გვერდი ინახავს ინფორმაციას მომხმარებელზე. საიტის გამოყენებით თქვენ ეთანხმებით მის პირობებს.

დეტალურად

მოხარშვა თუ მოწალვა. როგორ მოვამზადოთ ბოსტნეული?

ტრადიციულ მოხარშვის მეთოდს ერთი უპირატესობა აქვს, ის გაცილებით უფრო იოლია, ვიდრე მოწალვა. ტრადიციული მომზადება გულისხმობს საკვების ხარშვას 90-100ºC-ზე, რისთვისაც ქვაბი, წყალი და თავსახური გვჭირდება. ხარშვის დროს ცილები და სახამებელი მუშავდება და საჭმლის მომნელებელ სისტემაში მოხვედრის შემდეგ შეწოვისთვის მზადაა. ამას გარდა, მოხარშვის დროს მინერალები და ვიტამინები პროფუქტიდან ბულიონში ინაცვლებს. შესაბამისად კი ბულიონის გამოყენება შესაძლებელია სხვა კერძებისათვ ის, როგორიცაა სოუსები და წვნიანები.

მომზადების განსხვავებული მეთოდია მოწალვა. ეს პროცესი პროდუქტის 120 °C-ზე მომზადებას გულისხმობს ორთქლის მეშვეობით. პროდუქტის მოწალვა სპეციალურ ჭურჭელში ან განიერ-ძირიან ქვაბშია შესაძლებელი, რომელშიც კალათი იდგმება. ცხელ ორთქლზე ბოსტნეული შედარებით უფრო მალე მზადდება, ვიდრე ტრადიციული მეთოდით. ნაკლები საკვები ნივთიერებები იკარგება და ასევე, მოწალულ პროდუქტს შენარჩუნებული აქვს ბუნებრივი არომატი, კონსისტენცია, გემო და ფერი. მოხარშვა თუ მოწალვა. როგორ მოვამზადოთ ბოსტნეული?

სცადეთ ორივე მეთოდი და თქვენ თვითონ გადაწყვიტეთ, რომელი უფრო გემრიელია.

იხილეთ მეტი: ორთქლზე მომზადებისა და მოხარშვის საიდუმლო


რეცეპტები, რომლითაც შესაძლოა, დაინტერესდეთ

ვალდორფის სალათი - ასტორია
ვალდორფის სალათი - ასტორია

სალათი, სასტუმრო ვალდორფ-ასტორიას შეფ-მზარეულისგან.

4 ადამიანი 30-45 წუთი მარტივი
ლაზანია - ხორცითა და ბოსტნეულით
ლაზანია - ხორცითა და ბოსტნეულით

ერთ-ერთი ყველაზე ცნობილი კერძი იტალიური სამზარეულოდან.

4 ადამიანი 45 წუთზე მეტი რთული
სიცილიური სპაგეტი - თინუსით
სიცილიური სპაგეტი - თინუსით

რეკომენდებულია შეყვარებული ადამიანებისათვის.

4 ადამიანი 30-45 წუთი მარტივი
ქათმის ღვიძლი თეთრ ღვინოში მწნილთან ერთად
ქათმის ღვიძლი თეთრ ღვინოში მწნილთან ერთად

რძეში გაჟღენთილი ქათმის ღვიძლი, შეწვით თეთრ ღვინოში და მიირთვით კიტრის მწნილთან ერთად!

2 ადამიანი 45 წუთზე მეტი საშუალო სირთულის
მოხარშვა თუ მოწალვა. როგორ მოვამზადოთ ბოსტნეული?

ტრადიციულ მოხარშვის მეთოდს ერთი უპირატესობა აქვს, ის გაცილებით უფრო იოლია, ვიდრე მოწალვა. ტრადიციული მომზადება გულისხმობს საკვების ხარშვას 90-100ºC-ზე, რისთვისაც ქვაბი, წყალი და თავსახური გვჭირდება. ხარშვის დროს ცილები და სახამებელი მუშავდება და საჭმლის მომნელებელ სისტემაში მოხვედრის შემდეგ შეწოვისთვის მზადაა. ამას გარდა, მოხარშვის დროს მინერალები და ვიტამინები პროფუქტიდან ბულიონში ინაცვლებს. შესაბამისად კი ბულიონის გამოყენება შესაძლებელია სხვა კერძებისათვ ის, როგორიცაა სოუსები და წვნიანები.

მომზადების განსხვავებული მეთოდია მოწალვა. ეს პროცესი პროდუქტის 120 °C-ზე მომზადებას გულისხმობს ორთქლის მეშვეობით. პროდუქტის მოწალვა სპეციალურ ჭურჭელში ან განიერ-ძირიან ქვაბშია შესაძლებელი, რომელშიც კალათი იდგმება. ცხელ ორთქლზე ბოსტნეული შედარებით უფრო მალე მზადდება, ვიდრე ტრადიციული მეთოდით. ნაკლები საკვები ნივთიერებები იკარგება და ასევე, მოწალულ პროდუქტს შენარჩუნებული აქვს ბუნებრივი არომატი, კონსისტენცია, გემო და ფერი. მოხარშვა თუ მოწალვა. როგორ მოვამზადოთ ბოსტნეული?

სცადეთ ორივე მეთოდი და თქვენ თვითონ გადაწყვიტეთ, რომელი უფრო გემრიელია.

იხილეთ მეტი: ორთქლზე მომზადებისა და მოხარშვის საიდუმლო

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description