This website uses cookies. By using this website you consent to our cookie policy.

More details

ყავა - სასმელი, რომელიც აძლიერებს შეგრძნებებს

ყავის არომატი, ტექსტურა და გემო ყველაზე მნიშვნელოვანი ფაქტორებია მის შესაფასებლად. თუმცა პირადი გამოცდილება უდიდეს როლს ასრულებს.

გარეგნული ფაქტორები

სანამ ჩვენი გემოსა და ყნოსვის რეცეპტორები შეაფასებენ, ყავას ჩვენ გარეგნულად ვაფასებთ. პირველივე შეხედვით ჩვენ ვაფასებთ ყავის ფერს, ტექსტურასა და ქაფის ბუნებრივ სტრუქტურას. გარდა ამისა, მხედველობის არეში გვხვდება ყავის სერვირების პროცესი. დიდ ყურადღებას ვაქცევთ ფინჯანს, რომლიდანაც ვსვამთ ყავას და ყავის დეკორაციას, როგორიცაა ნაღები შოკოლადით, თხილით ან ფორთოხლის ნაჭრებით.

სურნელი ცხვირი სწრაფად აღიქვამს ყავის ფინჯნიდან წამოსულ არომატს. ადამიანის ყნოსვის რეცეპტორებს 10 000-მდე განსხვავებული არომატის გარჩევა შეუძლია. გემოს 80%-ის შეგრძნება ყნოსვის მეშვეობით ხდება. შთაბეჭდილების გაძლიერება შესაძლებელია სხვადასხვა დანამატის მეშვეობით. ყველაზე ხშირად გამოიყენება დარჩინი, ვანილი და ილი, რომლებიც მნიშვნელოვნად აძლიერებს ყავის არომატს.

გემო ადამიანის ენა ოთხ ძირითად გამოს აღიქვამს: ტკბილი, მლაშე, მჟავე და მწარე. არომატული სიროფები მნიშვნელოვნად ამდიდრებს ყავის გემოს, რომელიც სხვა დანამატებთან კომბინაციაში უნიკალურ კომპოზიციას ქმნის.

ყავა - სასმელი, რომელიც აძლიერებს შეგრძნებებს

 


Recipes that might interest you

დამარინადებული ორაგული
დამარინადებული ორაგული

დამარინადებული ორაგული საუცხოო გემოთი.

3 persons over 45 min Medium
ცომეული ყველით და ბარდით
ცომეული ყველით და ბარდით

უგემრიელესი მაფინები ბარდისა და ყველის შიგთავსით. ცალკე ან გარნირად მირთმეული, ისინი ამდიდრებენ თეფშს.

3 persons 30-45 min Medium
ორიგინალური მითბოლები (ხორცის ბურთები) კიტრის მწნილით
ორიგინალური მითბოლები (ხორცის ბურთები) კიტრის მწნილით

კლასიკური მითბოლები ახალი გზით შეგიძლიათ მიაწოდოთ!

2 persons 30-45 min Hard
ოქროსფერი ბლინები სიმინდით, ლორით და სატაცურით
ოქროსფერი ბლინები სიმინდით, ლორით და სატაცურით

უგემრიელესი კერძი, რომელიც გაახარებს თქვენს ახლობლებს

2 persons 30-45 min Medium
ყავა - სასმელი, რომელიც აძლიერებს შეგრძნებებს

ყავის არომატი, ტექსტურა და გემო ყველაზე მნიშვნელოვანი ფაქტორებია მის შესაფასებლად. თუმცა პირადი გამოცდილება უდიდეს როლს ასრულებს.

გარეგნული ფაქტორები

სანამ ჩვენი გემოსა და ყნოსვის რეცეპტორები შეაფასებენ, ყავას ჩვენ გარეგნულად ვაფასებთ. პირველივე შეხედვით ჩვენ ვაფასებთ ყავის ფერს, ტექსტურასა და ქაფის ბუნებრივ სტრუქტურას. გარდა ამისა, მხედველობის არეში გვხვდება ყავის სერვირების პროცესი. დიდ ყურადღებას ვაქცევთ ფინჯანს, რომლიდანაც ვსვამთ ყავას და ყავის დეკორაციას, როგორიცაა ნაღები შოკოლადით, თხილით ან ფორთოხლის ნაჭრებით.

სურნელი ცხვირი სწრაფად აღიქვამს ყავის ფინჯნიდან წამოსულ არომატს. ადამიანის ყნოსვის რეცეპტორებს 10 000-მდე განსხვავებული არომატის გარჩევა შეუძლია. გემოს 80%-ის შეგრძნება ყნოსვის მეშვეობით ხდება. შთაბეჭდილების გაძლიერება შესაძლებელია სხვადასხვა დანამატის მეშვეობით. ყველაზე ხშირად გამოიყენება დარჩინი, ვანილი და ილი, რომლებიც მნიშვნელოვნად აძლიერებს ყავის არომატს.

გემო ადამიანის ენა ოთხ ძირითად გამოს აღიქვამს: ტკბილი, მლაშე, მჟავე და მწარე. არომატული სიროფები მნიშვნელოვნად ამდიდრებს ყავის გემოს, რომელიც სხვა დანამატებთან კომბინაციაში უნიკალურ კომპოზიციას ქმნის.

ყავა - სასმელი, რომელიც აძლიერებს შეგრძნებებს

 

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description