This website uses cookies. By using this website you consent to our cookie policy.

More details

რა თანმიმდევრობით უნდა მივიტანოთ კერძები სუფრასთან?

წვეულების დროს სუფრასთან კერძების მიტანის საყოველთაოდ გავრცელებული თანმიმდევრობა შემდეგნაირად გამოიყურება: ფხალეული, წვნიანი, თევზეული, ხორცეული, ყველი და დესერტი. რა თქმა უნდა, კერძების რაოდენობა არ არის შეზღუდული, შეგიძლიათ იმდენი მიიტანოთ სუფრასთან რამდენის მომზადებაც შეძელით. საუკეთესოა თუ ოთხ-ხუთ კერძს მიიტანთ, ხოლო პატარა წვეულებისათვის ეს რაოდენობა სამამდე შეამცირეთ. სახლში წვეულების მოწყობა თუ გადაწყვიტეთ, ეს წესები გამოგადგებათ. ფხალეული სტუმრების მოსვლამდე უნდა გაიწყოს სუფრაზე, ხოლო წვნიანი და ხორცეული მოგვიანებით უნდა მიართვათ სტუმრებს. სტუმრებისათვის კერძების თანმიმდევრობით შეთავაზება ჩვენს კარგ მანერებზე მეტყველებს. სუფრაზე შემოსული ყოველი ახალი კერძი პირველ რიგში უხუცეს სტუმრებს, განსაკუთრებით კი ქალბატონებს უნდა შევთავაზოთ, ხოლო მასპინძლებს - ყველაზე ბოლოს. კერძები პირდაპირ ხელით არ უნდა შესთავაზოთ სტუმრებს, ამასთან გაითვალისწინეთ, რომ ყოველი კერძი სტუმარს სკამის მარჯვენა მხრიდან უნდა შესთავაზოთ. ასეთივე წესით ვავსებთ წყლისა თუ ღვინის ჭიქას. თავდაპირველად მანდილოსნების ჭიქები ივსება და მხოლოდ ამის შემდეგ შეგიძლიათ მოემსახუროთ მამაკაცებს.

გაიგეთ როგორ ემსახურებისნ რესტორნებსა თუ ოფიციალურ წვეულებებს.

გაიგეთ მეტი და დატკბით თქვენი წვეულებით: ბოსტნეული თქვენს მაგიდაზე


Recipes that might interest you

საუზმე: ბარდის კრემი ტოსტზე
საუზმე: ბარდის კრემი ტოსტზე

ვეგეტარიანული საუზმე, ნოყიერი და გემრიელი

2 persons 30-45 min Easy
ტკბილი სიმინდის ღვეზელი
ტკბილი სიმინდის ღვეზელი

ჰაეროვანი, ნოტიო და გემრიელი ღვეზელი სიმინდით, რომელიც შესძლებს გაგაბედნიეროთ!

10 persons over 45 min Medium
სალათი ცეზარი ქათმით
სალათი ცეზარი ქათმით

მსოფლიოს ყველაზე პოპულარული სალათი.

2 persons 30-45 min Easy
ბურიტო მექსიკური სოუსით
ბურიტო მექსიკური სოუსით

არომატული და ცხარე ბურიტო მოგიკლავთ შიმშილის გრძნობას.

12 persons over 45 min Medium
რა თანმიმდევრობით უნდა მივიტანოთ კერძები სუფრასთან?

წვეულების დროს სუფრასთან კერძების მიტანის საყოველთაოდ გავრცელებული თანმიმდევრობა შემდეგნაირად გამოიყურება: ფხალეული, წვნიანი, თევზეული, ხორცეული, ყველი და დესერტი. რა თქმა უნდა, კერძების რაოდენობა არ არის შეზღუდული, შეგიძლიათ იმდენი მიიტანოთ სუფრასთან რამდენის მომზადებაც შეძელით. საუკეთესოა თუ ოთხ-ხუთ კერძს მიიტანთ, ხოლო პატარა წვეულებისათვის ეს რაოდენობა სამამდე შეამცირეთ. სახლში წვეულების მოწყობა თუ გადაწყვიტეთ, ეს წესები გამოგადგებათ. ფხალეული სტუმრების მოსვლამდე უნდა გაიწყოს სუფრაზე, ხოლო წვნიანი და ხორცეული მოგვიანებით უნდა მიართვათ სტუმრებს. სტუმრებისათვის კერძების თანმიმდევრობით შეთავაზება ჩვენს კარგ მანერებზე მეტყველებს. სუფრაზე შემოსული ყოველი ახალი კერძი პირველ რიგში უხუცეს სტუმრებს, განსაკუთრებით კი ქალბატონებს უნდა შევთავაზოთ, ხოლო მასპინძლებს - ყველაზე ბოლოს. კერძები პირდაპირ ხელით არ უნდა შესთავაზოთ სტუმრებს, ამასთან გაითვალისწინეთ, რომ ყოველი კერძი სტუმარს სკამის მარჯვენა მხრიდან უნდა შესთავაზოთ. ასეთივე წესით ვავსებთ წყლისა თუ ღვინის ჭიქას. თავდაპირველად მანდილოსნების ჭიქები ივსება და მხოლოდ ამის შემდეგ შეგიძლიათ მოემსახუროთ მამაკაცებს.

გაიგეთ როგორ ემსახურებისნ რესტორნებსა თუ ოფიციალურ წვეულებებს.

გაიგეთ მეტი და დატკბით თქვენი წვეულებით: ბოსტნეული თქვენს მაგიდაზე

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description