ორთქლზე მომზადებისა და მოხარშვის საიდუმლო

მოხარშვა ტრადიციულად

მოხარშვა - მდუღარე წყალში (90-100ºC) საკვების მომზადებაა. მისი მეშვეობით საკვების სტრუქტურა რბილდება და საკვები ნივთიერებები იხსნება. მნიშვნელოვანია ის ფაქტი, რომ ტრადიციული მოხარშვის დროს ვიტამინებისა და მინერალების 40% იკარგება, ხოლო C ვიტამინის შემთხვევაში დანაკარგი 70%-ს აღწევს. საკვები ნივთიერებების დანაკარგი მაქსიმალურად რომ შევამციროთ, პროდუქტი პირდაპირ მდუღარე წყალში უნდა მოათავსოთ. ამასთან მაქსიმალურად უნდა შემცირდეს ხარშვის დრო. ამიტომ აადუღეთ წყალი და პროდუქტი თავდახურულ ჭურჭელში მოამზადეთ.

ორთქლზე მომზადება

ორთქლზე მომზადება ერთ-ერთი ყველაზე მარტივი და ჯანმრთელი საშუალებაა საკვების მოსამზადებლად. პროდუქტი არ უნდა დაიფაროს წყლით. ამ გზით ისინი ინარჩუნებენ თავიანთ ბუნებრივ გემოს, სიმკვრივეს, ფერს და რაც ყველაზე მნიშვნელოვანია - საკვებ ნივთერებებს. ასე მომზადებული კერძი არ საჭიროებს ზედმეტ სანელებლებსა და შეკმაზვას. საკვების ორთქლზე მომზადებით საერთოდ შეგვიძლია ამოვიღოთ მარილი ჩვენი რაციონიდან. ასეთი მომზადებული საკვები ნაკლებად კალორიული და იოლად მოსანელებელია. ორთქლზე მომზადების კიდევ ერთი უპირატესობა ენერგიისა და დროის დაზოგვაა, ვინაიდან ამ დროს საკვები არ საჭიროებს ზედმეტ მეთვალყურეობას, როგორც ეს ტრადიციული მოხარშვის დროს ხდება. ამ მეთოდით მომზადებისას თქვენ არ გჭირდებათ სპეციალური ჭურჭელი, რაც მისი კიდევ ერთი უპირატესობაა. სქელ ძირიანი ქვაბი და მასში ჩაკიდებული კალათი საკმარისზე მეტია. 


რეცეპტები, რომლითაც შესაძლოა, დაინტერესდეთ

პასტა ბოსტნეულითა და საკმაზით

პასტა ბოსტნეულითა და საკმაზით

შესანიშნავი მწვანე ფერი თქვენს მაგიდაზე.

4 ადამიანი 30-45 წუთი მარტივი
ოქროსფერი ბლინები სიმინდით, ლორით და სატაცურით

ოქროსფერი ბლინები სიმინდით, ლორით და სატაცურით

უგემრიელესი კერძი, რომელიც გაახარებს თქვენს ახლობლებს

2 ადამიანი 30-45 წუთი საშუალო სირთულის
შემწვარი ორაგული ტკბილი სიმინდით

შემწვარი ორაგული ტკბილი სიმინდით

შთამბეჭდავი კერძი, რომელიც თქვენს გემოვნებას დააკმაყოფილებს

2 ადამიანი 30-45 წუთი რთული
იხვი ჩინურად

იხვი ჩინურად

ყველაზე ცნობილი ჩინური კერძი.

4 ადამიანი 45 წუთზე მეტი რთული
ორთქლზე მომზადებისა და მოხარშვის საიდუმლო

მოხარშვა ტრადიციულად

მოხარშვა - მდუღარე წყალში (90-100ºC) საკვების მომზადებაა. მისი მეშვეობით საკვების სტრუქტურა რბილდება და საკვები ნივთიერებები იხსნება. მნიშვნელოვანია ის ფაქტი, რომ ტრადიციული მოხარშვის დროს ვიტამინებისა და მინერალების 40% იკარგება, ხოლო C ვიტამინის შემთხვევაში დანაკარგი 70%-ს აღწევს. საკვები ნივთიერებების დანაკარგი მაქსიმალურად რომ შევამციროთ, პროდუქტი პირდაპირ მდუღარე წყალში უნდა მოათავსოთ. ამასთან მაქსიმალურად უნდა შემცირდეს ხარშვის დრო. ამიტომ აადუღეთ წყალი და პროდუქტი თავდახურულ ჭურჭელში მოამზადეთ.

ორთქლზე მომზადება

ორთქლზე მომზადება ერთ-ერთი ყველაზე მარტივი და ჯანმრთელი საშუალებაა საკვების მოსამზადებლად. პროდუქტი არ უნდა დაიფაროს წყლით. ამ გზით ისინი ინარჩუნებენ თავიანთ ბუნებრივ გემოს, სიმკვრივეს, ფერს და რაც ყველაზე მნიშვნელოვანია - საკვებ ნივთერებებს. ასე მომზადებული კერძი არ საჭიროებს ზედმეტ სანელებლებსა და შეკმაზვას. საკვების ორთქლზე მომზადებით საერთოდ შეგვიძლია ამოვიღოთ მარილი ჩვენი რაციონიდან. ასეთი მომზადებული საკვები ნაკლებად კალორიული და იოლად მოსანელებელია. ორთქლზე მომზადების კიდევ ერთი უპირატესობა ენერგიისა და დროის დაზოგვაა, ვინაიდან ამ დროს საკვები არ საჭიროებს ზედმეტ მეთვალყურეობას, როგორც ეს ტრადიციული მოხარშვის დროს ხდება. ამ მეთოდით მომზადებისას თქვენ არ გჭირდებათ სპეციალური ჭურჭელი, რაც მისი კიდევ ერთი უპირატესობაა. სქელ ძირიანი ქვაბი და მასში ჩაკიდებული კალათი საკმარისზე მეტია.