გვერდი ინახავს ინფორმაციას მომხმარებელზე. საიტის გამოყენებით თქვენ ეთანხმებით მის პირობებს.

დეტალურად

რა განსხვავებაა არაბიკასა და რობუსტას შორის?

ყავა არაბიკა: უძველესი და ყველაზე პოპულარული ყავის ნაირსახეობაა. ითვლება, რომ მსოფლიოს ყავის 70% ყავის ამ სახეობისაგან მზადდება. არაბიკა ერთადერთი სახეობაა, რომლის მარცვლებისგანაც უმაღლესი ხარისხის ყავის მიღებაა შესაძლებელი ყოველგვარი დანამატების გარეშე.

არაბიკა ველურად იზრდება ეთიოპიაში და მისი კულტივირება ხდება ბრაზილიაში, კოლუმბიაში, ინდოეთში, ასევე იავას, სუმატრასა და კარიბის რეგიონში. არაბიკას მარცვლები გრძელი და მწვანეა. მისგან მსუბუქი და არომატული ყავა მზადდება, რომელსაც შოკოლადის არომატიც აქვს. ასეთი არომატი კოფეინის დაბალი შემცველობითაა განპირობებული, რომელიც 1-1.7%-ია.

ყავა რობუსტა უფრო დიდი რაოდენობით კოფეინს შეიცავს და სხვა ყავის სახეობების გასამძაფრებლად გამოიყენება. რობუსტა გაცილებით უფრო სწრაფად იზრდება, ვიდრე არაბიკა. ამასთან, რობუსტა გაცილებით უფრო გამძლეა მკაცრი კლიმატის პირობებში. მისი მარცვლები შედარებით პატარა და ოვალურია და მათში კოფეინის შემცველობა 2-4,5%-ია. რობუსტა ძირითადად ცენტრალურ და დასავლეთ აფრიკასა (კამერონი, უგანდა) და ვიეტნამში იზრდება. რობუსტას მსოფლიო წილი 30%-ს არ აღემატება.

გაასინჯეთ თქვენს მეგობრებს ყავა არაბიკა და რობუსტა.


რეცეპტები, რომლითაც შესაძლოა, დაინტერესდეთ

რატატუი - ბოსტნეულის კერძი ნიცადან
რატატუი - ბოსტნეულის კერძი ნიცადან

მსოფლიოში კარგად ცნობილი ბოსტნეულის კერძი ნიცადან.

4 ადამიანი 45 წუთზე მეტი მარტივი
სალათი ქილაში
სალათი ქილაში

იდეალური სალათი პიკნიკისათვის

2 ადამიანი 30-45 წუთი მარტივი
სიმინდის ნამცხვარი
სიმინდის ნამცხვარი

უგემრიელესი რეცეპტი ფარაონების დროიდან.

4 ადამიანი 45 წუთზე მეტი მარტივი
კომბოსტოს სალათი სიმინდით და ვაშლით (კომბოსტოს სალათი)
კომბოსტოს სალათი სიმინდით და ვაშლით (კომბოსტოს სალათი)

Whether you serve it as a snack or as a side dish, this salad is definitely a special one, an unexpected combination of tastes

4 ადამიანი 30-45 წუთი მარტივი
რა განსხვავებაა არაბიკასა და რობუსტას შორის?

ყავა არაბიკა: უძველესი და ყველაზე პოპულარული ყავის ნაირსახეობაა. ითვლება, რომ მსოფლიოს ყავის 70% ყავის ამ სახეობისაგან მზადდება. არაბიკა ერთადერთი სახეობაა, რომლის მარცვლებისგანაც უმაღლესი ხარისხის ყავის მიღებაა შესაძლებელი ყოველგვარი დანამატების გარეშე.

არაბიკა ველურად იზრდება ეთიოპიაში და მისი კულტივირება ხდება ბრაზილიაში, კოლუმბიაში, ინდოეთში, ასევე იავას, სუმატრასა და კარიბის რეგიონში. არაბიკას მარცვლები გრძელი და მწვანეა. მისგან მსუბუქი და არომატული ყავა მზადდება, რომელსაც შოკოლადის არომატიც აქვს. ასეთი არომატი კოფეინის დაბალი შემცველობითაა განპირობებული, რომელიც 1-1.7%-ია.

ყავა რობუსტა უფრო დიდი რაოდენობით კოფეინს შეიცავს და სხვა ყავის სახეობების გასამძაფრებლად გამოიყენება. რობუსტა გაცილებით უფრო სწრაფად იზრდება, ვიდრე არაბიკა. ამასთან, რობუსტა გაცილებით უფრო გამძლეა მკაცრი კლიმატის პირობებში. მისი მარცვლები შედარებით პატარა და ოვალურია და მათში კოფეინის შემცველობა 2-4,5%-ია. რობუსტა ძირითადად ცენტრალურ და დასავლეთ აფრიკასა (კამერონი, უგანდა) და ვიეტნამში იზრდება. რობუსტას მსოფლიო წილი 30%-ს არ აღემატება.

გაასინჯეთ თქვენს მეგობრებს ყავა არაბიკა და რობუსტა.

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description