გვერდი ინახავს ინფორმაციას მომხმარებელზე. საიტის გამოყენებით თქვენ ეთანხმებით მის პირობებს.

დეტალურად

რა თანმიმდევრობით უნდა მივიტანოთ კერძები სუფრასთან?

წვეულების დროს სუფრასთან კერძების მიტანის საყოველთაოდ გავრცელებული თანმიმდევრობა შემდეგნაირად გამოიყურება: ფხალეული, წვნიანი, თევზეული, ხორცეული, ყველი და დესერტი. რა თქმა უნდა, კერძების რაოდენობა არ არის შეზღუდული, შეგიძლიათ იმდენი მიიტანოთ სუფრასთან რამდენის მომზადებაც შეძელით. საუკეთესოა თუ ოთხ-ხუთ კერძს მიიტანთ, ხოლო პატარა წვეულებისათვის ეს რაოდენობა სამამდე შეამცირეთ. სახლში წვეულების მოწყობა თუ გადაწყვიტეთ, ეს წესები გამოგადგებათ. ფხალეული სტუმრების მოსვლამდე უნდა გაიწყოს სუფრაზე, ხოლო წვნიანი და ხორცეული მოგვიანებით უნდა მიართვათ სტუმრებს. სტუმრებისათვის კერძების თანმიმდევრობით შეთავაზება ჩვენს კარგ მანერებზე მეტყველებს. სუფრაზე შემოსული ყოველი ახალი კერძი პირველ რიგში უხუცეს სტუმრებს, განსაკუთრებით კი ქალბატონებს უნდა შევთავაზოთ, ხოლო მასპინძლებს - ყველაზე ბოლოს. კერძები პირდაპირ ხელით არ უნდა შესთავაზოთ სტუმრებს, ამასთან გაითვალისწინეთ, რომ ყოველი კერძი სტუმარს სკამის მარჯვენა მხრიდან უნდა შესთავაზოთ. ასეთივე წესით ვავსებთ წყლისა თუ ღვინის ჭიქას. თავდაპირველად მანდილოსნების ჭიქები ივსება და მხოლოდ ამის შემდეგ შეგიძლიათ მოემსახუროთ მამაკაცებს.

გაიგეთ როგორ ემსახურებისნ რესტორნებსა თუ ოფიციალურ წვეულებებს.

გაიგეთ მეტი და დატკბით თქვენი წვეულებით: ბოსტნეული თქვენს მაგიდაზე


რეცეპტები, რომლითაც შესაძლოა, დაინტერესდეთ

დამარინადებული ორაგული
დამარინადებული ორაგული

დამარინადებული ორაგული საუცხოო გემოთი.

3 ადამიანი 45 წუთზე მეტი საშუალო სირთულის
ნივრიანი ბაგეტი
ნივრიანი ბაგეტი

ფრანგული სამზარეულოს სიმბოლო.

4 ადამიანი 30-45 წუთი მარტივი
კომბოსტოს სალათი სიმინდით და ვაშლით (კომბოსტოს სალათი)
კომბოსტოს სალათი სიმინდით და ვაშლით (კომბოსტოს სალათი)

Whether you serve it as a snack or as a side dish, this salad is definitely a special one, an unexpected combination of tastes

4 ადამიანი 30-45 წუთი მარტივი
ომლეტი სიმინდით
ომლეტი სიმინდით

გულუხვი, ნოყიერი და ძალიან გემრიელი საუზმე. კლასიკური ომლეტი გამდიდრებულია სიმინდის ბუნებრივი ტკბილი გემოთი და მწვანე წიწაკით, რომელიც სრულყოფილს გახდის კერძს

2 ადამიანი 15-30 წუთი მარტივი
რა თანმიმდევრობით უნდა მივიტანოთ კერძები სუფრასთან?

წვეულების დროს სუფრასთან კერძების მიტანის საყოველთაოდ გავრცელებული თანმიმდევრობა შემდეგნაირად გამოიყურება: ფხალეული, წვნიანი, თევზეული, ხორცეული, ყველი და დესერტი. რა თქმა უნდა, კერძების რაოდენობა არ არის შეზღუდული, შეგიძლიათ იმდენი მიიტანოთ სუფრასთან რამდენის მომზადებაც შეძელით. საუკეთესოა თუ ოთხ-ხუთ კერძს მიიტანთ, ხოლო პატარა წვეულებისათვის ეს რაოდენობა სამამდე შეამცირეთ. სახლში წვეულების მოწყობა თუ გადაწყვიტეთ, ეს წესები გამოგადგებათ. ფხალეული სტუმრების მოსვლამდე უნდა გაიწყოს სუფრაზე, ხოლო წვნიანი და ხორცეული მოგვიანებით უნდა მიართვათ სტუმრებს. სტუმრებისათვის კერძების თანმიმდევრობით შეთავაზება ჩვენს კარგ მანერებზე მეტყველებს. სუფრაზე შემოსული ყოველი ახალი კერძი პირველ რიგში უხუცეს სტუმრებს, განსაკუთრებით კი ქალბატონებს უნდა შევთავაზოთ, ხოლო მასპინძლებს - ყველაზე ბოლოს. კერძები პირდაპირ ხელით არ უნდა შესთავაზოთ სტუმრებს, ამასთან გაითვალისწინეთ, რომ ყოველი კერძი სტუმარს სკამის მარჯვენა მხრიდან უნდა შესთავაზოთ. ასეთივე წესით ვავსებთ წყლისა თუ ღვინის ჭიქას. თავდაპირველად მანდილოსნების ჭიქები ივსება და მხოლოდ ამის შემდეგ შეგიძლიათ მოემსახუროთ მამაკაცებს.

გაიგეთ როგორ ემსახურებისნ რესტორნებსა თუ ოფიციალურ წვეულებებს.

გაიგეთ მეტი და დატკბით თქვენი წვეულებით: ბოსტნეული თქვენს მაგიდაზე

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description