ნივრიანი ბაგეტი

ბაგეტი, გძელი ხვეული პური, საფრანგეთის, განსაკუთრებით კი პარიზის ერთ–ერთი სიმბოლოა, ეიფელის კოშკის, ღვინის, ბერეტისა თუ ყველის მსგავსად. მიუხედავად იმისა, რომ საფრანგეთის გარეთ მრავალი სახეობის ბაგეტი არსებობს, ფრანგული ბაგეტი მსოფლიოში ყველაზე მეტადაა ცნობილი.

მომზადების ეტაპები

  • გაადნეთ კარაქი და დაუმატეთ ზეითუნის ზეთი, დაჭრილი ნიორი და მარილი. კარგად აურიეთ ყველაფერი.

  •  მიქსტურას დაუმატეთ დაჭრილი ოხრახუში და ნელა ურიეთ.

  • გაჭერით ბაგეტი შუაზე, შემდეგ კი თითქმის ბოლომდე ჩაჭერით 2–3 სმ სიგრძის სენდვიჩებად. წაუსვით ნივრის პასტა და ცოტა კარაქი ზემოდან.

  • ყველა ბაგეტი სათითაოდ გაახვიეთ ფოლგაში და აცხვეთ წინასწარ 180°–ზე გაცხელებულ ღუმელში 10–12 წუთის განმავლობაში.

  • ღუმლიდან გამოღების შემდეგ მოაცილეთ ფოლგა და მოაყარეთ ყველი. დამატებით 5 წუთის განმავლობაში დატოვეთ ღუმელში.

  • სუფრაზე:  ასეთი ყავისფერი და ხრაშუნა ბაგეტები ღუმლიდან გამოღების შემდეგ პატარა ნაჭრებად დაჭერით და მიირთვით სანამ ცხელია.

  • ისიამოვნეთ მისი ხრაშუნით.

რეცეპტები, რომლითაც შესაძლოა, დაინტერესდეთ

ნივრიანი ბაგეტი
4 ადამიანი 30-45 წუთი მარტივი
ინგრედიენტები
  • 2 ბაგეტი
  • 4 დიდი კბილი ნიორი
  • 2 სუფრის კოვზი დაჭრილი ოხრახუში
  • 2 სუფრის კოვზი დაჭრილი ბაზილიკა
  • 1 ჭიქა გახეხილი ჩედარი, პარმიჯიანო ან სხვა მაგარი ყველი
  • 1 ჩაის კოვზი მარილი
  • 7 სუფრის კოვზი კარაქი
  • 6 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი
მომზადების ეტაპები
  • ნაბიჯი 1

    გაადნეთ კარაქი და დაუმატეთ ზეითუნის ზეთი, დაჭრილი ნიორი და მარილი. კარგად აურიეთ ყველაფერი.

  • ნაბიჯი 2

     მიქსტურას დაუმატეთ დაჭრილი ოხრახუში და ნელა ურიეთ.

  • ნაბიჯი 3

    გაჭერით ბაგეტი შუაზე, შემდეგ კი თითქმის ბოლომდე ჩაჭერით 2–3 სმ სიგრძის სენდვიჩებად. წაუსვით ნივრის პასტა და ცოტა კარაქი ზემოდან.

  • ნაბიჯი 4

    ყველა ბაგეტი სათითაოდ გაახვიეთ ფოლგაში და აცხვეთ წინასწარ 180°–ზე გაცხელებულ ღუმელში 10–12 წუთის განმავლობაში.

  • ნაბიჯი 5

    ღუმლიდან გამოღების შემდეგ მოაცილეთ ფოლგა და მოაყარეთ ყველი. დამატებით 5 წუთის განმავლობაში დატოვეთ ღუმელში.

  • ნაბიჯი 6

    სუფრაზე:  ასეთი ყავისფერი და ხრაშუნა ბაგეტები ღუმლიდან გამოღების შემდეგ პატარა ნაჭრებად დაჭერით და მიირთვით სანამ ცხელია.

  • ნაბიჯი 7

    ისიამოვნეთ მისი ხრაშუნით.