რიზოტო – ბრინჯით და ბოსტნეულით

რიზოტო იტალიურ სტილში - ჩინებული იტალიური რეცეპტი ბრინჯით, რომელიც სავარაუდოდ დიდმა მოგზაურმა მარკო პოლომ ჩამოიტანა ჩინეთიდან.

მომზადების ეტაპები

  • გარეცხეთ ხუჭუჭა კომბოსტო (kale) და დახიეთ ფოთლები რაც შეიძლება პატარა ნაწილებად.

  • გარეცხეთ და წვრილად დაჭერით ნიახურის ღეროები. გარეცხეთ სტაფილო და ძალიან წვრილად გახეხეთ. მოაცალეთ კანი პომიდორს, გამოარჩიეთ თესლები და დაჭერით.

  • დაასხით ბოსტნეულს ბულიონი, დაუმატეთ ლობიო და საშუალო ცეცხლზე დატოვეთ თავდახურული 2 საათის განმავლობაში.

  • დაჭერით ბეკონი კუბებად. წვრილად დაჭერით ხახვი და ბრინჯთან, კარაქსა და ბეკონთან ერთად მოთუშეთ 3 წუთის განმავლობაში. დაუმატეთ წითელი ღვინო და ურიეთ მუდმივად, სანამ ღვინო სრულად აორთქლდება.

  • დაუმატეთ ბულიონი და ლობიო და დატოვეთ ცეცხლზე კიდევ 15 წუთი, ურიეთ განუწყვეტლივ.

  • შეაზავეთ მარილით და პილპილით თქვენი გემოვნების მიხედვით და, სანამ მიირთმევთ რამოდენიმე წუთი გააგრილეთ.

რეცეპტები, რომლითაც შესაძლოა, დაინტერესდეთ

რიზოტო – ბრინჯით და ბოსტნეულით
4 ადამიანი 45 წუთზე მეტი საშუალო სირთულის
ინგრედიენტები
  • 300 გ ბრინჯი
  • 300 გ ხუჭუჭა კომბოსტო (kale)
  • 130 გ ლობიო (12 სთ-ის განმავლობაში წყალში გაჯირჯვებული)
  • 100 გ ახალი ბეკონი
  • 2 ნიახურის ღერო
  • 1 ხახვი
  • 1 სტაფილო
  • 3 პომიდორი
  • 50 გ კარაქი
  • 1,2 ლ ხორცის ბულიონი
  • 125 მლ წითელი მშრალი ღვინო
  • მარილი, პილპილი
მომზადების ეტაპები
  • ნაბიჯი 1

    გარეცხეთ ხუჭუჭა კომბოსტო (kale) და დახიეთ ფოთლები რაც შეიძლება პატარა ნაწილებად.

  • ნაბიჯი 2

    გარეცხეთ და წვრილად დაჭერით ნიახურის ღეროები. გარეცხეთ სტაფილო და ძალიან წვრილად გახეხეთ. მოაცალეთ კანი პომიდორს, გამოარჩიეთ თესლები და დაჭერით.

  • ნაბიჯი 3

    დაასხით ბოსტნეულს ბულიონი, დაუმატეთ ლობიო და საშუალო ცეცხლზე დატოვეთ თავდახურული 2 საათის განმავლობაში.

  • ნაბიჯი 4

    დაჭერით ბეკონი კუბებად. წვრილად დაჭერით ხახვი და ბრინჯთან, კარაქსა და ბეკონთან ერთად მოთუშეთ 3 წუთის განმავლობაში. დაუმატეთ წითელი ღვინო და ურიეთ მუდმივად, სანამ ღვინო სრულად აორთქლდება.

  • ნაბიჯი 5

    დაუმატეთ ბულიონი და ლობიო და დატოვეთ ცეცხლზე კიდევ 15 წუთი, ურიეთ განუწყვეტლივ.

  • ნაბიჯი 6

    შეაზავეთ მარილით და პილპილით თქვენი გემოვნების მიხედვით და, სანამ მიირთმევთ რამოდენიმე წუთი გააგრილეთ.