ლაზანია - ხორცითა და ბოსტნეულით

ერთ-ერთი ყველაზე ცნობილი კერძი იტალიური სამზარეულოდან.

მომზადების ეტაპები

  • მოამზადეთ ლაზანია ოდნავ მარილიან წყალში 5 წუთის განმავლობაში. შემდეგ ამოიღეთ და განაცალკევეთ, რათა არ შეეწებოს ერთმანეთს.

  • ქვაბში ჩაყარეთ დაჭრილი პომიდორი, დაუმატეთ რეჰანი და ველური თავშავა (oregano), ასევე ბადრიჯანი, ყაბაყი, წიწაკა. მოთუშეთ დაბალ ცეცხლზე. ამავდროულად, დაჭერით ხახვი, შეანელეთ მარილით და პილპილით და მოთუშეთ ყველაფერი ერთად.

  • ბოლოსაკენ, დაუმატეთ დანაყილი ნიორი, გააჩერეთ ცოტა ხანი და დაუმატეთ ნარევი სოუსში

  • მოამზადეთ ქვაბში ხორცი და ხახვი 8-12 წუთის განმავლობაში დაბალ ცეცხლზე. როდესაც ხორცი მზად იქნება დაუმატეთ ტომატ-პასტა და გააჩერეთ რამოდენიმე წუთით.

  • დაუმატეთ სოუსი, შეაზავეთ თქვენი გემოვნებით და გადმოდგით ცეცხლიდან.

  • მოამზადეთ ყველის სოუსი.

  • ქვაბში დაადნეთ კარაქი და დაუმატეთ ფქვილი. მოშუშეთ სანამ ფქვილი გათეთრდება. ნელა დაუმატეთ რძე და მუდმივად ურიეთ რათა მიიღოთ სქელი კრემისებური მასა. შემდეგ დაუმატეთ ყველი და დატოვეთ ცეცხლზე სანამ ყველი დადნება.

  • შეაზავეთ პილპილითა და დაფქვილი ხეხოთი (nutmeg).

  • ორცხობილას ჭურჭელს ფსკერზე წაუსვით კარაქი. შემდეგ დაალაგეთ ფენებად: ლაზანია, ყველის სოუსი და ხორცი და გახეხილი ყველი. გაიმეორეთ ფენები ინგრედიენტების ამოწურვამდე.

  • თავზე მოაყარეთ ყველი და რეჰანი.

  • გამოაცხვეთ 30 წუთის განმავლობაში 190 C°-ზე.

რეცეპტები, რომლითაც შესაძლოა, დაინტერესდეთ

ლაზანია - ხორცითა და ბოსტნეულით
4 ადამიანი 45 წუთზე მეტი რთული
ინგრედიენტები
  • 3 ქილა დაკონსერვებული პომიდორი
  • 1 ქილა ტომატ-პასტა
  • 1 ყაბაყი
  • 1 ბადრიჯანი
  • 2 საშუალო ზომის ხახვი
  • 3 ნივრის კბილი
  • 2 წიწაკა
  • 500 გ გატარებული ხორცი
  • 500 გ მკვეთრი გემოს ყველი
  • 250 გ ყველი
  • ლაზანია
  • ყველის სოუსი:
  • 2 სადილის კოვზი კარაქი
  • 4 სადილის კოვზი ფქვილი
  • 2 ჭიქა რძე
  • სუნელები:
  • დაფქვილი ხეხო (nutmeg), რეჰანი, ველური თავშავა (oregano), წიწაკა, მარილი, პილპილი.
  • დამატებით:
  • კარაქი ორცხობილასათვის
მომზადების ეტაპები
  • ნაბიჯი 1

    მოამზადეთ ლაზანია ოდნავ მარილიან წყალში 5 წუთის განმავლობაში. შემდეგ ამოიღეთ და განაცალკევეთ, რათა არ შეეწებოს ერთმანეთს.

  • ნაბიჯი 2

    ქვაბში ჩაყარეთ დაჭრილი პომიდორი, დაუმატეთ რეჰანი და ველური თავშავა (oregano), ასევე ბადრიჯანი, ყაბაყი, წიწაკა. მოთუშეთ დაბალ ცეცხლზე. ამავდროულად, დაჭერით ხახვი, შეანელეთ მარილით და პილპილით და მოთუშეთ ყველაფერი ერთად.

  • ნაბიჯი 3

    ბოლოსაკენ, დაუმატეთ დანაყილი ნიორი, გააჩერეთ ცოტა ხანი და დაუმატეთ ნარევი სოუსში

  • ნაბიჯი 4

    მოამზადეთ ქვაბში ხორცი და ხახვი 8-12 წუთის განმავლობაში დაბალ ცეცხლზე. როდესაც ხორცი მზად იქნება დაუმატეთ ტომატ-პასტა და გააჩერეთ რამოდენიმე წუთით.

  • ნაბიჯი 5

    დაუმატეთ სოუსი, შეაზავეთ თქვენი გემოვნებით და გადმოდგით ცეცხლიდან.

  • ნაბიჯი 6

    მოამზადეთ ყველის სოუსი.

  • ნაბიჯი 7

    ქვაბში დაადნეთ კარაქი და დაუმატეთ ფქვილი. მოშუშეთ სანამ ფქვილი გათეთრდება. ნელა დაუმატეთ რძე და მუდმივად ურიეთ რათა მიიღოთ სქელი კრემისებური მასა. შემდეგ დაუმატეთ ყველი და დატოვეთ ცეცხლზე სანამ ყველი დადნება.

  • ნაბიჯი 8

    შეაზავეთ პილპილითა და დაფქვილი ხეხოთი (nutmeg).

  • ნაბიჯი 9

    ორცხობილას ჭურჭელს ფსკერზე წაუსვით კარაქი. შემდეგ დაალაგეთ ფენებად: ლაზანია, ყველის სოუსი და ხორცი და გახეხილი ყველი. გაიმეორეთ ფენები ინგრედიენტების ამოწურვამდე.

  • ნაბიჯი 10

    თავზე მოაყარეთ ყველი და რეჰანი.

  • ნაბიჯი 11

    გამოაცხვეთ 30 წუთის განმავლობაში 190 C°-ზე.