მომზადების ეტაპები
-
შაქარი და კვერცხები ათქვიფეთ მიქსერით, სანამ არ წარმოიქმნება თეთრი ქაფი. თანდათან დაამატეთ ზეთი, თან ურიეთ. დაამატეთ ვანილის შაქარი, ვანილის ნათალი, მარილი და ცხიმიანი იოგურტი.
-
თანდათან დაამატეთ სიმინდის ფქვილი, გაცრილი პურის ფქვილი გამაფხვიერებელთან ერთად და კარგად აურიეთ. ბოლოს დაამატეთ სიმინდის მარცვლები სითხის გარეშე და ლიმნის ცედრა.
-
მინის საცხობის ფორმას წაუსევით ცოტა კარაქი, მოაყარეთ ფქვილი და დაასხით მომზადებული მასა. შედგით ღუმელში 40- 50 წუთით 160 °C -ზე. მორთეთ ღვეზელი შაქრის ფხვნილით და ბროწეულით.