სიცილიური სპაგეტი - თინუსით

ძირითადი იტალიური კერძი, რომელიც თანაბრად უყვართ ჩრდილოელ ფერმერებსა და მაფიოზებს. რეკომენდებულია შეყვარებული ადამიანებისათვის. ამ კერძის მრავალი სახეობა არსებობს.

მომზადების ეტაპები

  • მოამზადეთ სპაგეტი საკმაოდ მარილიან წყალში, ისე რომ ოდნავ მკვრივი იყოს, ოღონდ არა მაგარი (ამას იტალიელები „al dente”-ს უწოდებენ, რაც კბილისათვის ნიშნავს) და შემდეგ გადაწურეთ.

  • მოაცალეთ პომიდორს კანი, თესლები და დაჭერით. დანაყეთ ნიორი, გარეცხეთ ოხრახუში და დაჭერით.

  • გადაუწურეთ თინუსს ზეთი და პატარა ნაწილებად დაჭერით.

  • გააცხელეთ, ტაფა და მოშუშეთ ნიორი, თინუსი, პომიდორი და მწიკვი პილპილი. დატოვეთ ცეცხლზე 10 წუთის განმავლობაში.

  • დაუმატეთ პასტა და დაბალ ცეცხლზე განაგრძეთ მომზადება 4 წუთის განმავლობაში. აურიეთ ყველაფერი ერთად.

  • მირთმევის წესი:მოაყარეთ ოხრახუში და ლიმნის ქერქი და მიირთვით.

რეცეპტები, რომლითაც შესაძლოა, დაინტერესდეთ

სიცილიური სპაგეტი - თინუსით
4 ადამიანი 30-45 წუთი მარტივი
ინგრედიენტები
  • 500 გ სპაგეტი
  • 4 პომიდორი
  • 100 გ თინუსი ზეთში
  • ½ ოხრახუშის მორჩები
  • წვრილად დაჭრილი - ½ ლიმონის კანი
  • 4 სადილის კოვზი ზეითუნის ზეთი
  • მარილი, პილპილი
მომზადების ეტაპები
  • ნაბიჯი 1

    მოამზადეთ სპაგეტი საკმაოდ მარილიან წყალში, ისე რომ ოდნავ მკვრივი იყოს, ოღონდ არა მაგარი (ამას იტალიელები „al dente”-ს უწოდებენ, რაც კბილისათვის ნიშნავს) და შემდეგ გადაწურეთ.

  • ნაბიჯი 2

    მოაცალეთ პომიდორს კანი, თესლები და დაჭერით. დანაყეთ ნიორი, გარეცხეთ ოხრახუში და დაჭერით.

  • ნაბიჯი 3

    გადაუწურეთ თინუსს ზეთი და პატარა ნაწილებად დაჭერით.

  • ნაბიჯი 4

    გააცხელეთ, ტაფა და მოშუშეთ ნიორი, თინუსი, პომიდორი და მწიკვი პილპილი. დატოვეთ ცეცხლზე 10 წუთის განმავლობაში.

  • ნაბიჯი 5

    დაუმატეთ პასტა და დაბალ ცეცხლზე განაგრძეთ მომზადება 4 წუთის განმავლობაში. აურიეთ ყველაფერი ერთად.

  • ნაბიჯი 6

    მირთმევის წესი:მოაყარეთ ოხრახუში და ლიმნის ქერქი და მიირთვით.