გვერდი ინახავს ინფორმაციას მომხმარებელზე. საიტის გამოყენებით თქვენ ეთანხმებით მის პირობებს.

დეტალურად

რა განსხვავებაა არაბიკასა და რობუსტას შორის?

ყავა არაბიკა: უძველესი და ყველაზე პოპულარული ყავის ნაირსახეობაა. ითვლება, რომ მსოფლიოს ყავის 70% ყავის ამ სახეობისაგან მზადდება. არაბიკა ერთადერთი სახეობაა, რომლის მარცვლებისგანაც უმაღლესი ხარისხის ყავის მიღებაა შესაძლებელი ყოველგვარი დანამატების გარეშე.

არაბიკა ველურად იზრდება ეთიოპიაში და მისი კულტივირება ხდება ბრაზილიაში, კოლუმბიაში, ინდოეთში, ასევე იავას, სუმატრასა და კარიბის რეგიონში. არაბიკას მარცვლები გრძელი და მწვანეა. მისგან მსუბუქი და არომატული ყავა მზადდება, რომელსაც შოკოლადის არომატიც აქვს. ასეთი არომატი კოფეინის დაბალი შემცველობითაა განპირობებული, რომელიც 1-1.7%-ია.

ყავა რობუსტა უფრო დიდი რაოდენობით კოფეინს შეიცავს და სხვა ყავის სახეობების გასამძაფრებლად გამოიყენება. რობუსტა გაცილებით უფრო სწრაფად იზრდება, ვიდრე არაბიკა. ამასთან, რობუსტა გაცილებით უფრო გამძლეა მკაცრი კლიმატის პირობებში. მისი მარცვლები შედარებით პატარა და ოვალურია და მათში კოფეინის შემცველობა 2-4,5%-ია. რობუსტა ძირითადად ცენტრალურ და დასავლეთ აფრიკასა (კამერონი, უგანდა) და ვიეტნამში იზრდება. რობუსტას მსოფლიო წილი 30%-ს არ აღემატება.

გაასინჯეთ თქვენს მეგობრებს ყავა არაბიკა და რობუსტა.


რეცეპტები, რომლითაც შესაძლოა, დაინტერესდეთ

ქათმის ღვიძლი თეთრ ღვინოში მწნილთან ერთად
ქათმის ღვიძლი თეთრ ღვინოში მწნილთან ერთად

რძეში გაჟღენთილი ქათმის ღვიძლი, შეწვით თეთრ ღვინოში და მიირთვით კიტრის მწნილთან ერთად!

2 ადამიანი 45 წუთზე მეტი საშუალო სირთულის
ხაჭაპური
ხაჭაპური

ქართული სამზარეულოს მარგალიტი.

1 ადამიანი 45 წუთზე მეტი მარტივი
შემწვარი ორაგული ტკბილი სიმინდით
შემწვარი ორაგული ტკბილი სიმინდით

შთამბეჭდავი კერძი, რომელიც თქვენს გემოვნებას დააკმაყოფილებს

2 ადამიანი 30-45 წუთი რთული
სალათი ავოკადოთი და მექსიკური მიქსით
სალათი ავოკადოთი და მექსიკური მიქსით

მარტივი, გემრიელი და საკვები ელემენტებით სავსე რეცეპტი, ზაფხულის საღამოებისათვის

4 ადამიანი 15-30 წუთი მარტივი
რა განსხვავებაა არაბიკასა და რობუსტას შორის?

ყავა არაბიკა: უძველესი და ყველაზე პოპულარული ყავის ნაირსახეობაა. ითვლება, რომ მსოფლიოს ყავის 70% ყავის ამ სახეობისაგან მზადდება. არაბიკა ერთადერთი სახეობაა, რომლის მარცვლებისგანაც უმაღლესი ხარისხის ყავის მიღებაა შესაძლებელი ყოველგვარი დანამატების გარეშე.

არაბიკა ველურად იზრდება ეთიოპიაში და მისი კულტივირება ხდება ბრაზილიაში, კოლუმბიაში, ინდოეთში, ასევე იავას, სუმატრასა და კარიბის რეგიონში. არაბიკას მარცვლები გრძელი და მწვანეა. მისგან მსუბუქი და არომატული ყავა მზადდება, რომელსაც შოკოლადის არომატიც აქვს. ასეთი არომატი კოფეინის დაბალი შემცველობითაა განპირობებული, რომელიც 1-1.7%-ია.

ყავა რობუსტა უფრო დიდი რაოდენობით კოფეინს შეიცავს და სხვა ყავის სახეობების გასამძაფრებლად გამოიყენება. რობუსტა გაცილებით უფრო სწრაფად იზრდება, ვიდრე არაბიკა. ამასთან, რობუსტა გაცილებით უფრო გამძლეა მკაცრი კლიმატის პირობებში. მისი მარცვლები შედარებით პატარა და ოვალურია და მათში კოფეინის შემცველობა 2-4,5%-ია. რობუსტა ძირითადად ცენტრალურ და დასავლეთ აფრიკასა (კამერონი, უგანდა) და ვიეტნამში იზრდება. რობუსტას მსოფლიო წილი 30%-ს არ აღემატება.

გაასინჯეთ თქვენს მეგობრებს ყავა არაბიკა და რობუსტა.

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description