ოქროსფერი ბლინები სიმინდით, ლორით და სატაცურით

უგემრიელესი კერძი, რომელიც გაახარებს თქვენს ახლობლებს

მომზადების ეტაპები

  • მოამზადეთ ბლინის ცომი: ათქვიფეთ 4 კვერცხი, თანდათან დაუმატეთ ფქვილი, რძე და საბოლოოდ - ოქროს სიმინდი, მანამდე გადაწურული ჭარბი სითხისგან, მცენარეების სურნელოვანი ნაზავი. ცომი მსუბუქად შეურიეთ ისე, რომ სიმინდის ზოგიერთი მარცვალი მთელი დარჩეს.

  • ბლინების შიგთავსისთვის დაგჭირდებათ თხის ყველი და ფეტა მსხვილად გახეხილი. დაამატეთ მათ რბილი, ოთახის ტემპერატურის, კარაქი, დაჭრილი მწვანე ხახვი, ვალერიანი, ცოცხალი რეჰანი, მწვანილის ნაზავი და ცოტა არაჟანი. შემდეგ კარგად აურიეთ, პასტისებური მასის წარმოქმნამდე.

  • მოხარშეთ მწვანე სატაცური, შემდეგ კი გააციეთ ყინულიან წყალში სითბოს შოკისთვის. მაშინ ღეროები დარჩება მყარი და მწვანე. მას შემდეგ, რაც ბლინები გამოცხვება ტაფაზე, გადაუსვით ყველის პასტა, დაამატეთ ნაჭერი ლორი, 1 სატაცური და მჭიდროდ შეახვიეთ.

  • მიირთვით ბლინები სალათის ბალიშზე - რუკოლას, რადიჩიოს და სიმინდისგან - შენელებული ზეითუნის ზეთით, ბალზამიკოთი, მარილით და პილპილით.

რეცეპტები, რომლითაც შესაძლოა, დაინტერესდეთ

ოქროსფერი ბლინები სიმინდით, ლორით და სატაცურით
2 ადამიანი 30-45 წუთი საშუალო სირთულის
ინგრედიენტები
  • <p><a href=https://bonduelle.ge/produk-ti/okrosferi-simindis-martsvlebi target=_blank rel=noopener>1 ქილა (340 გრ) სიმინდი ოქროსფერი GOLD Bonduelle</a></p>
  • <p>10 ნაჭერი ლორი</p>
  • <p>4 კვერცხი</p>
  • <p>250 გრ ფქვილი</p>
  • <p>450 მლ რძე</p>
  • <p>300 გრ ყველი ფეტა</p>
  • <p>100 გრ თხის ყველი</p>
  • <p>100 გრ კარაქი</p>
  • <p>3 ს.კ არაჟანი</p>
  • <p>4 ს.კ ზეითუნის ზეთი</p>
  • <p>1 ს.კ ბალზამიკო</p>
  • <p>10 ცალი მწვანე სატაცური</p>
  • <p>1/2 თავი სალათი რადიჩიო</p>
  • <p>1 კონა მწვანე ხახვი</p>
  • <p>10 ფოთოლი რეჰანი</p>
  • <p>1 მუჭა რუკოლა</p>
  • <p>1 მუჭა ვალერიანის ფოთლები</p>
  • <p>სანელებლები</p>
  • <p>მარილი და წიწაკა გემოვნებით</p>
მომზადების ეტაპები
  • ნაბიჯი 1

    მოამზადეთ ბლინის ცომი: ათქვიფეთ 4 კვერცხი, თანდათან დაუმატეთ ფქვილი, რძე და საბოლოოდ - ოქროს სიმინდი, მანამდე გადაწურული ჭარბი სითხისგან, მცენარეების სურნელოვანი ნაზავი. ცომი მსუბუქად შეურიეთ ისე, რომ სიმინდის ზოგიერთი მარცვალი მთელი დარჩეს.

  • ნაბიჯი 2

    ბლინების შიგთავსისთვის დაგჭირდებათ თხის ყველი და ფეტა მსხვილად გახეხილი. დაამატეთ მათ რბილი, ოთახის ტემპერატურის, კარაქი, დაჭრილი მწვანე ხახვი, ვალერიანი, ცოცხალი რეჰანი, მწვანილის ნაზავი და ცოტა არაჟანი. შემდეგ კარგად აურიეთ, პასტისებური მასის წარმოქმნამდე.

  • ნაბიჯი 3

    მოხარშეთ მწვანე სატაცური, შემდეგ კი გააციეთ ყინულიან წყალში სითბოს შოკისთვის. მაშინ ღეროები დარჩება მყარი და მწვანე. მას შემდეგ, რაც ბლინები გამოცხვება ტაფაზე, გადაუსვით ყველის პასტა, დაამატეთ ნაჭერი ლორი, 1 სატაცური და მჭიდროდ შეახვიეთ.

  • ნაბიჯი 4

    მიირთვით ბლინები სალათის ბალიშზე - რუკოლას, რადიჩიოს და სიმინდისგან - შენელებული ზეითუნის ზეთით, ბალზამიკოთი, მარილით და პილპილით.