე
  • 1 სუფრის კოვზი მირინი (ბრინჯის არაყი)
  • ¼ სუფრის კოვზი სოიოს სოუსი
  • ¼ ჩაის კოვზი მარილი
  • კრევეტის შენელება:
  • 4 კარგად ათქვეფილი კვერცხის გული
  • 6 სუფრის კოვზი თევზის ბულიონი
  • 1 სუფრის კოვზი მირინი
  • ¼ ჭიქა საკე
  • ½ სუფრის კოვზი მარილი
  • ბოსტნეული:
  • 1 დიდი ზომის სტაფილო
  • 1 საშუალო ზომის ბროკოლი
  • 1 ბამბუკის ყლორტი
  • 1 ჭიქა დაში (იაპონური სუპი)
  • ½ ჭიქა საკე
  • 3 სუფრის კოვზი მირინი
  • 3 სუფრის კოვზი სოიოს სოუსი
მომზადების ეტაპები
  • ნაბიჯი 1

    დაჭერით ბამბუკის ყლორტი წვრილ ზოლებად, ხოლო ბროკოლის ყვავილები პატარა ნაწილებად. ამოაჭერით სტაფილოს გული. წამოადუღეთ ბროკოლი და სტაფილო, შემდეგ გააგრილეთ.

  • ნაბიჯი 2

    აურიეთ თევზის ბულიონი, სოიოს სოუსი, მირინი და დაამატეთ მარილი. მთელი მასა წამოადღეთ ქვაბში. შემდეგ დაუმატეთ ბამბუკი, სტაფილო  და ხარშეთ დაბალ ცეცხლზე მძიმე თავსახურით 6 წუთის განმავლობაში – სანამ ბამბუკი ოდნავ გაყავისფრდება. ბულიონი მოასხით ბოსტნეულს და გააფორმეთ ბროკოლის ყვავილებით სანამ მაგიდაზე მიიტანთ.

  • ნაბიჯი 3

    გაასუფთავეთ კრევეტები და გამოაცალკევეთ კუდები. დაუმატეთ მარილი და თითოეული კარტოფილის ფხვნილში ამოავლეთ. აადუღეთ 2 ჭიქა წყალი, ჩაყარეთ კრევეტები და 10 წამზე მეტი არ გააჩეროთ. გადაწურეთ, გადაავლეთ ცივი წყალი და გადადეთ.

  • ნაბიჯი 4

    აადუღეთ 2 ჭიქა წყალი. გარეცხეთ ლობიო და დაჭერით დიაგონალურად, თითო – 1,5 სმ. მოაყარეთ მარილი და ხარშეთ 8 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გადაწურეთ და გადაავლეთ ცივი წყალი. ლობიოსთვის საჭირო ინგრედიენტები მოათავსეთ ქვაბში, წამოადუღეთ და დაუმატეთ ლობიო.

  • ნაბიჯი 5

    სხვა ჭურჭელში მოათავსეთ კრევეტებისთვის საჭირო ინგრედიენტები, წამოადუღეთ და ჩაყარეთ კრევეტები. ცეცხლს დაუწიეთ და ფრთხილად დაუმატეთ კვერცხის გული. ხარშეთ თავდახურული 2 წუთის განმავლობაში.

  • ნაბიჯი 6

    სხვა ჭურჭელში მოათავსეთ კრევეტებისთვის საჭირო ინგრედიენტები, წამოადუღეთ და ჩაყარეთ კრევეტები. ცეცხლს დაუწიეთ და ფრთხილად დაუმატეთ კვერცხის გული. ხარშეთ თავდახურული 2 წუთის განმავლობაში.