წითელი ლობიო ნიგვზით

ამ კერძს ყველა ოჯახი თავისებურად ამზადებს. ნახეთ რეცეპტი ბონდუელისგან.

მომზადების ეტაპები

  • კარგად გარეცხეთ ლობიო გამდინარე წყალში და საშუალო ცეცხლზე მოხარშეთ.

  • საჭიროების შემთხვევაში რამოდენიმეჯერ დაუმატეთ წყალი, რათა არ დაიწვას ლობიო.

  • როდესაც ლობიო მომზადდება, წვენი გადაღვარეთ სხვა ჭურჭელში.

  • გაატარეთ ნიგოზი ნიორთან და მწვანილებთან ერთად.

  • დაუმატეთ ხმელი ქინძი დანაყულ მასას და ცოტაოდენი ლობიოს წვენით გააზავეთ.

  • ლობიოს მარცვლებს ზემოდან დაასხით ნიგვზის ნარევი ისე, რომ სრულად არ დაფაროს და ამოურიეთ.

  • დაუმატეთ ცოტაოდენი ბროწეულის მარცვლები და შეაზავეთ მარილითა და პილპილით.

  • სუფრასთან: მომზადებული კერძი ცოტა ხნის განმავლობაში დატოვეთ გასაგრილებლად. სუფრასთან მიიტანეთ სალათის ფოთლებით გაწყობილი და შესთავაზეთ სტუმრებს ხორციან კერძებთან ერთად.

რეცეპტები, რომლითაც შესაძლოა, დაინტერესდეთ

წითელი ლობიო ნიგვზით
3 ადამიანი 30-45 წუთი მარტივი
ინგრედიენტები
  • 500გ ლობიო
  • 1 ჭიქა ნიგოზი
  • 4 კბილი ნიორი
  • 3 ღერო (თითო) – ქინძი, ნიახური, ქონდარი
  • ½ ჩაის კოვზი ხმელი სუნელები
  • 1 ცალი ბროწეულის მარცვლები
მომზადების ეტაპები
  • ნაბიჯი 1

    კარგად გარეცხეთ ლობიო გამდინარე წყალში და საშუალო ცეცხლზე მოხარშეთ.

  • ნაბიჯი 2

    საჭიროების შემთხვევაში რამოდენიმეჯერ დაუმატეთ წყალი, რათა არ დაიწვას ლობიო.

  • ნაბიჯი 3

    როდესაც ლობიო მომზადდება, წვენი გადაღვარეთ სხვა ჭურჭელში.

  • ნაბიჯი 4

    გაატარეთ ნიგოზი ნიორთან და მწვანილებთან ერთად.

  • ნაბიჯი 5

    დაუმატეთ ხმელი ქინძი დანაყულ მასას და ცოტაოდენი ლობიოს წვენით გააზავეთ.

  • ნაბიჯი 6

    ლობიოს მარცვლებს ზემოდან დაასხით ნიგვზის ნარევი ისე, რომ სრულად არ დაფაროს და ამოურიეთ.

  • ნაბიჯი 7

    დაუმატეთ ცოტაოდენი ბროწეულის მარცვლები და შეაზავეთ მარილითა და პილპილით.

  • ნაბიჯი 8

    სუფრასთან: მომზადებული კერძი ცოტა ხნის განმავლობაში დატოვეთ გასაგრილებლად. სუფრასთან მიიტანეთ სალათის ფოთლებით გაწყობილი და შესთავაზეთ სტუმრებს ხორციან კერძებთან ერთად.