გვერდი ინახავს ინფორმაციას მომხმარებელზე. საიტის გამოყენებით თქვენ ეთანხმებით მის პირობებს.

დეტალურად

ორთქლზე მომზადებისა და მოხარშვის საიდუმლო

მოხარშვა ტრადიციულად

მოხარშვა - მდუღარე წყალში (90-100ºC) საკვების მომზადებაა. მისი მეშვეობით საკვების სტრუქტურა რბილდება და საკვები ნივთიერებები იხსნება. მნიშვნელოვანია ის ფაქტი, რომ ტრადიციული მოხარშვის დროს ვიტამინებისა და მინერალების 40% იკარგება, ხოლო C ვიტამინის შემთხვევაში დანაკარგი 70%-ს აღწევს. საკვები ნივთიერებების დანაკარგი მაქსიმალურად რომ შევამციროთ, პროდუქტი პირდაპირ მდუღარე წყალში უნდა მოათავსოთ. ამასთან მაქსიმალურად უნდა შემცირდეს ხარშვის დრო. ამიტომ აადუღეთ წყალი და პროდუქტი თავდახურულ ჭურჭელში მოამზადეთ.

ორთქლზე მომზადება

ორთქლზე მომზადება ერთ-ერთი ყველაზე მარტივი და ჯანმრთელი საშუალებაა საკვების მოსამზადებლად. პროდუქტი არ უნდა დაიფაროს წყლით. ამ გზით ისინი ინარჩუნებენ თავიანთ ბუნებრივ გემოს, სიმკვრივეს, ფერს და რაც ყველაზე მნიშვნელოვანია - საკვებ ნივთერებებს. ასე მომზადებული კერძი არ საჭიროებს ზედმეტ სანელებლებსა და შეკმაზვას. საკვების ორთქლზე მომზადებით საერთოდ შეგვიძლია ამოვიღოთ მარილი ჩვენი რაციონიდან. ასეთი მომზადებული საკვები ნაკლებად კალორიული და იოლად მოსანელებელია. ორთქლზე მომზადების კიდევ ერთი უპირატესობა ენერგიისა და დროის დაზოგვაა, ვინაიდან ამ დროს საკვები არ საჭიროებს ზედმეტ მეთვალყურეობას, როგორც ეს ტრადიციული მოხარშვის დროს ხდება. ამ მეთოდით მომზადებისას თქვენ არ გჭირდებათ სპეციალური ჭურჭელი, რაც მისი კიდევ ერთი უპირატესობაა. სქელ ძირიანი ქვაბი და მასში ჩაკიდებული კალათი საკმარისზე მეტია. 


რეცეპტები, რომლითაც შესაძლოა, დაინტერესდეთ

პასტა ლინგვინე მწვანე ზეთისხილით და ყავისფერი სოკოთი
პასტა ლინგვინე მწვანე ზეთისხილით და ყავისფერი სოკოთი

მზვანე სეთისხილისა და ყავისფერი სოკოს ნაზავი რბილ პასტას აძლევს ძლიერ გემოს

2 ადამიანი 30-45 წუთი მარტივი
სიმინდი ჩილი & ყველი
სიმინდი ჩილი & ყველი

შესანიშნავი საუზმე იმ მომენტებისთვის, როდესაც საყვარელ სერიალს დივანზე უყურებთ

4 ადამიანი 15-30 წუთი მარტივი
ხორცის ბურთულებიანი სუფი
ხორცის ბურთულებიანი სუფი

გემრიელი ტრადიციული სუფი

5 ადამიანი 45 წუთზე მეტი საშუალო სირთულის
სიმინდის შეჭამანდი
სიმინდის შეჭამანდი

კერძი უნიკალური არომატით.

4 ადამიანი 30-45 წუთი მარტივი
ორთქლზე მომზადებისა და მოხარშვის საიდუმლო

მოხარშვა ტრადიციულად

მოხარშვა - მდუღარე წყალში (90-100ºC) საკვების მომზადებაა. მისი მეშვეობით საკვების სტრუქტურა რბილდება და საკვები ნივთიერებები იხსნება. მნიშვნელოვანია ის ფაქტი, რომ ტრადიციული მოხარშვის დროს ვიტამინებისა და მინერალების 40% იკარგება, ხოლო C ვიტამინის შემთხვევაში დანაკარგი 70%-ს აღწევს. საკვები ნივთიერებების დანაკარგი მაქსიმალურად რომ შევამციროთ, პროდუქტი პირდაპირ მდუღარე წყალში უნდა მოათავსოთ. ამასთან მაქსიმალურად უნდა შემცირდეს ხარშვის დრო. ამიტომ აადუღეთ წყალი და პროდუქტი თავდახურულ ჭურჭელში მოამზადეთ.

ორთქლზე მომზადება

ორთქლზე მომზადება ერთ-ერთი ყველაზე მარტივი და ჯანმრთელი საშუალებაა საკვების მოსამზადებლად. პროდუქტი არ უნდა დაიფაროს წყლით. ამ გზით ისინი ინარჩუნებენ თავიანთ ბუნებრივ გემოს, სიმკვრივეს, ფერს და რაც ყველაზე მნიშვნელოვანია - საკვებ ნივთერებებს. ასე მომზადებული კერძი არ საჭიროებს ზედმეტ სანელებლებსა და შეკმაზვას. საკვების ორთქლზე მომზადებით საერთოდ შეგვიძლია ამოვიღოთ მარილი ჩვენი რაციონიდან. ასეთი მომზადებული საკვები ნაკლებად კალორიული და იოლად მოსანელებელია. ორთქლზე მომზადების კიდევ ერთი უპირატესობა ენერგიისა და დროის დაზოგვაა, ვინაიდან ამ დროს საკვები არ საჭიროებს ზედმეტ მეთვალყურეობას, როგორც ეს ტრადიციული მოხარშვის დროს ხდება. ამ მეთოდით მომზადებისას თქვენ არ გჭირდებათ სპეციალური ჭურჭელი, რაც მისი კიდევ ერთი უპირატესობაა. სქელ ძირიანი ქვაბი და მასში ჩაკიდებული კალათი საკმარისზე მეტია. 

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description