გვერდი ინახავს ინფორმაციას მომხმარებელზე. საიტის გამოყენებით თქვენ ეთანხმებით მის პირობებს.

დეტალურად

კრევეტები ბოსტნეულით

კრევეტებს საპატიო ადგილი უკავია ზღვის პროდუქტების მენიუში. რაც უფრო დიდია მანძილი სანაპირო ზოლიდან კრევეტების ფასი უფრო იმატებს.

მომზადების ეტაპები

  • დაჭერით ბამბუკის ყლორტი წვრილ ზოლებად, ხოლო ბროკოლის ყვავილები პატარა ნაწილებად. ამოაჭერით სტაფილოს გული. წამოადუღეთ ბროკოლი და სტაფილო, შემდეგ გააგრილეთ.
  • აურიეთ თევზის ბულიონი, სოიოს სოუსი, მირინი და დაამატეთ მარილი. მთელი მასა წამოადღეთ ქვაბში. შემდეგ დაუმატეთ ბამბუკი, სტაფილო  და ხარშეთ დაბალ ცეცხლზე მძიმე თავსახურით 6 წუთის განმავლობაში – სანამ ბამბუკი ოდნავ გაყავისფრდება. ბულიონი მოასხით ბოსტნეულს და გააფორმეთ ბროკოლის ყვავილებით სანამ მაგიდაზე მიიტანთ.
  • გაასუფთავეთ კრევეტები და გამოაცალკევეთ კუდები. დაუმატეთ მარილი და თითოეული კარტოფილის ფხვნილში ამოავლეთ. აადუღეთ 2 ჭიქა წყალი, ჩაყარეთ კრევეტები და 10 წამზე მეტი არ გააჩეროთ. გადაწურეთ, გადაავლეთ ცივი წყალი და გადადეთ.
  • აადუღეთ 2 ჭიქა წყალი. გარეცხეთ ლობიო და დაჭერით დიაგონალურად, თითო – 1,5 სმ. მოაყარეთ მარილი და ხარშეთ 8 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გადაწურეთ და გადაავლეთ ცივი წყალი. ლობიოსთვის საჭირო ინგრედიენტები მოათავსეთ ქვაბში, წამოადუღეთ და დაუმატეთ ლობიო.
  • სხვა ჭურჭელში მოათავსეთ კრევეტებისთვის საჭირო ინგრედიენტები, წამოადუღეთ და ჩაყარეთ კრევეტები. ცეცხლს დაუწიეთ და ფრთხილად დაუმატეთ კვერცხის გული. ხარშეთ თავდახურული 2 წუთის განმავლობაში.
  • სხვა ჭურჭელში მოათავსეთ კრევეტებისთვის საჭირო ინგრედიენტები, წამოადუღეთ და ჩაყარეთ კრევეტები. ცეცხლს დაუწიეთ და ფრთხილად დაუმატეთ კვერცხის გული. ხარშეთ თავდახურული 2 წუთის განმავლობაში.

რეცეპტები, რომლითაც შესაძლოა, დაინტერესდეთ

კრევეტები ბოსტნეულით
3 ადამიანი 45 წუთზე მეტი რთული
ინგრედიენტები
  • 500 გ ახალი ლობიო
  • 18 ცალი საშუალო ზომის კრევეტი
  • მარილი
  • ლობიოს შენელება:
  • 1 ჭიქა თევზის ბულიონი
  • 3 სუფრის კოვზი საკე
  • 1 სუფრის კოვზი მირინი (ბრინჯის არაყი)
  • ¼ სუფრის კოვზი სოიოს სოუსი
  • ¼ ჩაის კოვზი მარილი
  • კრევეტის შენელება:
  • 4 კარგად ათქვეფილი კვერცხის გული
  • 6 სუფრის კოვზი თევზის ბულიონი
  • 1 სუფრის კოვზი მირინი
  • ¼ ჭიქა საკე
  • ½ სუფრის კოვზი მარილი
  • ბოსტნეული:
  • 1 დიდი ზომის სტაფილო
  • 1 საშუალო ზომის ბროკოლი
  • 1 ბამბუკის ყლორტი
  • 1 ჭიქა დაში (იაპონური სუპი)
  • ½ ჭიქა საკე
  • 3 სუფრის კოვზი მირინი
  • 3 სუფრის კოვზი სოიოს სოუსი
მომზადების ეტაპები
  • ნაბიჯი 1

    დაჭერით ბამბუკის ყლორტი წვრილ ზოლებად, ხოლო ბროკოლის ყვავილები პატარა ნაწილებად. ამოაჭერით სტაფილოს გული. წამოადუღეთ ბროკოლი და სტაფილო, შემდეგ გააგრილეთ.

  • ნაბიჯი 2

    აურიეთ თევზის ბულიონი, სოიოს სოუსი, მირინი და დაამატეთ მარილი. მთელი მასა წამოადღეთ ქვაბში. შემდეგ დაუმატეთ ბამბუკი, სტაფილო  და ხარშეთ დაბალ ცეცხლზე მძიმე თავსახურით 6 წუთის განმავლობაში – სანამ ბამბუკი ოდნავ გაყავისფრდება. ბულიონი მოასხით ბოსტნეულს და გააფორმეთ ბროკოლის ყვავილებით სანამ მაგიდაზე მიიტანთ.

  • ნაბიჯი 3

    გაასუფთავეთ კრევეტები და გამოაცალკევეთ კუდები. დაუმატეთ მარილი და თითოეული კარტოფილის ფხვნილში ამოავლეთ. აადუღეთ 2 ჭიქა წყალი, ჩაყარეთ კრევეტები და 10 წამზე მეტი არ გააჩეროთ. გადაწურეთ, გადაავლეთ ცივი წყალი და გადადეთ.

  • ნაბიჯი 4

    აადუღეთ 2 ჭიქა წყალი. გარეცხეთ ლობიო და დაჭერით დიაგონალურად, თითო – 1,5 სმ. მოაყარეთ მარილი და ხარშეთ 8 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გადაწურეთ და გადაავლეთ ცივი წყალი. ლობიოსთვის საჭირო ინგრედიენტები მოათავსეთ ქვაბში, წამოადუღეთ და დაუმატეთ ლობიო.

  • ნაბიჯი 5

    სხვა ჭურჭელში მოათავსეთ კრევეტებისთვის საჭირო ინგრედიენტები, წამოადუღეთ და ჩაყარეთ კრევეტები. ცეცხლს დაუწიეთ და ფრთხილად დაუმატეთ კვერცხის გული. ხარშეთ თავდახურული 2 წუთის განმავლობაში.

  • ნაბიჯი 6

    სხვა ჭურჭელში მოათავსეთ კრევეტებისთვის საჭირო ინგრედიენტები, წამოადუღეთ და ჩაყარეთ კრევეტები. ცეცხლს დაუწიეთ და ფრთხილად დაუმატეთ კვერცხის გული. ხარშეთ თავდახურული 2 წუთის განმავლობაში.

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description