გვერდი ინახავს ინფორმაციას მომხმარებელზე. საიტის გამოყენებით თქვენ ეთანხმებით მის პირობებს.

დეტალურად

მოხარშვა თუ მოწალვა. ბოსტნეულის მომზადების ხანგრძლივობა

ორთქლზე მომზადება - ეს მხოლოდ ჯანსაღი კვების მიმდევართათვის არ არის საუკეთესო არევანი. ამ გზით თქვენ ამზადებთ საკვებს და ზოგავთ დროს. მოწალვას გაცილებით უფრო ნაკლები დრო სჭირდება, ვიდრე ტრადიციულ მოხარშვას. მაგალითად: ისპანახის მომზადება 2 წუთში შეგიძლიათ, ხოლო ბადრიჯნის მოსამზადებლად 15 წუთია საჭირო. რატომ? ეს განპირობებულია სითბოს გადაცემის მეთოდითა და მომზადების ტემპერატურით, რომელიც 120°C-ზე მეტია. ამასთან, ორთქლზე მომზადებისას კერძს არ სჭირდება მუდმივად თავზე დგომა და მორევა, რომელიც ასევე ზოგავს თქვენს დროს. მომზადების მცირე დრო მნიშვნელოვნად ამცირებს საკვები ნივთიერებების კარგვას. ტრადიციული მოხარშვისას ვიტამინებისა და მინერალების 40% იკარგება. ხოლო C ვიტამინის დანაკარგი 70%-ს აღემატება. წყალში მოხარშული ბოსტნეული A ვიტამინის მხოლოდ 36%-ს ინარჩუნებს, მაშინ როცა მოწალულ ბოსტნეულში 62%-ზე მეტი ნეარჩუნდება. სხვების მსგავსად B ჯგუფის ვიტამინებიც მნიშვნელოვნად იკარგება მომზადების პროცესში. 

შეამოწმეთ თქვენ თვითონ და ნახეთ, თუ რომელს უფრო მეტი დრო დასჭირდება.

იხალისეთ და შექმენით: ბოსტნეული ყოველდღიურად თქვენს სამზარეულოში


რეცეპტები, რომლითაც შესაძლოა, დაინტერესდეთ

სალათი სიმინდი ბიოთი და ხილით
სალათი სიმინდი ბიოთი და ხილით

შესანიშნავი საუზმე დილისათვის

2 ადამიანი 15 წუთზე ნაკლები მარტივი
რიზოტო – ბრინჯით და ბოსტნეულით
რიზოტო – ბრინჯით და ბოსტნეულით

ჩინებული იტალიური რეცეპტი ბრინჯით.

4 ადამიანი 45 წუთზე მეტი საშუალო სირთულის
ახალი სალათი ზეთისხილით
ახალი სალათი ზეთისხილით

მარტივი საჭმლისგან სპეციალურ სალათამდე. ხილისა და მცენარეული ინგრედიენტების საინტერესო ნაზავი, შესანიშნავია გემოების აფეთქებისთვის!

2 ადამიანი 15-30 წუთი მარტივი
პასტა ბოსტნეულითა და საკმაზით
პასტა ბოსტნეულითა და საკმაზით

შესანიშნავი მწვანე ფერი თქვენს მაგიდაზე.

4 ადამიანი 30-45 წუთი მარტივი
მოხარშვა თუ მოწალვა. ბოსტნეულის მომზადების ხანგრძლივობა

ორთქლზე მომზადება - ეს მხოლოდ ჯანსაღი კვების მიმდევართათვის არ არის საუკეთესო არევანი. ამ გზით თქვენ ამზადებთ საკვებს და ზოგავთ დროს. მოწალვას გაცილებით უფრო ნაკლები დრო სჭირდება, ვიდრე ტრადიციულ მოხარშვას. მაგალითად: ისპანახის მომზადება 2 წუთში შეგიძლიათ, ხოლო ბადრიჯნის მოსამზადებლად 15 წუთია საჭირო. რატომ? ეს განპირობებულია სითბოს გადაცემის მეთოდითა და მომზადების ტემპერატურით, რომელიც 120°C-ზე მეტია. ამასთან, ორთქლზე მომზადებისას კერძს არ სჭირდება მუდმივად თავზე დგომა და მორევა, რომელიც ასევე ზოგავს თქვენს დროს. მომზადების მცირე დრო მნიშვნელოვნად ამცირებს საკვები ნივთიერებების კარგვას. ტრადიციული მოხარშვისას ვიტამინებისა და მინერალების 40% იკარგება. ხოლო C ვიტამინის დანაკარგი 70%-ს აღემატება. წყალში მოხარშული ბოსტნეული A ვიტამინის მხოლოდ 36%-ს ინარჩუნებს, მაშინ როცა მოწალულ ბოსტნეულში 62%-ზე მეტი ნეარჩუნდება. სხვების მსგავსად B ჯგუფის ვიტამინებიც მნიშვნელოვნად იკარგება მომზადების პროცესში. 

შეამოწმეთ თქვენ თვითონ და ნახეთ, თუ რომელს უფრო მეტი დრო დასჭირდება.

იხალისეთ და შექმენით: ბოსტნეული ყოველდღიურად თქვენს სამზარეულოში

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description