ტკბილი სიმინდის ღვეზელი

ჰაეროვანი, ნოტიო და გემრიელი ღვეზელი სიმინდით, რომელიც შესძლებს გაგაბედნიეროთ!

მომზადების ეტაპები

  • შაქარი და კვერცხები ათქვიფეთ მიქსერით, სანამ არ წარმოიქმნება თეთრი ქაფი. თანდათან დაამატეთ ზეთი, თან ურიეთ. დაამატეთ ვანილის შაქარი, ვანილის ნათალი, მარილი და ცხიმიანი იოგურტი.

  • თანდათან დაამატეთ სიმინდის ფქვილი, გაცრილი პურის ფქვილი გამაფხვიერებელთან ერთად და კარგად აურიეთ. ბოლოს დაამატეთ სიმინდის მარცვლები სითხის გარეშე და ლიმნის ცედრა.

  • მინის საცხობის ფორმას წაუსევით ცოტა კარაქი, მოაყარეთ ფქვილი და დაასხით მომზადებული მასა. შედგით ღუმელში 40- 50 წუთით 160 °C -ზე. მორთეთ ღვეზელი შაქრის ფხვნილით და ბროწეულით.

რეცეპტები, რომლითაც შესაძლოა, დაინტერესდეთ

ტკბილი სიმინდის ღვეზელი
10 ადამიანი 45 წუთზე მეტი საშუალო სირთულის
ინგრედიენტები
  • <p><a href="https://bonduelle.ge/produk-ti/okrosferi-simindis-martsvlebi">150 გრ. ტკბილი სიმინდი GOLD Bonduelle</a></p>
  • <p>4 კვერცხი</p>
  • <p>2 ჭიქა (450 გრ) ცხიმიანი იოგურტი</p>
  • <p>1 ჭიქა (200 გრ) შაქარი</p>
  • <p>1 ფინჯანი (200 გრ) სიმინდის ფქვილი</p>
  • <p>1 ჭიქა ( 150 გრ) ფქვილი</p>
  • <p>1 ფინჯანი (240 გრ) მზესუმზირის ზეთი</p>
  • <p>1/2 ბროწეული</p>
  • <p>ლიმნის ცედრა</p>
  • <p>1 ვანილის ნათალი</p>
  • <p>2 შეკვრა ვანილის შაქარი</p>
  • <p>3 სუფრის კოვზი შაქრის ფხვნილი</p>
  • <p>1 შეკვრა გამაფხვიერებელი</p>
  • <p>ცოტა კარაქი</p>
  • <p>მარილი</p>
მომზადების ეტაპები
  • ნაბიჯი 1

    შაქარი და კვერცხები ათქვიფეთ მიქსერით, სანამ არ წარმოიქმნება თეთრი ქაფი. თანდათან დაამატეთ ზეთი, თან ურიეთ. დაამატეთ ვანილის შაქარი, ვანილის ნათალი, მარილი და ცხიმიანი იოგურტი.

  • ნაბიჯი 2

    თანდათან დაამატეთ სიმინდის ფქვილი, გაცრილი პურის ფქვილი გამაფხვიერებელთან ერთად და კარგად აურიეთ. ბოლოს დაამატეთ სიმინდის მარცვლები სითხის გარეშე და ლიმნის ცედრა.

  • ნაბიჯი 3

    მინის საცხობის ფორმას წაუსევით ცოტა კარაქი, მოაყარეთ ფქვილი და დაასხით მომზადებული მასა. შედგით ღუმელში 40- 50 წუთით 160 °C -ზე. მორთეთ ღვეზელი შაქრის ფხვნილით და ბროწეულით.