მომზადების ეტაპები
-
გაზომეთ ერთი ჭიქა კუსკუსი და 2 ჭიქა წყალი. მიიყვანეთ წყალი ადუღებამდე, გამორთეთ ცეცხლი და დაამატეთ კუსუსი. დაახურეთ თავსახური 7-10 წუთით.
-
კვერცხები 5-6 წუთის განმავლობაში მოხარშეთ, გაფცქვენით და დაჭერით 4 ნაწილად. დაჭერით მსხვილად მწვანე ხახვი და ბოლოკი, წვრილად დაჭერით ოხრახუში და მწვანე სალათი.
-
შეწვით პროშუტოს ნაჭრები ცოტა ზეითუნის ზეთით ტაფაზე, რათა გახდეს ხრაშუნა. მოაყარეთ კარის ფხვნილი.
-
შეაგროვეთ სალათი, სალათის ფოთლებს დაუამატეთ კუსკუსი, ოხრახუში, ბოლოკი, ხახვი, მექსიკური ნაზავი და რუკოლა. დაამატეთ ხრაშუნა პროშუტოს ნაჭრები. მორთეთ მარილით, წიწაკით, ლიმონის წვენით, ზეითუნის ზეთით და შეურიეთ ყველაფერი ფრთხილად. დააწყვეთ მოხარშული კვერცხი და მორთეთ მიკროგრინული ბარდით.