This website uses cookies. By using this website you consent to our cookie policy.

More details

ღვინის და კერძების კომბინირების პრინციპები

თეთრი და ვარდისფერი ღვინის შესაფერისი კერძები

თეთრ ღვინოებს უფრო ნაზი და რბილი გემო აქვს და უხდება უმ და მოთუშულ ბოსტნეულს, ზღვის პროდუქტებსა და თევზს ან მსუბუქ კერძებს მცირე ოდენობის სანელებლებთან. მსუბუქი აპეტაიზერები, მათ შორის ხილი, არაჩვეულებრივად მოუხდება მსუბუქ თეთრ სასმელს. უფრო მძიმე თეთრ და ვარდისფერ ღვინოს აქვს ექსპრესიული და ძლიერი გემო, რიც გამოც უკეთესად შეესაბამება მოშუშულ, შემწვარ ან შებოლილ თევზს. აგრეთვე შეგიძლიათ დააყოლოთ თეთრი ღვინო მუქ ხორცთან ერთად: ნაზი, სანელებლებით ოდნავ შეზავებული და მოშუშული, მსუბუქ სოუსში. წითელ ღვინოს უხდება ნებისმიერი კერძი უფრო გამოკვეთილი არომატით. უნდა გვახსოვდეს, რომ ამ სასმელს სხვადასხვანაირი ინტენსივობა შეიძლება ჰქონდეს. მსუბუქი წითელი ღვინო უხდება ცხარე კერძებს ფრინველის ხორცით. უფრო მძიმე ღვინო უკეთესია მუქ ხორცთან (შემწვარი, გრილზე). ძალიან არომატული და ძლიერი ღვინო საუკეთესო არჩევანია ირმის ხორცისთვის, განსაკუთრებით კერძებთან მუქი სქელი სოუსით. შუშხუნა ღვინო ერთერთი კლასიკური აპერიტივია. ის აგრეთვე ერთადერთი ღვინოა, რომელიც ყველანაირ კერძს უხდება, მაგალითად, თევზს, ბოსტნეულს, ყველსა და დესერტს. დესერტისთვის სუფრაზე უნდა მიიტანოთ ნახევრად ტკბილი ან ტკბილი სადესერტო ღვინო. თუ დესერტი ძალიან ტკბილია, ნახევრად ტკბილი ღვინო მოუხდება. დღის განმავლობაში მსუბუქ საჭმელს თუ მიირთმევთ, შეგიძლიათ როგორც თეთრი, ასევე წითელი ღვინო დააყოლოთ. 

ახლა ყველა პრინციპი იცით, გასინჯეთ ისინი თქვენს მეგობრებთან ერთად


Recipes that might interest you

წითელი ლობიო ნიგვზით
წითელი ლობიო ნიგვზით

ფართოდ გავრცელებული ქართული კერძი.

3 persons 30-45 min Easy
დამარინადებული ორაგული
დამარინადებული ორაგული

დამარინადებული ორაგული საუცხოო გემოთი.

3 persons over 45 min Medium
სალათი სიმინდით ჩილი, ლურჯი ყველით და ნიგოზით
სალათი სიმინდით ჩილი, ლურჯი ყველით და ნიგოზით

ძალიან განსაკუთრებული სალათი ბონდუელის სიმინდის და ცისფერი ყველის ოდნავ ცხარე გემოს გამო

4 persons under 15 min Easy
ახალი სალათი ზეთისხილით
ახალი სალათი ზეთისხილით

მარტივი საჭმლისგან სპეციალურ სალათამდე. ხილისა და მცენარეული ინგრედიენტების საინტერესო ნაზავი, შესანიშნავია გემოების აფეთქებისთვის!

2 persons 15-30 min Easy
ღვინის და კერძების კომბინირების პრინციპები

თეთრი და ვარდისფერი ღვინის შესაფერისი კერძები

თეთრ ღვინოებს უფრო ნაზი და რბილი გემო აქვს და უხდება უმ და მოთუშულ ბოსტნეულს, ზღვის პროდუქტებსა და თევზს ან მსუბუქ კერძებს მცირე ოდენობის სანელებლებთან. მსუბუქი აპეტაიზერები, მათ შორის ხილი, არაჩვეულებრივად მოუხდება მსუბუქ თეთრ სასმელს. უფრო მძიმე თეთრ და ვარდისფერ ღვინოს აქვს ექსპრესიული და ძლიერი გემო, რიც გამოც უკეთესად შეესაბამება მოშუშულ, შემწვარ ან შებოლილ თევზს. აგრეთვე შეგიძლიათ დააყოლოთ თეთრი ღვინო მუქ ხორცთან ერთად: ნაზი, სანელებლებით ოდნავ შეზავებული და მოშუშული, მსუბუქ სოუსში. წითელ ღვინოს უხდება ნებისმიერი კერძი უფრო გამოკვეთილი არომატით. უნდა გვახსოვდეს, რომ ამ სასმელს სხვადასხვანაირი ინტენსივობა შეიძლება ჰქონდეს. მსუბუქი წითელი ღვინო უხდება ცხარე კერძებს ფრინველის ხორცით. უფრო მძიმე ღვინო უკეთესია მუქ ხორცთან (შემწვარი, გრილზე). ძალიან არომატული და ძლიერი ღვინო საუკეთესო არჩევანია ირმის ხორცისთვის, განსაკუთრებით კერძებთან მუქი სქელი სოუსით. შუშხუნა ღვინო ერთერთი კლასიკური აპერიტივია. ის აგრეთვე ერთადერთი ღვინოა, რომელიც ყველანაირ კერძს უხდება, მაგალითად, თევზს, ბოსტნეულს, ყველსა და დესერტს. დესერტისთვის სუფრაზე უნდა მიიტანოთ ნახევრად ტკბილი ან ტკბილი სადესერტო ღვინო. თუ დესერტი ძალიან ტკბილია, ნახევრად ტკბილი ღვინო მოუხდება. დღის განმავლობაში მსუბუქ საჭმელს თუ მიირთმევთ, შეგიძლიათ როგორც თეთრი, ასევე წითელი ღვინო დააყოლოთ. 

ახლა ყველა პრინციპი იცით, გასინჯეთ ისინი თქვენს მეგობრებთან ერთად

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description