გვერდი ინახავს ინფორმაციას მომხმარებელზე. საიტის გამოყენებით თქვენ ეთანხმებით მის პირობებს.

დეტალურად

იისფერი სტაფილო - არავითარი სხვა ფერი

იასამნისფერი სტაფილო – ტყუილი თუ მართალი

მე-17 საუკუნემდე ყველა სტაფილო იასამნისფერი იყო. სტაფილო იმ შეფერილობით, როგორითაც ჩვენ ვიცნობთ, მხოლოდ მე-16 საუკუნის მიწურულს გამოიყვანეს ჰოლანდიელმა მებაღეებმა. ისინი იასამნისფერი სტაფილოს მუტანტურ ჯიშებს იყენებდნენ და ნაბიჯ-ნაბიჯ მიიღეს სტაფილოს ის ფერი, რომელსაც სიამოვნებით მივირთმევთ დღეს. თეთრი და ყვითელი სტაფილო იასამნისფერი სტაფილოს მოდიფიცირებული ვარიანტები იყო, ისინი არ შეიცავდნენ იასამნისგერ პიგმენტ ანტოციანინს და იშვიათად კულტივირდებოდნენ. Purple-carrot2 სტაფილოსფერი სტაფილო სავარაუდოდ თეთრი და ყვითელი სტაფილოს მოდიფიკაციის შედეგად იქნა მიღებული, ისევე როგორც ველური სტაფილო, რომელიც მკვეთრად განსხვავდება კულტივირებული ჯიშებისაგან. ამჟამინდელი სტაფილოს ველური წინაპრები სავარაუდოდ დღევანდელი ირანისა და ავღანეთის ტერიტორიაზე იყო გავრცელებული, სადაც ველური სტაფილოს მრავალი სახესხვაობა მოიპოვებოდა.

რატომ არის იისფერი სტაფილო შესანიშნავი?

იისფერი სტაფილო უბრალო სიახლე არაა. მისი უნიკალური ფერი შესანიშნავად ასახავს მის ჯანსაღ ფოტოქიმიურ შემადგენლობას. მის შემადგენლობაში შედის არამარტო ვიტამინი A და ბეტა-კაროტინი, რომელიც ასევე საკმაო რაოდენობითაა სტაფილოსფერ ნაირსახეობაში, არამედ იისფერი სტაფილო მდიდარია ანტოციანინით. ანტოციანინი ანტიოქსიდანტია, რომელიც მოცვის შემადგენლობაშია დიდი ოდენობით და აძლევს მას შეფერილობას და სუპერ-საკვების სტატუსს. კვლევებით დასტურდება, რომ ეს ლურჯი და იისფერი პიგმენტი აუმჯობესებს მეხსიერებას, მხედველობას, იცავს გულს იშემიისაგან, მოქმედებს როგორც ანთების საწინააღმდეგო ნაერთი და ამ ყველაფერთან ერთად წონის კონტროლსაც კი ახერხებს.  


რეცეპტები, რომლითაც შესაძლოა, დაინტერესდეთ

ფახლავა
ფახლავა

აღმოსავლური დესერტი.

6 ადამიანი 45 წუთზე მეტი მარტივი
კომბოსტოს სალათი
კომბოსტოს სალათი

კომბოსტოს სალათის რეცეპტი.

4 ადამიანი 30-45 წუთი მარტივი
პასტა ბოსტნეულითა და საკმაზით
პასტა ბოსტნეულითა და საკმაზით

შესანიშნავი მწვანე ფერი თქვენს მაგიდაზე.

4 ადამიანი 30-45 წუთი მარტივი
მოცარელას და სიმინდის სალათი
მოცარელას და სიმინდის სალათი

მარტივი, გემრიელი და საკვები ელემენტებით სავსე რეცეპტი, ზაფხულის საღამოებისათვის

2 ადამიანი 15-30 წუთი მარტივი
იისფერი სტაფილო - არავითარი სხვა ფერი

იასამნისფერი სტაფილო – ტყუილი თუ მართალი

მე-17 საუკუნემდე ყველა სტაფილო იასამნისფერი იყო. სტაფილო იმ შეფერილობით, როგორითაც ჩვენ ვიცნობთ, მხოლოდ მე-16 საუკუნის მიწურულს გამოიყვანეს ჰოლანდიელმა მებაღეებმა. ისინი იასამნისფერი სტაფილოს მუტანტურ ჯიშებს იყენებდნენ და ნაბიჯ-ნაბიჯ მიიღეს სტაფილოს ის ფერი, რომელსაც სიამოვნებით მივირთმევთ დღეს. თეთრი და ყვითელი სტაფილო იასამნისფერი სტაფილოს მოდიფიცირებული ვარიანტები იყო, ისინი არ შეიცავდნენ იასამნისგერ პიგმენტ ანტოციანინს და იშვიათად კულტივირდებოდნენ. Purple-carrot2 სტაფილოსფერი სტაფილო სავარაუდოდ თეთრი და ყვითელი სტაფილოს მოდიფიკაციის შედეგად იქნა მიღებული, ისევე როგორც ველური სტაფილო, რომელიც მკვეთრად განსხვავდება კულტივირებული ჯიშებისაგან. ამჟამინდელი სტაფილოს ველური წინაპრები სავარაუდოდ დღევანდელი ირანისა და ავღანეთის ტერიტორიაზე იყო გავრცელებული, სადაც ველური სტაფილოს მრავალი სახესხვაობა მოიპოვებოდა.

რატომ არის იისფერი სტაფილო შესანიშნავი?

იისფერი სტაფილო უბრალო სიახლე არაა. მისი უნიკალური ფერი შესანიშნავად ასახავს მის ჯანსაღ ფოტოქიმიურ შემადგენლობას. მის შემადგენლობაში შედის არამარტო ვიტამინი A და ბეტა-კაროტინი, რომელიც ასევე საკმაო რაოდენობითაა სტაფილოსფერ ნაირსახეობაში, არამედ იისფერი სტაფილო მდიდარია ანტოციანინით. ანტოციანინი ანტიოქსიდანტია, რომელიც მოცვის შემადგენლობაშია დიდი ოდენობით და აძლევს მას შეფერილობას და სუპერ-საკვების სტატუსს. კვლევებით დასტურდება, რომ ეს ლურჯი და იისფერი პიგმენტი აუმჯობესებს მეხსიერებას, მხედველობას, იცავს გულს იშემიისაგან, მოქმედებს როგორც ანთების საწინააღმდეგო ნაერთი და ამ ყველაფერთან ერთად წონის კონტროლსაც კი ახერხებს.  

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description