რიზოტო – ბრინჯით და ბოსტნეულით
რიზოტო იტალიურ სტილში - ჩინებული იტალიური რეცეპტი ბრინჯით, რომელიც სავარაუდოდ დიდმა მოგზაურმა მარკო პოლომ ჩამოიტანა ჩინეთიდან.
რიზოტო – ბრინჯით და ბოსტნეულით
4 ადამიანი
45 წუთზე მეტი
საშუალო სირთულის
ინგრედიენტები
-
300 გ ბრინჯი
-
300 გ ხუჭუჭა კომბოსტო (kale)
-
130 გ ლობიო (12 სთ-ის განმავლობაში წყალში გაჯირჯვებული)
-
100 გ ახალი ბეკონი
-
2 ნიახურის ღერო
-
1 ხახვი
-
1 სტაფილო
-
3 პომიდორი
-
50 გ კარაქი
-
1,2 ლ ხორცის ბულიონი
-
125 მლ წითელი მშრალი ღვინო
-
მარილი, პილპილი
მომზადების ეტაპები
-
ნაბიჯი 1
გარეცხეთ ხუჭუჭა კომბოსტო (kale) და დახიეთ ფოთლები რაც შეიძლება პატარა ნაწილებად.
-
ნაბიჯი 2
გარეცხეთ და წვრილად დაჭერით ნიახურის ღეროები. გარეცხეთ სტაფილო და ძალიან წვრილად გახეხეთ. მოაცალეთ კანი პომიდორს, გამოარჩიეთ თესლები და დაჭერით.
-
ნაბიჯი 3
დაასხით ბოსტნეულს ბულიონი, დაუმატეთ ლობიო და საშუალო ცეცხლზე დატოვეთ თავდახურული 2 საათის განმავლობაში.
-
ნაბიჯი 4
დაჭერით ბეკონი კუბებად. წვრილად დაჭერით ხახვი და ბრინჯთან, კარაქსა და ბეკონთან ერთად მოთუშეთ 3 წუთის განმავლობაში. დაუმატეთ წითელი ღვინო და ურიეთ მუდმივად, სანამ ღვინო სრულად აორთქლდება.
-
ნაბიჯი 5
დაუმატეთ ბულიონი და ლობიო და დატოვეთ ცეცხლზე კიდევ 15 წუთი, ურიეთ განუწყვეტლივ.
-
ნაბიჯი 6
შეაზავეთ მარილით და პილპილით თქვენი გემოვნების მიხედვით და, სანამ მიირთმევთ რამოდენიმე წუთი გააგრილეთ.