მოხარშვა თუ მოწალვა. როგორ მოვამზადოთ ბოსტნეული?

ტრადიციულ მოხარშვის მეთოდს ერთი უპირატესობა აქვს, ის გაცილებით უფრო იოლია, ვიდრე მოწალვა. ტრადიციული მომზადება გულისხმობს საკვების ხარშვას 90-100ºC-ზე, რისთვისაც ქვაბი, წყალი და თავსახური გვჭირდება. ხარშვის დროს ცილები და სახამებელი მუშავდება და საჭმლის მომნელებელ სისტემაში მოხვედრის შემდეგ შეწოვისთვის მზადაა. ამას გარდა, მოხარშვის დროს მინერალები და ვიტამინები პროფუქტიდან ბულიონში ინაცვლებს. შესაბამისად კი ბულიონის გამოყენება შესაძლებელია სხვა კერძებისათვ ის, როგორიცაა სოუსები და წვნიანები.

მომზადების განსხვავებული მეთოდია მოწალვა. ეს პროცესი პროდუქტის 120 °C-ზე მომზადებას გულისხმობს ორთქლის მეშვეობით. პროდუქტის მოწალვა სპეციალურ ჭურჭელში ან განიერ-ძირიან ქვაბშია შესაძლებელი, რომელშიც კალათი იდგმება. ცხელ ორთქლზე ბოსტნეული შედარებით უფრო მალე მზადდება, ვიდრე ტრადიციული მეთოდით. ნაკლები საკვები ნივთიერებები იკარგება და ასევე, მოწალულ პროდუქტს შენარჩუნებული აქვს ბუნებრივი არომატი, კონსისტენცია, გემო და ფერი. მოხარშვა თუ მოწალვა. როგორ მოვამზადოთ ბოსტნეული?

სცადეთ ორივე მეთოდი და თქვენ თვითონ გადაწყვიტეთ, რომელი უფრო გემრიელია.

იხილეთ მეტი: ორთქლზე მომზადებისა და მოხარშვის საიდუმლო


რეცეპტები, რომლითაც შესაძლოა, დაინტერესდეთ

პიცა ჩილი სიმინდითა და კოპათი
პიცა ჩილი სიმინდითა და კოპათი

გემრიელი პიცა დასამახსოვრებელი მომენტებისთვის

1 ადამიანი 30-45 წუთი საშუალო სირთულის
პასტა ლინგვინე მწვანე ზეთისხილით და ყავისფერი სოკოთი
პასტა ლინგვინე მწვანე ზეთისხილით და ყავისფერი სოკოთი

მზვანე სეთისხილისა და ყავისფერი სოკოს ნაზავი რბილ პასტას აძლევს ძლიერ გემოს

2 ადამიანი 30-45 წუთი მარტივი
სიმინდის ნამცხვარი
სიმინდის ნამცხვარი

უგემრიელესი რეცეპტი ფარაონების დროიდან.

4 ადამიანი 45 წუთზე მეტი მარტივი
ბადრიჯნის როლები ბარდით და ნიგვზის პასტით
ბადრიჯნის როლები ბარდით და ნიგვზის პასტით

A wonderful dish, easy to prepare. The unique taste of eggplant is perfectly complemented by that of sweet peas

2 ადამიანი 30-45 წუთი მარტივი
მოხარშვა თუ მოწალვა. როგორ მოვამზადოთ ბოსტნეული?

ტრადიციულ მოხარშვის მეთოდს ერთი უპირატესობა აქვს, ის გაცილებით უფრო იოლია, ვიდრე მოწალვა. ტრადიციული მომზადება გულისხმობს საკვების ხარშვას 90-100ºC-ზე, რისთვისაც ქვაბი, წყალი და თავსახური გვჭირდება. ხარშვის დროს ცილები და სახამებელი მუშავდება და საჭმლის მომნელებელ სისტემაში მოხვედრის შემდეგ შეწოვისთვის მზადაა. ამას გარდა, მოხარშვის დროს მინერალები და ვიტამინები პროფუქტიდან ბულიონში ინაცვლებს. შესაბამისად კი ბულიონის გამოყენება შესაძლებელია სხვა კერძებისათვ ის, როგორიცაა სოუსები და წვნიანები.

მომზადების განსხვავებული მეთოდია მოწალვა. ეს პროცესი პროდუქტის 120 °C-ზე მომზადებას გულისხმობს ორთქლის მეშვეობით. პროდუქტის მოწალვა სპეციალურ ჭურჭელში ან განიერ-ძირიან ქვაბშია შესაძლებელი, რომელშიც კალათი იდგმება. ცხელ ორთქლზე ბოსტნეული შედარებით უფრო მალე მზადდება, ვიდრე ტრადიციული მეთოდით. ნაკლები საკვები ნივთიერებები იკარგება და ასევე, მოწალულ პროდუქტს შენარჩუნებული აქვს ბუნებრივი არომატი, კონსისტენცია, გემო და ფერი. მოხარშვა თუ მოწალვა. როგორ მოვამზადოთ ბოსტნეული?

სცადეთ ორივე მეთოდი და თქვენ თვითონ გადაწყვიტეთ, რომელი უფრო გემრიელია.

იხილეთ მეტი: ორთქლზე მომზადებისა და მოხარშვის საიდუმლო