გვერდი ინახავს ინფორმაციას მომხმარებელზე. საიტის გამოყენებით თქვენ ეთანხმებით მის პირობებს.

დეტალურად

მოხარშვა თუ მოწალვა. როგორ მოვამზადოთ ბოსტნეული?

ტრადიციულ მოხარშვის მეთოდს ერთი უპირატესობა აქვს, ის გაცილებით უფრო იოლია, ვიდრე მოწალვა. ტრადიციული მომზადება გულისხმობს საკვების ხარშვას 90-100ºC-ზე, რისთვისაც ქვაბი, წყალი და თავსახური გვჭირდება. ხარშვის დროს ცილები და სახამებელი მუშავდება და საჭმლის მომნელებელ სისტემაში მოხვედრის შემდეგ შეწოვისთვის მზადაა. ამას გარდა, მოხარშვის დროს მინერალები და ვიტამინები პროფუქტიდან ბულიონში ინაცვლებს. შესაბამისად კი ბულიონის გამოყენება შესაძლებელია სხვა კერძებისათვ ის, როგორიცაა სოუსები და წვნიანები.

მომზადების განსხვავებული მეთოდია მოწალვა. ეს პროცესი პროდუქტის 120 °C-ზე მომზადებას გულისხმობს ორთქლის მეშვეობით. პროდუქტის მოწალვა სპეციალურ ჭურჭელში ან განიერ-ძირიან ქვაბშია შესაძლებელი, რომელშიც კალათი იდგმება. ცხელ ორთქლზე ბოსტნეული შედარებით უფრო მალე მზადდება, ვიდრე ტრადიციული მეთოდით. ნაკლები საკვები ნივთიერებები იკარგება და ასევე, მოწალულ პროდუქტს შენარჩუნებული აქვს ბუნებრივი არომატი, კონსისტენცია, გემო და ფერი. მოხარშვა თუ მოწალვა. როგორ მოვამზადოთ ბოსტნეული?

სცადეთ ორივე მეთოდი და თქვენ თვითონ გადაწყვიტეთ, რომელი უფრო გემრიელია.

იხილეთ მეტი: ორთქლზე მომზადებისა და მოხარშვის საიდუმლო


რეცეპტები, რომლითაც შესაძლოა, დაინტერესდეთ

ტკბილი სიმინდისა და ინდაურის სალათი
ტკბილი სიმინდისა და ინდაურის სალათი

მოცემული სალათი არის ჯანსაღი, გემრიელი და მსუბუქი ტექსტურის, სალათის მიწოდება შეიძლება, როგორც სადილზე , ასევე ვახშამზე.

2 ადამიანი 30-45 წუთი მარტივი
შემწვარი ორაგული ტკბილი სიმინდით
შემწვარი ორაგული ტკბილი სიმინდით

შთამბეჭდავი კერძი, რომელიც თქვენს გემოვნებას დააკმაყოფილებს

2 ადამიანი 30-45 წუთი რთული
ტკბილი სიმინდის ღვეზელი
ტკბილი სიმინდის ღვეზელი

ჰაეროვანი, ნოტიო და გემრიელი ღვეზელი სიმინდით, რომელიც შესძლებს გაგაბედნიეროთ!

10 ადამიანი 45 წუთზე მეტი საშუალო სირთულის
ბადრიჯნის როლები ბარდით და ნიგვზის პასტით
ბადრიჯნის როლები ბარდით და ნიგვზის პასტით

A wonderful dish, easy to prepare. The unique taste of eggplant is perfectly complemented by that of sweet peas

2 ადამიანი 30-45 წუთი მარტივი
მოხარშვა თუ მოწალვა. როგორ მოვამზადოთ ბოსტნეული?

ტრადიციულ მოხარშვის მეთოდს ერთი უპირატესობა აქვს, ის გაცილებით უფრო იოლია, ვიდრე მოწალვა. ტრადიციული მომზადება გულისხმობს საკვების ხარშვას 90-100ºC-ზე, რისთვისაც ქვაბი, წყალი და თავსახური გვჭირდება. ხარშვის დროს ცილები და სახამებელი მუშავდება და საჭმლის მომნელებელ სისტემაში მოხვედრის შემდეგ შეწოვისთვის მზადაა. ამას გარდა, მოხარშვის დროს მინერალები და ვიტამინები პროფუქტიდან ბულიონში ინაცვლებს. შესაბამისად კი ბულიონის გამოყენება შესაძლებელია სხვა კერძებისათვ ის, როგორიცაა სოუსები და წვნიანები.

მომზადების განსხვავებული მეთოდია მოწალვა. ეს პროცესი პროდუქტის 120 °C-ზე მომზადებას გულისხმობს ორთქლის მეშვეობით. პროდუქტის მოწალვა სპეციალურ ჭურჭელში ან განიერ-ძირიან ქვაბშია შესაძლებელი, რომელშიც კალათი იდგმება. ცხელ ორთქლზე ბოსტნეული შედარებით უფრო მალე მზადდება, ვიდრე ტრადიციული მეთოდით. ნაკლები საკვები ნივთიერებები იკარგება და ასევე, მოწალულ პროდუქტს შენარჩუნებული აქვს ბუნებრივი არომატი, კონსისტენცია, გემო და ფერი. მოხარშვა თუ მოწალვა. როგორ მოვამზადოთ ბოსტნეული?

სცადეთ ორივე მეთოდი და თქვენ თვითონ გადაწყვიტეთ, რომელი უფრო გემრიელია.

იხილეთ მეტი: ორთქლზე მომზადებისა და მოხარშვის საიდუმლო

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description