მომზადების ეტაპები
-
მოამზადეთ ბლინის ცომი: ათქვიფეთ 4 კვერცხი, თანდათან დაუმატეთ ფქვილი, რძე და საბოლოოდ - ოქროს სიმინდი, მანამდე გადაწურული ჭარბი სითხისგან, მცენარეების სურნელოვანი ნაზავი. ცომი მსუბუქად შეურიეთ ისე, რომ სიმინდის ზოგიერთი მარცვალი მთელი დარჩეს.
-
ბლინების შიგთავსისთვის დაგჭირდებათ თხის ყველი და ფეტა მსხვილად გახეხილი. დაამატეთ მათ რბილი, ოთახის ტემპერატურის, კარაქი, დაჭრილი მწვანე ხახვი, ვალერიანი, ცოცხალი რეჰანი, მწვანილის ნაზავი და ცოტა არაჟანი. შემდეგ კარგად აურიეთ, პასტისებური მასის წარმოქმნამდე.
-
მოხარშეთ მწვანე სატაცური, შემდეგ კი გააციეთ ყინულიან წყალში სითბოს შოკისთვის. მაშინ ღეროები დარჩება მყარი და მწვანე. მას შემდეგ, რაც ბლინები გამოცხვება ტაფაზე, გადაუსვით ყველის პასტა, დაამატეთ ნაჭერი ლორი, 1 სატაცური და მჭიდროდ შეახვიეთ.
-
მიირთვით ბლინები სალათის ბალიშზე - რუკოლას, რადიჩიოს და სიმინდისგან - შენელებული ზეითუნის ზეთით, ბალზამიკოთი, მარილით და პილპილით.