ტკბილი სიმინდის ღვეზელი

ჰაეროვანი, ნოტიო და გემრიელი ღვეზელი სიმინდით, რომელიც შესძლებს გაგაბედნიეროთ!

მომზადების ეტაპები

  • შაქარი და კვერცხები ათქვიფეთ მიქსერით, სანამ არ წარმოიქმნება თეთრი ქაფი. თანდათან დაამატეთ ზეთი, თან ურიეთ. დაამატეთ ვანილის შაქარი, ვანილის ნათალი, მარილი და ცხიმიანი იოგურტი.
  • თანდათან დაამატეთ სიმინდის ფქვილი, გაცრილი პურის ფქვილი გამაფხვიერებელთან ერთად და კარგად აურიეთ. ბოლოს დაამატეთ სიმინდის მარცვლები სითხის გარეშე და ლიმნის ცედრა.
  • მინის საცხობის ფორმას წაუსევით ცოტა კარაქი, მოაყარეთ ფქვილი და დაასხით მომზადებული მასა. შედგით ღუმელში 40- 50 წუთით 160 °C -ზე. მორთეთ ღვეზელი შაქრის ფხვნილით და ბროწეულით.

რეცეპტები, რომლითაც შესაძლოა, დაინტერესდეთ

ტკბილი სიმინდის ღვეზელი
10 ადამიანი 45 წუთზე მეტი საშუალო სირთულის
ინგრედიენტები
  • 150 გრ. ტკბილი სიმინდი GOLD Bonduelle
  • 4 კვერცხი
  • 2 ჭიქა (450 გრ) ცხიმიანი იოგურტი
  • 1 ჭიქა (200 გრ) შაქარი
  • 1 ფინჯანი (200 გრ) სიმინდის ფქვილი
  • 1 ჭიქა ( 150 გრ) ფქვილი
  • 1 ფინჯანი (240 გრ) მზესუმზირის ზეთი
  • 1/2 ბროწეული
  • ლიმნის ცედრა
  • 1 ვანილის ნათალი
  • 2 შეკვრა ვანილის შაქარი
  • 3 სუფრის კოვზი შაქრის ფხვნილი
  • 1 შეკვრა გამაფხვიერებელი
  • ცოტა კარაქი
  • მარილი
მომზადების ეტაპები
  • ნაბიჯი 1

    შაქარი და კვერცხები ათქვიფეთ მიქსერით, სანამ არ წარმოიქმნება თეთრი ქაფი. თანდათან დაამატეთ ზეთი, თან ურიეთ. დაამატეთ ვანილის შაქარი, ვანილის ნათალი, მარილი და ცხიმიანი იოგურტი.

  • ნაბიჯი 2

    თანდათან დაამატეთ სიმინდის ფქვილი, გაცრილი პურის ფქვილი გამაფხვიერებელთან ერთად და კარგად აურიეთ. ბოლოს დაამატეთ სიმინდის მარცვლები სითხის გარეშე და ლიმნის ცედრა.

  • ნაბიჯი 3

    მინის საცხობის ფორმას წაუსევით ცოტა კარაქი, მოაყარეთ ფქვილი და დაასხით მომზადებული მასა. შედგით ღუმელში 40- 50 წუთით 160 °C -ზე. მორთეთ ღვეზელი შაქრის ფხვნილით და ბროწეულით.