This website uses cookies. By using this website you consent to our cookie policy.

More details

ნივრიანი ბაგეტი

ბაგეტი, გძელი ხვეული პური, საფრანგეთის, განსაკუთრებით კი პარიზის ერთ–ერთი სიმბოლოა, ეიფელის კოშკის, ღვინის, ბერეტისა თუ ყველის მსგავსად. მიუხედავად იმისა, რომ საფრანგეთის გარეთ მრავალი სახეობის ბაგეტი არსებობს, ფრანგული ბაგეტი მსოფლიოში ყველაზე მეტადაა ცნობილი.

Preparation steps

  • გაადნეთ კარაქი და დაუმატეთ ზეითუნის ზეთი, დაჭრილი ნიორი და მარილი. კარგად აურიეთ ყველაფერი.
  •  მიქსტურას დაუმატეთ დაჭრილი ოხრახუში და ნელა ურიეთ.
  • გაჭერით ბაგეტი შუაზე, შემდეგ კი თითქმის ბოლომდე ჩაჭერით 2–3 სმ სიგრძის სენდვიჩებად. წაუსვით ნივრის პასტა და ცოტა კარაქი ზემოდან.
  • ყველა ბაგეტი სათითაოდ გაახვიეთ ფოლგაში და აცხვეთ წინასწარ 180°–ზე გაცხელებულ ღუმელში 10–12 წუთის განმავლობაში.
  • ღუმლიდან გამოღების შემდეგ მოაცილეთ ფოლგა და მოაყარეთ ყველი. დამატებით 5 წუთის განმავლობაში დატოვეთ ღუმელში.
  • სუფრაზე:  ასეთი ყავისფერი და ხრაშუნა ბაგეტები ღუმლიდან გამოღების შემდეგ პატარა ნაჭრებად დაჭერით და მიირთვით სანამ ცხელია.
  • ისიამოვნეთ მისი ხრაშუნით.

Recipes that might interest you

ნივრიანი ბაგეტი
4 persons 30-45 min Easy
Ingredients
  • 2 ბაგეტი
  • 4 დიდი კბილი ნიორი
  • 2 სუფრის კოვზი დაჭრილი ოხრახუში
  • 2 სუფრის კოვზი დაჭრილი ბაზილიკა
  • 1 ჭიქა გახეხილი ჩედარი, პარმიჯიანო ან სხვა მაგარი ყველი
  • 1 ჩაის კოვზი მარილი
  • 7 სუფრის კოვზი კარაქი
  • 6 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი
Preparation steps
  • Step 1

    გაადნეთ კარაქი და დაუმატეთ ზეითუნის ზეთი, დაჭრილი ნიორი და მარილი. კარგად აურიეთ ყველაფერი.

  • Step 2

     მიქსტურას დაუმატეთ დაჭრილი ოხრახუში და ნელა ურიეთ.

  • Step 3

    გაჭერით ბაგეტი შუაზე, შემდეგ კი თითქმის ბოლომდე ჩაჭერით 2–3 სმ სიგრძის სენდვიჩებად. წაუსვით ნივრის პასტა და ცოტა კარაქი ზემოდან.

  • Step 4

    ყველა ბაგეტი სათითაოდ გაახვიეთ ფოლგაში და აცხვეთ წინასწარ 180°–ზე გაცხელებულ ღუმელში 10–12 წუთის განმავლობაში.

  • Step 5

    ღუმლიდან გამოღების შემდეგ მოაცილეთ ფოლგა და მოაყარეთ ყველი. დამატებით 5 წუთის განმავლობაში დატოვეთ ღუმელში.

  • Step 6

    სუფრაზე:  ასეთი ყავისფერი და ხრაშუნა ბაგეტები ღუმლიდან გამოღების შემდეგ პატარა ნაჭრებად დაჭერით და მიირთვით სანამ ცხელია.

  • Step 7

    ისიამოვნეთ მისი ხრაშუნით.

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description