მწვანე ლობიო კვერცხით

ეს საკმაოდ იოლად მოსამზადებელი საზაფხულო კერძია, რომელიც ყველა ადგილობრივს უყვარს. ზოგიერთი მზარეული მას პომიდორს ან ცოტაოდენ ხორცსაც უმატებს.

მომზადების ეტაპები

  • დაამტვრიეთ მწვანე ლობიო 3-4 ნაწილად, ჩაყარეთ ქვაბში, დაასხით წყალი ისე, რომ არ დაიფაროს და მოხარშეთ.

  • როდესაც წყალი აორთქლდება, დაუმატეთ დაჭრილი ხახვი და კარაქი (ან მცენარეული ცხიმი) და მოშუშეთ დაბალ ცეცხლზე.

  • დაუმატეთ დაჭრილი მწვანილები (ქინძი, კამა, ნიახური, რეჰანი).

  • მოასხით ზემოდან ათქვეფილი კვერცხი, გადმოიღეთ ცეცხლიდან და დატოვეთ 5 წუთს განმავლობაში ამორევის გარეშე.

  • სუფრასთან: მიირთვით ცხელი ან ცივი ცოცხალ ბოსტნეულთან, ხორცთან ან ყველთან ერთად.

რეცეპტები, რომლითაც შესაძლოა, დაინტერესდეთ

მწვანე ლობიო კვერცხით
3 ადამიანი 45 წუთზე მეტი მარტივი
ინგრედიენტები
  • 500 გ მწვანე ლობიო
  • 2 თავი ხახვი
  • 100 გ (ან მცენარეული ზეთი ½ ჭიქა კარაქი
  • 2 ღერი თითოეული მწვანილი
  • 2 ცალი კვერცხი
  • 3 კბილი ნიორი
  • მარილი და პილპილი გემოვნებით
მომზადების ეტაპები
  • ნაბიჯი 1

    დაამტვრიეთ მწვანე ლობიო 3-4 ნაწილად, ჩაყარეთ ქვაბში, დაასხით წყალი ისე, რომ არ დაიფაროს და მოხარშეთ.

  • ნაბიჯი 2

    როდესაც წყალი აორთქლდება, დაუმატეთ დაჭრილი ხახვი და კარაქი (ან მცენარეული ცხიმი) და მოშუშეთ დაბალ ცეცხლზე.

  • ნაბიჯი 3

    დაუმატეთ დაჭრილი მწვანილები (ქინძი, კამა, ნიახური, რეჰანი).

  • ნაბიჯი 4

    მოასხით ზემოდან ათქვეფილი კვერცხი, გადმოიღეთ ცეცხლიდან და დატოვეთ 5 წუთს განმავლობაში ამორევის გარეშე.

  • ნაბიჯი 5

    სუფრასთან: მიირთვით ცხელი ან ცივი ცოცხალ ბოსტნეულთან, ხორცთან ან ყველთან ერთად.