მაკარონის ყველაზე პოპულარული ფორმები

მაკარონის სახეობების უკიდეგანო რაოდენობა არსებობს მხოფლიოში. ჩვენ მოკლედ მოგითხრობთ მაკარონის ნაირსახეობების შესახებ, რომელთა შორისაც აუცილებლად იპოვით თქვენთვის საუკეთესოს.

სპაგეტი უდავოდ პასტის ყველაზე გავრცელებული სახეობაა მსოფლიოში. ეს გრძელი და თხელი მაკარონი ხშირად გამოიყენება როგორც ძირითადი კერძი. ის შეუდარებელია პომიდვრის სხვადასხვა სოუსებთან და ხორცთან ერთად. ბაფთა (Farfalle). "Farfalle" იტალიურად პეპელას ნიშნავს და პასტასაც მისი ფორმა აქვს. ის არაჩვეულებრივია ნებისმიერ სოუსსა თუ მსუბუქ სალათთან ერთად და ამასთან საკმაოდ მიმზიდველად გამოიყურება თეფშზე. კალამარი (Calamari). მისი ფორმა და სახელწოდება ჩვენთვის ყველასთვის კარგად ნაცნობი ზღვის დელიკატესის - კალმარის მსგავსია. მას ძირითადად ბოსტნეულთან, სოუსებთან და თევზთან ერთად მიირთმევენ. ლაზანია (Lasagne) სხვებთან შედარებით გაცილებით დიდი ზომისაა. ის ბრტყელი, მართკუთხა ფორმისაა. მომზადებისას, როგორც წესი რამოდენიმე ცალ ლაზანიას ნაჭერს იყენებენ და ავსებენ მას სხვადასხვა გემრიელი გულსართით, როგორიცაა კვერცხი, ხორცი და ბოსტნეული. კანელონი (Cannelloni) სქელი, ნახვრეტიანი მილებია, რომელთა დიამეტრი 1.5-2 სმ-ია. მას აცხობენ ღუმელში პომიდვრის სოუსით და მიირთმევენ ყველთან, ისპანახთან ან ხორცთან ერთად. პენე (Penne) კიდევ ერთი ფართოდ გავრცელებული მაკარონის სახეობაა. იტალიურად "Penne" კალამს ნიშნავს. მას ირიბად წაკვეთილი მილის ფორმა აქვს. პენეს ძირითადად სალათებსა და ტაფამწვარებისათვის იყენებენ. 


რეცეპტები, რომლითაც შესაძლოა, დაინტერესდეთ

პასტა ბოსტნეულითა და საკმაზით

პასტა ბოსტნეულითა და საკმაზით

შესანიშნავი მწვანე ფერი თქვენს მაგიდაზე.

4 ადამიანი 30-45 წუთი მარტივი
ბადრიჯნის ხვეულები

ბადრიჯნის ხვეულები

უგემრიელესი, ქართული საფირმო კერძი.

2 ადამიანი 45 წუთზე მეტი მარტივი
რიზოტო – ბრინჯით და ბოსტნეულით

რიზოტო – ბრინჯით და ბოსტნეულით

ჩინებული იტალიური რეცეპტი ბრინჯით.

4 ადამიანი 45 წუთზე მეტი საშუალო სირთულის
სიმინდის ნამცხვარი

სიმინდის ნამცხვარი

უგემრიელესი რეცეპტი ფარაონების დროიდან.

4 ადამიანი 45 წუთზე მეტი მარტივი
მაკარონის ყველაზე პოპულარული ფორმები

მაკარონის სახეობების უკიდეგანო რაოდენობა არსებობს მხოფლიოში. ჩვენ მოკლედ მოგითხრობთ მაკარონის ნაირსახეობების შესახებ, რომელთა შორისაც აუცილებლად იპოვით თქვენთვის საუკეთესოს.

სპაგეტი უდავოდ პასტის ყველაზე გავრცელებული სახეობაა მსოფლიოში. ეს გრძელი და თხელი მაკარონი ხშირად გამოიყენება როგორც ძირითადი კერძი. ის შეუდარებელია პომიდვრის სხვადასხვა სოუსებთან და ხორცთან ერთად. ბაფთა (Farfalle). "Farfalle" იტალიურად პეპელას ნიშნავს და პასტასაც მისი ფორმა აქვს. ის არაჩვეულებრივია ნებისმიერ სოუსსა თუ მსუბუქ სალათთან ერთად და ამასთან საკმაოდ მიმზიდველად გამოიყურება თეფშზე. კალამარი (Calamari). მისი ფორმა და სახელწოდება ჩვენთვის ყველასთვის კარგად ნაცნობი ზღვის დელიკატესის - კალმარის მსგავსია. მას ძირითადად ბოსტნეულთან, სოუსებთან და თევზთან ერთად მიირთმევენ. ლაზანია (Lasagne) სხვებთან შედარებით გაცილებით დიდი ზომისაა. ის ბრტყელი, მართკუთხა ფორმისაა. მომზადებისას, როგორც წესი რამოდენიმე ცალ ლაზანიას ნაჭერს იყენებენ და ავსებენ მას სხვადასხვა გემრიელი გულსართით, როგორიცაა კვერცხი, ხორცი და ბოსტნეული. კანელონი (Cannelloni) სქელი, ნახვრეტიანი მილებია, რომელთა დიამეტრი 1.5-2 სმ-ია. მას აცხობენ ღუმელში პომიდვრის სოუსით და მიირთმევენ ყველთან, ისპანახთან ან ხორცთან ერთად. პენე (Penne) კიდევ ერთი ფართოდ გავრცელებული მაკარონის სახეობაა. იტალიურად "Penne" კალამს ნიშნავს. მას ირიბად წაკვეთილი მილის ფორმა აქვს. პენეს ძირითადად სალათებსა და ტაფამწვარებისათვის იყენებენ.