This website uses cookies. By using this website you consent to our cookie policy.

More details

სიმინდის ნამცხვარი

კაცობრიობის ისტორიაში პირველი რეცეპტი აღმოჩენილია ეგვიპტეში და ფარაონების მმართველობის პერიოდს უკავშირდება. ეს უძველესი რეცეპტები ჩაწერილია მარტივი გრაფიკული ელემენტებით იეროგლიფების სტილში.

Preparation steps

  • მიიყვანეთ ვანილიანი რძე ადუღებამდე.
  • რძეს ნელა დაუმატეთ ფქვილი, ურიეთ განუწყვეტლივ.
  • გადმოდგით ცეცხლიდან, დაუმატეთ კვერცხის გული, კარაქი, ათქვეფილი კვერცხის ცილა და კარგად აურიეთ ყველაფერი.
  • მცირე რაოდენობით ცხიმი მოუსვით საცხობ ტაფაზე, მოაყარეთ მცირე რაოდენობის ფქვილი, მოათავსეთ ცომი და გამოაცხვეთ ღუმელში 60 წუთის განმავლობაში.
  • სუფრასთან: მიირთვით ცივად, ანანასთან ან სხვა ხილთან ერთად.

Recipes that might interest you

სიმინდის ნამცხვარი
4 persons over 45 min Easy
Ingredients
  • 1/2 ვანილის ღერო
  • 1ლ რძე
  • 3 ცალი კვერცხი
  • 50 გ კარაქი
  • 250 გ სიმინდის ფქვილი
  • 120 გ შაქარი
  • 3-4 ნაჭერი ცოცხალი ანანასი
Preparation steps
  • Step 1

    მიიყვანეთ ვანილიანი რძე ადუღებამდე.

  • Step 2

    რძეს ნელა დაუმატეთ ფქვილი, ურიეთ განუწყვეტლივ.

  • Step 3

    გადმოდგით ცეცხლიდან, დაუმატეთ კვერცხის გული, კარაქი, ათქვეფილი კვერცხის ცილა და კარგად აურიეთ ყველაფერი.

  • Step 4

    მცირე რაოდენობით ცხიმი მოუსვით საცხობ ტაფაზე, მოაყარეთ მცირე რაოდენობის ფქვილი, მოათავსეთ ცომი და გამოაცხვეთ ღუმელში 60 წუთის განმავლობაში.

  • Step 5

    სუფრასთან: მიირთვით ცივად, ანანასთან ან სხვა ხილთან ერთად.

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description