This website uses cookies. By using this website you consent to our cookie policy.

More details

ოქროსფერი ბლინები სიმინდით, ლორით და სატაცურით

უგემრიელესი კერძი, რომელიც გაახარებს თქვენს ახლობლებს

Preparation steps

  • მოამზადეთ ბლინის ცომი: ათქვიფეთ 4 კვერცხი, თანდათან დაუმატეთ ფქვილი, რძე და საბოლოოდ - ოქროს სიმინდი, მანამდე გადაწურული ჭარბი სითხისგან, მცენარეების სურნელოვანი ნაზავი. ცომი მსუბუქად შეურიეთ ისე, რომ სიმინდის ზოგიერთი მარცვალი მთელი დარჩეს.

  • ბლინების შიგთავსისთვის დაგჭირდებათ თხის ყველი და ფეტა მსხვილად გახეხილი. დაამატეთ მათ რბილი, ოთახის ტემპერატურის, კარაქი, დაჭრილი მწვანე ხახვი, ვალერიანი, ცოცხალი რეჰანი, მწვანილის ნაზავი და ცოტა არაჟანი. შემდეგ კარგად აურიეთ, პასტისებური მასის წარმოქმნამდე.

  • მოხარშეთ მწვანე სატაცური, შემდეგ კი გააციეთ ყინულიან წყალში სითბოს შოკისთვის. მაშინ ღეროები დარჩება მყარი და მწვანე. მას შემდეგ, რაც ბლინები გამოცხვება ტაფაზე, გადაუსვით ყველის პასტა, დაამატეთ ნაჭერი ლორი, 1 სატაცური და მჭიდროდ შეახვიეთ.

  • მიირთვით ბლინები სალათის ბალიშზე - რუკოლას, რადიჩიოს და სიმინდისგან - შენელებული ზეითუნის ზეთით, ბალზამიკოთი, მარილით და პილპილით.

Recipes that might interest you

ოქროსფერი ბლინები სიმინდით, ლორით და სატაცურით
2 persons 30-45 min Medium
Ingredients
  • <p><a href=https://bonduelle.ge/produk-ti/okrosferi-simindis-martsvlebi target=_blank rel=noopener>1 ქილა (340 გრ) სიმინდი ოქროსფერი GOLD Bonduelle</a></p>
  • <p>10 ნაჭერი ლორი</p>
  • <p>4 კვერცხი</p>
  • <p>250 გრ ფქვილი</p>
  • <p>450 მლ რძე</p>
  • <p>300 გრ ყველი ფეტა</p>
  • <p>100 გრ თხის ყველი</p>
  • <p>100 გრ კარაქი</p>
  • <p>3 ს.კ არაჟანი</p>
  • <p>4 ს.კ ზეითუნის ზეთი</p>
  • <p>1 ს.კ ბალზამიკო</p>
  • <p>10 ცალი მწვანე სატაცური</p>
  • <p>1/2 თავი სალათი რადიჩიო</p>
  • <p>1 კონა მწვანე ხახვი</p>
  • <p>10 ფოთოლი რეჰანი</p>
  • <p>1 მუჭა რუკოლა</p>
  • <p>1 მუჭა ვალერიანის ფოთლები</p>
  • <p>სანელებლები</p>
  • <p>მარილი და წიწაკა გემოვნებით</p>
Preparation steps
  • Step 1

    მოამზადეთ ბლინის ცომი: ათქვიფეთ 4 კვერცხი, თანდათან დაუმატეთ ფქვილი, რძე და საბოლოოდ - ოქროს სიმინდი, მანამდე გადაწურული ჭარბი სითხისგან, მცენარეების სურნელოვანი ნაზავი. ცომი მსუბუქად შეურიეთ ისე, რომ სიმინდის ზოგიერთი მარცვალი მთელი დარჩეს.

  • Step 2

    ბლინების შიგთავსისთვის დაგჭირდებათ თხის ყველი და ფეტა მსხვილად გახეხილი. დაამატეთ მათ რბილი, ოთახის ტემპერატურის, კარაქი, დაჭრილი მწვანე ხახვი, ვალერიანი, ცოცხალი რეჰანი, მწვანილის ნაზავი და ცოტა არაჟანი. შემდეგ კარგად აურიეთ, პასტისებური მასის წარმოქმნამდე.

  • Step 3

    მოხარშეთ მწვანე სატაცური, შემდეგ კი გააციეთ ყინულიან წყალში სითბოს შოკისთვის. მაშინ ღეროები დარჩება მყარი და მწვანე. მას შემდეგ, რაც ბლინები გამოცხვება ტაფაზე, გადაუსვით ყველის პასტა, დაამატეთ ნაჭერი ლორი, 1 სატაცური და მჭიდროდ შეახვიეთ.

  • Step 4

    მიირთვით ბლინები სალათის ბალიშზე - რუკოლას, რადიჩიოს და სიმინდისგან - შენელებული ზეითუნის ზეთით, ბალზამიკოთი, მარილით და პილპილით.

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description