გვერდი ინახავს ინფორმაციას მომხმარებელზე. საიტის გამოყენებით თქვენ ეთანხმებით მის პირობებს.

დეტალურად

ღვინო სადილზე - როგორ მივირთვათ?

ღვინის ბოკალი ძირითადად თეფშის მარჯვენა ზედა მხარეს თავსდება, ვინაიდან ღვინოს ძირითადად მარჯვენა ხელით მივირთმევთ. მარჯვნიდან მარცხნივ: ჯერ მოათავსეთ თეთრი ღვინის ბოკალი, ხოლო შემდეგ - წითელი. წყლის ბოკალი დადგით შუაში, ვინაიდან მთელი წვეულების მანძილზე ის ყველაზე იოლად ხელმისაწვდომი უნდა იყოს. ამასთან მნიშვნელოვანია, რომ დესერტის ჭიქები მოგვიანებით მიიტანოთ სუფრასთან, ჩაის ან ყავასთან ერთად. სწორად შერჩეული ბოკალი, ესთეტიკური ფუნქციის გარდა, საშუალებას იძლევა, სწორად შეფასდეს ღვინის ფერი, გემო და არომატი. ღვინის ჭიქა უფერული, სადა და თხელი შუშის უნდა იყოს. მხოლოდ ამ შემთხვევაში შეგვიძლია, სწორად შევაფასოთ შიგთავსის ფერი. ჭიქის ფორმა ძალიან მნიშვნელოვანია, როდესაც მის დეგუსტაციაზე ვსაუბრობთ. კვლევებით დასტურდება, რომ ერთი და იმავე ღვინოს სხვადასხვა ჭიქით დეგუსტაციისას იმდენად განსხვავებული გემო აქვს, რომ შეუძლებელია მისი, როგორც ერთი სასმელის აღქმა. ღვინის ჭიქის ყველაზე უნივერსალური ფორმა - ქვედა ნაწილი უფრო განიერი უნდა იყოს და დაახლოებით კვერცხის ფორმას უნდა წააგავდეს. არანაკლებად მნიშვნელოვანია დეგუსტაციისას ღვინის ბოკალის დაჭერის მანერა. ბოკალი ფეხით უნდა დავიჭიროთ, რათა თვიდან ავიცილოთ სასმელის გათბობა და არ დავაბინძუროთ ნათითურებით ზედაპირი. 

მიჰყევით ჩვენს რჩევებს, გამოიყენეთ ისინი და დარწმუნდებით, რამდენად სრულყოფილი გახდება თქვენი სუფრა.


რეცეპტები, რომლითაც შესაძლოა, დაინტერესდეთ

სალათი ქილაში
სალათი ქილაში

იდეალური სალათი პიკნიკისათვის

2 ადამიანი 30-45 წუთი მარტივი
ბურიტო მექსიკური სოუსით
ბურიტო მექსიკური სოუსით

არომატული და ცხარე ბურიტო მოგიკლავთ შიმშილის გრძნობას.

12 ადამიანი 45 წუთზე მეტი საშუალო სირთულის
კრევეტები ბოსტნეულით
კრევეტები ბოსტნეულით

კრევეტების მომზადების იაპონური რეცეპტი.

3 ადამიანი 45 წუთზე მეტი რთული
ვანტონი – ჩინური პელმენი
ვანტონი – ჩინური პელმენი

პოპულარული ჩინური კერძი.

4 ადამიანი 45 წუთზე მეტი საშუალო სირთულის
ღვინო სადილზე - როგორ მივირთვათ?

ღვინის ბოკალი ძირითადად თეფშის მარჯვენა ზედა მხარეს თავსდება, ვინაიდან ღვინოს ძირითადად მარჯვენა ხელით მივირთმევთ. მარჯვნიდან მარცხნივ: ჯერ მოათავსეთ თეთრი ღვინის ბოკალი, ხოლო შემდეგ - წითელი. წყლის ბოკალი დადგით შუაში, ვინაიდან მთელი წვეულების მანძილზე ის ყველაზე იოლად ხელმისაწვდომი უნდა იყოს. ამასთან მნიშვნელოვანია, რომ დესერტის ჭიქები მოგვიანებით მიიტანოთ სუფრასთან, ჩაის ან ყავასთან ერთად. სწორად შერჩეული ბოკალი, ესთეტიკური ფუნქციის გარდა, საშუალებას იძლევა, სწორად შეფასდეს ღვინის ფერი, გემო და არომატი. ღვინის ჭიქა უფერული, სადა და თხელი შუშის უნდა იყოს. მხოლოდ ამ შემთხვევაში შეგვიძლია, სწორად შევაფასოთ შიგთავსის ფერი. ჭიქის ფორმა ძალიან მნიშვნელოვანია, როდესაც მის დეგუსტაციაზე ვსაუბრობთ. კვლევებით დასტურდება, რომ ერთი და იმავე ღვინოს სხვადასხვა ჭიქით დეგუსტაციისას იმდენად განსხვავებული გემო აქვს, რომ შეუძლებელია მისი, როგორც ერთი სასმელის აღქმა. ღვინის ჭიქის ყველაზე უნივერსალური ფორმა - ქვედა ნაწილი უფრო განიერი უნდა იყოს და დაახლოებით კვერცხის ფორმას უნდა წააგავდეს. არანაკლებად მნიშვნელოვანია დეგუსტაციისას ღვინის ბოკალის დაჭერის მანერა. ბოკალი ფეხით უნდა დავიჭიროთ, რათა თვიდან ავიცილოთ სასმელის გათბობა და არ დავაბინძუროთ ნათითურებით ზედაპირი. 

მიჰყევით ჩვენს რჩევებს, გამოიყენეთ ისინი და დარწმუნდებით, რამდენად სრულყოფილი გახდება თქვენი სუფრა.

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description