დამარინადებული თევზი ისპანახით

უყურეთ ვიდეოს და მოამზადეთ ჩვენთან ერთად!

დაჭერით სტაფილო წვრილ ზოლებად, შეაზავეთ თეთრი პილპილით და დატოვეთ ცოტა ხანი. კოწახურს დაასხით წყალი, რომ გაჯირჯვდეს. აიღეთ ფილე და დაჭერით ნაჭრებად. ათქვიფეთ კვერცხი წითელ ღვინოსთან და სახამებელთან ერთად. ამოავლეთ თითოეული თევზის ნაჭერი მასაში და შემდეგ შეწვით სანამ ოქროსფერ-მოყავისფრო შეფერილობას არ მიიღებს. წვრილად დაჭრილი ხახვი, კოჭა და ნიორი წამოადუღეთ წყალში და დაუმატეთ ცოტაოდენი სუნელები. ასევე დაუმატეთ სახამებელი და წყალში გახსნილი ფქვილი. ჩადეთ თევზის ნაჭრები მიქსტურაში და დატოვეთ ცეცხლზე სანამ მარინადი არ გასქელდება. სანამ თევზი მზადდება, მოამზადეთ ისპანახის სალათი. მოხალეთ ცოტაოდენი ფიჭვის თესლი უფრო მეტი არომატისათვის. დაუმატეთ ზეითუნის ზეთი. აიღეთ გაუყინავი ისპანახი დაუმატეთ ფიჭვის თესლს გაჯირჯვებულ კოწახურსა და სოიოს სოუსთან ერთად; დატოვეთ ცეცხლზე რამოდენიმე წუთი. ბოლოსაკენ დაუმატეთ ცოტაოდენი სახამებელი, მოურიეთ და გადმოიტანეთ თეფშზე. ჩვენი კერძი თითქმის მზადაა! ჩაალაგეთ თევზის ნაჭრები სქელ სოუსში სალათის გარშემო. გააფორმეთ სტაფილოს ზოლებით და დატკბით გემრიელი დამარინადებული თევზით ისპანახთან ერთად.

ამ კერძის მოსამზადებლად საჭირო ინგრედიენტების ჩამონათვალი:

 


რეცეპტები, რომლითაც შესაძლოა, დაინტერესდეთ

კომბოსტოს სალათი

კომბოსტოს სალათი

კომბოსტოს სალათის რეცეპტი.

4 ადამიანი 30-45 წუთი მარტივი
წითელი ლობიო ნიგვზით

წითელი ლობიო ნიგვზით

ფართოდ გავრცელებული ქართული კერძი.

3 ადამიანი 30-45 წუთი მარტივი
სიმინდის შეჭამანდი

სიმინდის შეჭამანდი

კერძი უნიკალური არომატით.

4 ადამიანი 30-45 წუთი მარტივი
ნივრიანი ბაგეტი

ნივრიანი ბაგეტი

ფრანგული სამზარეულოს სიმბოლო.

4 ადამიანი 30-45 წუთი მარტივი
დამარინადებული თევზი ისპანახით

უყურეთ ვიდეოს და მოამზადეთ ჩვენთან ერთად!

დაჭერით სტაფილო წვრილ ზოლებად, შეაზავეთ თეთრი პილპილით და დატოვეთ ცოტა ხანი. კოწახურს დაასხით წყალი, რომ გაჯირჯვდეს. აიღეთ ფილე და დაჭერით ნაჭრებად. ათქვიფეთ კვერცხი წითელ ღვინოსთან და სახამებელთან ერთად. ამოავლეთ თითოეული თევზის ნაჭერი მასაში და შემდეგ შეწვით სანამ ოქროსფერ-მოყავისფრო შეფერილობას არ მიიღებს. წვრილად დაჭრილი ხახვი, კოჭა და ნიორი წამოადუღეთ წყალში და დაუმატეთ ცოტაოდენი სუნელები. ასევე დაუმატეთ სახამებელი და წყალში გახსნილი ფქვილი. ჩადეთ თევზის ნაჭრები მიქსტურაში და დატოვეთ ცეცხლზე სანამ მარინადი არ გასქელდება. სანამ თევზი მზადდება, მოამზადეთ ისპანახის სალათი. მოხალეთ ცოტაოდენი ფიჭვის თესლი უფრო მეტი არომატისათვის. დაუმატეთ ზეითუნის ზეთი. აიღეთ გაუყინავი ისპანახი დაუმატეთ ფიჭვის თესლს გაჯირჯვებულ კოწახურსა და სოიოს სოუსთან ერთად; დატოვეთ ცეცხლზე რამოდენიმე წუთი. ბოლოსაკენ დაუმატეთ ცოტაოდენი სახამებელი, მოურიეთ და გადმოიტანეთ თეფშზე. ჩვენი კერძი თითქმის მზადაა! ჩაალაგეთ თევზის ნაჭრები სქელ სოუსში სალათის გარშემო. გააფორმეთ სტაფილოს ზოლებით და დატკბით გემრიელი დამარინადებული თევზით ისპანახთან ერთად.

ამ კერძის მოსამზადებლად საჭირო ინგრედიენტების ჩამონათვალი: