ორიგინალური მითბოლები (ხორცის ბურთები) კიტრის მწნილით

კლასიკური მითბოლები ახალი გზით შეგიძლიათ მიაწოდოთ!

მომზადების ეტაპები

  • გარეცხეთ კარტოფილი და მოათავსეთ ცხელ ღუმელში 30 წუთის განმავლობაში 180 ° C ტემპერატურაზე.

  • იმავდროულად, დაჭერით მწვანე და წითელი ხახვი ნაჭრებად, კიტრის მწნილი გასწვრივ და ფუნთუშები შუაზე.

  • გააკეთეთ სოუსი ტკბილი მდოგვით, ფრანგული მდოგვით, თაფლით და დაჭრილი ოხრახუშით.

  • გატარებულ ხორცს მიეცით ფორმა (შეგიძლიათ გამოიყენოთ მრგვალი უჟანგავი ფოლადის საკვები რგოლი), შემდეგ გააწყვეთ ცხელ გრილზე, მოასხით ცოტა ზეთით, დატოვეთ 6-7 წუთით, შემდეგ გადააბრუნეთ. შეგიძლიათ გრილზე ფუნთუშებიც მოათავსოთ.

  • კარტოფილი მოათავსეთ ლანგარზე ან თეფშზე, დაჭერით 4 ნაწილად თავზე, დაამატეთ ყველი და მოაყარეთ მწვანე ხახვი. მის გვერდით მოათავსეთ ბურგერის ფუნთუშები, წაუსევით მას მდოგვის სოუსი, დაამატეთ სალათის ფოთოლი, მწნილი, მიტბოლი (ხორცის ბურთულა) და წითელი ხახვი. სურვილისამებრ, დაამატეთ ჩილის წიწაკა,ბოლოკი, ნიორი ან როზმარინი.

რეცეპტები, რომლითაც შესაძლოა, დაინტერესდეთ

ორიგინალური მითბოლები (ხორცის ბურთები) კიტრის მწნილით
2 ადამიანი 30-45 წუთი რთული
ინგრედიენტები
  • <p><a href=https://bonduelle.ge/produk-ti/damarinadebuli-kornishoni target=_blank rel=noopener>10 კიტრის მწნილი Bonduelle</a></p>
  • <p>300 გრ გატარებული ხორცი</p>
  • <p>4 თეთრი კარტოფილი</p>
  • <p>4 ს.კ. ყველი შიგთავსისთვის</p>
  • <p>4 ს.კ. ტკბილი მდოგვი</p>
  • <p>2 ს.კ. ფრანგული მდოგვი</p>
  • <p>1 ს.კ. თაფლი</p>
  • <p>1 კონა ოხრახუში</p>
  • <p>4 ფოთოლი მწვანე სალათი</p>
  • <p>2 ფუნთუშა სეზამის თესლით</p>
  • <p>1 ღერო როზმარინი</p>
  • <p>1 ღერო ბეგქონდარა</p>
  • <p>1 თავი ნიორი</p>
  • <p>2 წითელი წიწაკა ჩილი</p>
  • <p>1 წითელი ხახვი</p>
  • <p>2 ბოლოკი</p>
  • <p>1 კონა მწვანე ხახვი</p>
მომზადების ეტაპები
  • ნაბიჯი 1

    გარეცხეთ კარტოფილი და მოათავსეთ ცხელ ღუმელში 30 წუთის განმავლობაში 180 ° C ტემპერატურაზე.

  • ნაბიჯი 2

    იმავდროულად, დაჭერით მწვანე და წითელი ხახვი ნაჭრებად, კიტრის მწნილი გასწვრივ და ფუნთუშები შუაზე.

  • ნაბიჯი 3

    გააკეთეთ სოუსი ტკბილი მდოგვით, ფრანგული მდოგვით, თაფლით და დაჭრილი ოხრახუშით.

  • ნაბიჯი 4

    გატარებულ ხორცს მიეცით ფორმა (შეგიძლიათ გამოიყენოთ მრგვალი უჟანგავი ფოლადის საკვები რგოლი), შემდეგ გააწყვეთ ცხელ გრილზე, მოასხით ცოტა ზეთით, დატოვეთ 6-7 წუთით, შემდეგ გადააბრუნეთ. შეგიძლიათ გრილზე ფუნთუშებიც მოათავსოთ.

  • ნაბიჯი 5

    კარტოფილი მოათავსეთ ლანგარზე ან თეფშზე, დაჭერით 4 ნაწილად თავზე, დაამატეთ ყველი და მოაყარეთ მწვანე ხახვი. მის გვერდით მოათავსეთ ბურგერის ფუნთუშები, წაუსევით მას მდოგვის სოუსი, დაამატეთ სალათის ფოთოლი, მწნილი, მიტბოლი (ხორცის ბურთულა) და წითელი ხახვი. სურვილისამებრ, დაამატეთ ჩილის წიწაკა,ბოლოკი, ნიორი ან როზმარინი.