სალათი ცეზარი ქათმით

სალათი ცეზარის რეცეპტი იტალიელებს ეკუთვნით. ამ სალათის უამრავი სახეცვლილება არსებობს - ორცხობილით, ქათმით ან ანჩოუსებით.

მომზადების ეტაპები

  • გარეცხეთ, კარგად გააშრეთ და პატარა ნაწილებად დააქუცმაცეთ სალათის ფოთლები.

  • დაჭერით ხორცი პატარა კუბებად და რამოდენიმე წუთით შეწვით ცხიმში; შეაზავეთ მარილითა და პილპილით.

  • ერთმანერთში აურიეთ ზეითუნის ზეთი, კვერცხის გული, ლიმონის წვენი და დაუმატეთ დაჭყლეტილი ნიორი, გახეხილი ყველი, მარილი, პილპილი და შაქარი გემოვნებით.

  • პური დაჭერით პატარა ნაჭრებად და შეწვით დაჭყლეტილ ნიორთან ერთად.

  • სუფრასთან: დადეთ ქათმის ნაჭრები სალათის ფოთლებზე, მოასხით ზემოდან სოუსი და მოაყარეთ გახეხილი პარმეზანი. 

რეცეპტები, რომლითაც შესაძლოა, დაინტერესდეთ

სალათი ცეზარი ქათმით
2 ადამიანი 30-45 წუთი მარტივი
ინგრედიენტები
  • 1 შეკვრა სალათის ფოთლები
  • 1 ქათმის ფილე
  • 1 გამომცხვარი პურის სუხარი
  • ½ ჭიქა ზეითუნის ზეთი
  • 1 ჩაის კოვზი მდოგვი
  • 1 ჩაის კოვზი ლიმნის წვენი
  • 1 კვერცხის გული
  • 2 ნივრის კბილი
  • 25 გ პარმეზანის ყველი
  • მარილი, პილპილი, შაქარი
მომზადების ეტაპები
  • ნაბიჯი 1

    გარეცხეთ, კარგად გააშრეთ და პატარა ნაწილებად დააქუცმაცეთ სალათის ფოთლები.

  • ნაბიჯი 2

    დაჭერით ხორცი პატარა კუბებად და რამოდენიმე წუთით შეწვით ცხიმში; შეაზავეთ მარილითა და პილპილით.

  • ნაბიჯი 3

    ერთმანერთში აურიეთ ზეითუნის ზეთი, კვერცხის გული, ლიმონის წვენი და დაუმატეთ დაჭყლეტილი ნიორი, გახეხილი ყველი, მარილი, პილპილი და შაქარი გემოვნებით.

  • ნაბიჯი 4

    პური დაჭერით პატარა ნაჭრებად და შეწვით დაჭყლეტილ ნიორთან ერთად.

  • ნაბიჯი 5

    სუფრასთან: დადეთ ქათმის ნაჭრები სალათის ფოთლებზე, მოასხით ზემოდან სოუსი და მოაყარეთ გახეხილი პარმეზანი.