სიმინდის ნამცხვარი

კაცობრიობის ისტორიაში პირველი რეცეპტი აღმოჩენილია ეგვიპტეში და ფარაონების მმართველობის პერიოდს უკავშირდება. ეს უძველესი რეცეპტები ჩაწერილია მარტივი გრაფიკული ელემენტებით იეროგლიფების სტილში.

მომზადების ეტაპები

  • მიიყვანეთ ვანილიანი რძე ადუღებამდე.

  • რძეს ნელა დაუმატეთ ფქვილი, ურიეთ განუწყვეტლივ.

  • გადმოდგით ცეცხლიდან, დაუმატეთ კვერცხის გული, კარაქი, ათქვეფილი კვერცხის ცილა და კარგად აურიეთ ყველაფერი.

  • მცირე რაოდენობით ცხიმი მოუსვით საცხობ ტაფაზე, მოაყარეთ მცირე რაოდენობის ფქვილი, მოათავსეთ ცომი და გამოაცხვეთ ღუმელში 60 წუთის განმავლობაში.

  • სუფრასთან: მიირთვით ცივად, ანანასთან ან სხვა ხილთან ერთად.

რეცეპტები, რომლითაც შესაძლოა, დაინტერესდეთ

სიმინდის ნამცხვარი
4 ადამიანი 45 წუთზე მეტი მარტივი
ინგრედიენტები
  • 1/2 ვანილის ღერო
  • 1ლ რძე
  • 3 ცალი კვერცხი
  • 50 გ კარაქი
  • 250 გ სიმინდის ფქვილი
  • 120 გ შაქარი
  • 3-4 ნაჭერი ცოცხალი ანანასი
მომზადების ეტაპები
  • ნაბიჯი 1

    მიიყვანეთ ვანილიანი რძე ადუღებამდე.

  • ნაბიჯი 2

    რძეს ნელა დაუმატეთ ფქვილი, ურიეთ განუწყვეტლივ.

  • ნაბიჯი 3

    გადმოდგით ცეცხლიდან, დაუმატეთ კვერცხის გული, კარაქი, ათქვეფილი კვერცხის ცილა და კარგად აურიეთ ყველაფერი.

  • ნაბიჯი 4

    მცირე რაოდენობით ცხიმი მოუსვით საცხობ ტაფაზე, მოაყარეთ მცირე რაოდენობის ფქვილი, მოათავსეთ ცომი და გამოაცხვეთ ღუმელში 60 წუთის განმავლობაში.

  • ნაბიჯი 5

    სუფრასთან: მიირთვით ცივად, ანანასთან ან სხვა ხილთან ერთად.