მომზადების ეტაპები
-
მოამზადეთ პიცა, რომელიც შესდგება თეთრი გაცრილი ფქვილისგან, რათა ცომი იყოს უფრო აერირებული, ცხელი წყალისაგან, რომელშიც ჩადეთ მშრალი საფუარი, შემდეგ თანდათანობით დაამატეთ შაქარი, მარილი და ზეთი. აურიეთ კარგად ყველა ინგრედიენტი. შეფუთეთ ფოლგაში და დატოვეთ თბილ ოთახში 2 საათის განმავლობაში, რათა მოცულობა ორჯერ გაიზარდოს.
-
გააფართოვეთ პიცის ცომი დაფაზე, მოაყარეთ ფქვილი იმდენი, რამდენადაც გრძნობთ, რომ საკმარისია გასამყარებლად. ჩამოაყალიბეთ მრგვალი ცომი 28 სმ-ზე დიაგონალზე.
-
გადავიდეთ პიცის სოუსზე, რომელიც შესდგება : 3 დაჭრილი ნივრის კბილისგან - მოათავსეთ ისინი ტაფაზე 3-4 ს.კ. ზეითუნის ზეთთან ერთად. დააცადეთ ნიორს 2 წუთი, რათა ფერი მიიღოს და შემდგომ დაამატეთ ქილის პომიდვრები, მოაყარეთ რეჰანი , მარილი და წიწაკა. დაელოდეთ 15 წუთის განმავლობაში სანამ გასქელდება.
-
პიცის კონტრზე დაამატეთ 3-4 ს.კ. ტომატის სოუსი, რომელიც ამ დროს გაცივდა, ხელით გახეხეთ მოცარელა, სიმინდი ჩილისთან ერთად, კოპა ასევე ხელით მოაყარეთ, ასევე ნახევრად გაჭრილი ჩერის პომიდორი, პარმეზანი და რეჰანი. ჩადეთ პიცა წინასწარ გაცხელებულ ღუმელში 230 ° C ტემპერატურაზე 15-20 წუთის განმავლობაში. მას შემდეგ, რაც ამოიღებთ, დაამატეთ მუჭა რუკოლა და სურვილისამებრ რეჰანის 3-4 ფოთოლი.