მომზადების ეტაპები
-
გარეცხეთ ფილე, გააშრეთ და დაჭერით კუბებად. მოათავსეთ მინის ჭურჭელში. მოასხით ლიმნის წვენი - დატოვეთ მარინადში ოთახის ტემპერატურაზე 2,5 საათის განმავლობაში.
-
პატარა ჭურჭელში გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი, დაუმატეთ ნიორი და მოთუშეთ 3 წუთის განმავლობაში. ამოიღეთ ნიორი და გააგრილეთ ზეთი.
-
მოაცილეთ პომიდორს კანი და თესლები და დაჭერით, მაგრამ შეინახეთ წვენი. დაჭერით ხახვი.
-
მინის ჭურჭელში მოათავსეთ პომიდორი, ხახვი, ქინძი, თავშავა, კეჩუპი, წიწაკა, ზეთისხილი და წიწაკის პასტა. სევიჩეს მომზადებისას გამოიყენეთ მხოლოდ მინის ან ემალის ჭურჭელი. არ გამოიყენოთ ლითონის ხელსაწყოები. დაასხით გაგრილებული ზეითუნი და პომიდვრის წვენი. შეანელეთ მარილით და პილპილით, აურიეთ და შეინახეთ.
-
ამოიღეთ თევზი მარინადიდან და 3-ჯერ გადაავლეთ ცივი წყალი. დაასხით მინერალური წყალი და გააჩერეთ 5 წუთით. გადაწურეთ და მოათავსეთ პომიდვრის და სანელებლების ჭურჭელში. აურიეთ, დაახურეთ თავსახური და შეინახეთ მაცივარში 3 საათით.
-
მირთმევის წესი: სუფრაზე მიტანისას: გააფორმეთ ზეთისხილით და მიიტანეთ გრილი მინის თეფშებით.