ქათამი სოუსში

უყურეთ ვიდეოს და მოამზადეთ ჩვენთან ერთად!

ბლენდერში დააქუცმაცეთ ოხრახუში, მწარე წიწაკა და 10 ცალი კეშიუ. ასევე დაგვჭირდება ნივრისა და კოჭას პასტა. ამისათვის ნივრისა და კოჭას ერთნაირი რაოდენობები მოათავსეთ ბლენდერში და დააქუცმაცეთ. იმისათვის რომ დარწმუნდეთ, რომ ხორცი მწარე და არომატულია, ქვაბში დაასხით ცოტაოდენი ზეითუნის ზეთი, დაუმატეთ ქინძი. სუნელები რამოდენიმე წუთით მოშუშეთ ცეცხლზე და შემდეგ დაუმატეთ ორი სუფრის კოვზი ნივრისა და კოჭას პასტა და ცოტაოდენი ახალი ქოქოსი. დატოვეთ ცეცხლზე რამოდენიმე წუთი და დაუმატეთ ოხრახუშის სოუსი. მოშუშეთ სანამ სოუსი არ გასქელდება. შემდეგ დაუმატეთ ქათმის ფილე, ნახევარი ლიმნის წვენი და კარგად მოურიეთ. ასევე დაუმატეთ ნახევარი ჭიქა იოგურტი და ცოტაოდენი მარილი. დაახურეთ თავზე, გადმოდგით ცეცხლიდან და დატოვეთ დასამარინადებლად. მოამზადეთ გარნირი. დადეთ მომზადებული ბრინჯი თეფშზე. ღრმა ტაფაში მოათავსეთ გრძელ ზოლებად დაჭრილი სტაფილო და ბროკოლი, შეაზავეთ პილპილითა და ტურმერიკით. დადეთ ბოსტნეული ბრინჯზე, ზემოდან დაადეთ დამარინადებული ქათამი და 10 წუთის განმავლობაში დატოვეთ საშუალო ცეცხლზე. შემოულაგეთ ქათმის ნაჭრები გარნიგს და მიირთვით ტრადიციული ინდური რეცეპტით მომზადებული გემრიელი ქათამი სოუსში.

ამ კერძის მოსამზადებლად საჭირო ინგრედიენტების ჩამონათვალი:

ქათამი სოუსში


რეცეპტები, რომლითაც შესაძლოა, დაინტერესდეთ

რატატუი - ბოსტნეულის კერძი ნიცადან

რატატუი - ბოსტნეულის კერძი ნიცადან

მსოფლიოში კარგად ცნობილი ბოსტნეულის კერძი ნიცადან.

4 ადამიანი 45 წუთზე მეტი მარტივი
სიცილიური სპაგეტი - თინუსით

სიცილიური სპაგეტი - თინუსით

რეკომენდებულია შეყვარებული ადამიანებისათვის.

4 ადამიანი 30-45 წუთი მარტივი
სალათი ცეზარი ქათმით

სალათი ცეზარი ქათმით

მსოფლიოს ყველაზე პოპულარული სალათი.

2 ადამიანი 30-45 წუთი მარტივი
წითელი ლობიო ნიგვზით

წითელი ლობიო ნიგვზით

ფართოდ გავრცელებული ქართული კერძი.

3 ადამიანი 30-45 წუთი მარტივი
ქათამი სოუსში

უყურეთ ვიდეოს და მოამზადეთ ჩვენთან ერთად!

ბლენდერში დააქუცმაცეთ ოხრახუში, მწარე წიწაკა და 10 ცალი კეშიუ. ასევე დაგვჭირდება ნივრისა და კოჭას პასტა. ამისათვის ნივრისა და კოჭას ერთნაირი რაოდენობები მოათავსეთ ბლენდერში და დააქუცმაცეთ. იმისათვის რომ დარწმუნდეთ, რომ ხორცი მწარე და არომატულია, ქვაბში დაასხით ცოტაოდენი ზეითუნის ზეთი, დაუმატეთ ქინძი. სუნელები რამოდენიმე წუთით მოშუშეთ ცეცხლზე და შემდეგ დაუმატეთ ორი სუფრის კოვზი ნივრისა და კოჭას პასტა და ცოტაოდენი ახალი ქოქოსი. დატოვეთ ცეცხლზე რამოდენიმე წუთი და დაუმატეთ ოხრახუშის სოუსი. მოშუშეთ სანამ სოუსი არ გასქელდება. შემდეგ დაუმატეთ ქათმის ფილე, ნახევარი ლიმნის წვენი და კარგად მოურიეთ. ასევე დაუმატეთ ნახევარი ჭიქა იოგურტი და ცოტაოდენი მარილი. დაახურეთ თავზე, გადმოდგით ცეცხლიდან და დატოვეთ დასამარინადებლად. მოამზადეთ გარნირი. დადეთ მომზადებული ბრინჯი თეფშზე. ღრმა ტაფაში მოათავსეთ გრძელ ზოლებად დაჭრილი სტაფილო და ბროკოლი, შეაზავეთ პილპილითა და ტურმერიკით. დადეთ ბოსტნეული ბრინჯზე, ზემოდან დაადეთ დამარინადებული ქათამი და 10 წუთის განმავლობაში დატოვეთ საშუალო ცეცხლზე. შემოულაგეთ ქათმის ნაჭრები გარნიგს და მიირთვით ტრადიციული ინდური რეცეპტით მომზადებული გემრიელი ქათამი სოუსში.

ამ კერძის მოსამზადებლად საჭირო ინგრედიენტების ჩამონათვალი:

ქათამი სოუსში