გვერდი ინახავს ინფორმაციას მომხმარებელზე. საიტის გამოყენებით თქვენ ეთანხმებით მის პირობებს.

დეტალურად

რა თანმიმდევრობით უნდა მივიტანოთ კერძები სუფრასთან?

წვეულების დროს სუფრასთან კერძების მიტანის საყოველთაოდ გავრცელებული თანმიმდევრობა შემდეგნაირად გამოიყურება: ფხალეული, წვნიანი, თევზეული, ხორცეული, ყველი და დესერტი. რა თქმა უნდა, კერძების რაოდენობა არ არის შეზღუდული, შეგიძლიათ იმდენი მიიტანოთ სუფრასთან რამდენის მომზადებაც შეძელით. საუკეთესოა თუ ოთხ-ხუთ კერძს მიიტანთ, ხოლო პატარა წვეულებისათვის ეს რაოდენობა სამამდე შეამცირეთ. სახლში წვეულების მოწყობა თუ გადაწყვიტეთ, ეს წესები გამოგადგებათ. ფხალეული სტუმრების მოსვლამდე უნდა გაიწყოს სუფრაზე, ხოლო წვნიანი და ხორცეული მოგვიანებით უნდა მიართვათ სტუმრებს. სტუმრებისათვის კერძების თანმიმდევრობით შეთავაზება ჩვენს კარგ მანერებზე მეტყველებს. სუფრაზე შემოსული ყოველი ახალი კერძი პირველ რიგში უხუცეს სტუმრებს, განსაკუთრებით კი ქალბატონებს უნდა შევთავაზოთ, ხოლო მასპინძლებს - ყველაზე ბოლოს. კერძები პირდაპირ ხელით არ უნდა შესთავაზოთ სტუმრებს, ამასთან გაითვალისწინეთ, რომ ყოველი კერძი სტუმარს სკამის მარჯვენა მხრიდან უნდა შესთავაზოთ. ასეთივე წესით ვავსებთ წყლისა თუ ღვინის ჭიქას. თავდაპირველად მანდილოსნების ჭიქები ივსება და მხოლოდ ამის შემდეგ შეგიძლიათ მოემსახუროთ მამაკაცებს.

გაიგეთ როგორ ემსახურებისნ რესტორნებსა თუ ოფიციალურ წვეულებებს.

გაიგეთ მეტი და დატკბით თქვენი წვეულებით: ბოსტნეული თქვენს მაგიდაზე


რეცეპტები, რომლითაც შესაძლოა, დაინტერესდეთ

ბარდის კერძი ახალი კამით
ბარდის კერძი ახალი კამით

ტრადიციული გემრიელი კერძი

2 ადამიანი 30-45 წუთი მარტივი
სალათი სიმინდი ბიოთი და ხილით
სალათი სიმინდი ბიოთი და ხილით

შესანიშნავი საუზმე დილისათვის

2 ადამიანი 15 წუთზე ნაკლები მარტივი
ორიგინალური მითბოლები (ხორცის ბურთები) კიტრის მწნილით
ორიგინალური მითბოლები (ხორცის ბურთები) კიტრის მწნილით

კლასიკური მითბოლები ახალი გზით შეგიძლიათ მიაწოდოთ!

2 ადამიანი 30-45 წუთი რთული
ხორცის ბურთულებიანი სუფი
ხორცის ბურთულებიანი სუფი

გემრიელი ტრადიციული სუფი

5 ადამიანი 45 წუთზე მეტი საშუალო სირთულის
რა თანმიმდევრობით უნდა მივიტანოთ კერძები სუფრასთან?

წვეულების დროს სუფრასთან კერძების მიტანის საყოველთაოდ გავრცელებული თანმიმდევრობა შემდეგნაირად გამოიყურება: ფხალეული, წვნიანი, თევზეული, ხორცეული, ყველი და დესერტი. რა თქმა უნდა, კერძების რაოდენობა არ არის შეზღუდული, შეგიძლიათ იმდენი მიიტანოთ სუფრასთან რამდენის მომზადებაც შეძელით. საუკეთესოა თუ ოთხ-ხუთ კერძს მიიტანთ, ხოლო პატარა წვეულებისათვის ეს რაოდენობა სამამდე შეამცირეთ. სახლში წვეულების მოწყობა თუ გადაწყვიტეთ, ეს წესები გამოგადგებათ. ფხალეული სტუმრების მოსვლამდე უნდა გაიწყოს სუფრაზე, ხოლო წვნიანი და ხორცეული მოგვიანებით უნდა მიართვათ სტუმრებს. სტუმრებისათვის კერძების თანმიმდევრობით შეთავაზება ჩვენს კარგ მანერებზე მეტყველებს. სუფრაზე შემოსული ყოველი ახალი კერძი პირველ რიგში უხუცეს სტუმრებს, განსაკუთრებით კი ქალბატონებს უნდა შევთავაზოთ, ხოლო მასპინძლებს - ყველაზე ბოლოს. კერძები პირდაპირ ხელით არ უნდა შესთავაზოთ სტუმრებს, ამასთან გაითვალისწინეთ, რომ ყოველი კერძი სტუმარს სკამის მარჯვენა მხრიდან უნდა შესთავაზოთ. ასეთივე წესით ვავსებთ წყლისა თუ ღვინის ჭიქას. თავდაპირველად მანდილოსნების ჭიქები ივსება და მხოლოდ ამის შემდეგ შეგიძლიათ მოემსახუროთ მამაკაცებს.

გაიგეთ როგორ ემსახურებისნ რესტორნებსა თუ ოფიციალურ წვეულებებს.

გაიგეთ მეტი და დატკბით თქვენი წვეულებით: ბოსტნეული თქვენს მაგიდაზე

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description