This website uses cookies. By using this website you consent to our cookie policy.

More details

ყავა - სასმელი, რომელიც აძლიერებს შეგრძნებებს

ყავის არომატი, ტექსტურა და გემო ყველაზე მნიშვნელოვანი ფაქტორებია მის შესაფასებლად. თუმცა პირადი გამოცდილება უდიდეს როლს ასრულებს.

გარეგნული ფაქტორები

სანამ ჩვენი გემოსა და ყნოსვის რეცეპტორები შეაფასებენ, ყავას ჩვენ გარეგნულად ვაფასებთ. პირველივე შეხედვით ჩვენ ვაფასებთ ყავის ფერს, ტექსტურასა და ქაფის ბუნებრივ სტრუქტურას. გარდა ამისა, მხედველობის არეში გვხვდება ყავის სერვირების პროცესი. დიდ ყურადღებას ვაქცევთ ფინჯანს, რომლიდანაც ვსვამთ ყავას და ყავის დეკორაციას, როგორიცაა ნაღები შოკოლადით, თხილით ან ფორთოხლის ნაჭრებით.

სურნელი ცხვირი სწრაფად აღიქვამს ყავის ფინჯნიდან წამოსულ არომატს. ადამიანის ყნოსვის რეცეპტორებს 10 000-მდე განსხვავებული არომატის გარჩევა შეუძლია. გემოს 80%-ის შეგრძნება ყნოსვის მეშვეობით ხდება. შთაბეჭდილების გაძლიერება შესაძლებელია სხვადასხვა დანამატის მეშვეობით. ყველაზე ხშირად გამოიყენება დარჩინი, ვანილი და ილი, რომლებიც მნიშვნელოვნად აძლიერებს ყავის არომატს.

გემო ადამიანის ენა ოთხ ძირითად გამოს აღიქვამს: ტკბილი, მლაშე, მჟავე და მწარე. არომატული სიროფები მნიშვნელოვნად ამდიდრებს ყავის გემოს, რომელიც სხვა დანამატებთან კომბინაციაში უნიკალურ კომპოზიციას ქმნის.

ყავა - სასმელი, რომელიც აძლიერებს შეგრძნებებს

 


Recipes that might interest you

ტკბილი სიმინდისა და ინდაურის სალათი
ტკბილი სიმინდისა და ინდაურის სალათი

მოცემული სალათი არის ჯანსაღი, გემრიელი და მსუბუქი ტექსტურის, სალათის მიწოდება შეიძლება, როგორც სადილზე , ასევე ვახშამზე.

2 persons 30-45 min Easy
პიცა ჩილი სიმინდითა და კოპათი
პიცა ჩილი სიმინდითა და კოპათი

გემრიელი პიცა დასამახსოვრებელი მომენტებისთვის

1 person 30-45 min Medium
ბურიტო მექსიკური სოუსით
ბურიტო მექსიკური სოუსით

არომატული და ცხარე ბურიტო მოგიკლავთ შიმშილის გრძნობას.

12 persons over 45 min Medium
სალათი ცეზარი ქათმით
სალათი ცეზარი ქათმით

მსოფლიოს ყველაზე პოპულარული სალათი.

2 persons 30-45 min Easy
ყავა - სასმელი, რომელიც აძლიერებს შეგრძნებებს

ყავის არომატი, ტექსტურა და გემო ყველაზე მნიშვნელოვანი ფაქტორებია მის შესაფასებლად. თუმცა პირადი გამოცდილება უდიდეს როლს ასრულებს.

გარეგნული ფაქტორები

სანამ ჩვენი გემოსა და ყნოსვის რეცეპტორები შეაფასებენ, ყავას ჩვენ გარეგნულად ვაფასებთ. პირველივე შეხედვით ჩვენ ვაფასებთ ყავის ფერს, ტექსტურასა და ქაფის ბუნებრივ სტრუქტურას. გარდა ამისა, მხედველობის არეში გვხვდება ყავის სერვირების პროცესი. დიდ ყურადღებას ვაქცევთ ფინჯანს, რომლიდანაც ვსვამთ ყავას და ყავის დეკორაციას, როგორიცაა ნაღები შოკოლადით, თხილით ან ფორთოხლის ნაჭრებით.

სურნელი ცხვირი სწრაფად აღიქვამს ყავის ფინჯნიდან წამოსულ არომატს. ადამიანის ყნოსვის რეცეპტორებს 10 000-მდე განსხვავებული არომატის გარჩევა შეუძლია. გემოს 80%-ის შეგრძნება ყნოსვის მეშვეობით ხდება. შთაბეჭდილების გაძლიერება შესაძლებელია სხვადასხვა დანამატის მეშვეობით. ყველაზე ხშირად გამოიყენება დარჩინი, ვანილი და ილი, რომლებიც მნიშვნელოვნად აძლიერებს ყავის არომატს.

გემო ადამიანის ენა ოთხ ძირითად გამოს აღიქვამს: ტკბილი, მლაშე, მჟავე და მწარე. არომატული სიროფები მნიშვნელოვნად ამდიდრებს ყავის გემოს, რომელიც სხვა დანამატებთან კომბინაციაში უნიკალურ კომპოზიციას ქმნის.

ყავა - სასმელი, რომელიც აძლიერებს შეგრძნებებს

 

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description