როდის მოვხარშოთ და როდის მოვწალოთ?

ტრადიციული ხარშვის პროცესი 100 °C-ზე მიდის. ამისთვის საჭიროა, პროდუქტი მდუღარე წყალში ჩადოთ. ორთქლზე მომზადების დროს პროდუქტის წყალთან კონტაქტი არ ხდება და პირიქით - მანძილი მათ შორის 6-7 სმ-ია. მთელი პროცესის განმავლობაშ ტემპერატურა 120 °C-ია. ტრადიციული ხარშვისაგან განსხვავებით, ორთქლზე მომზადების დროს პროდუტს მარილის დამატება არ სჭირდება, რადგან ძალიან იოლად შეიძლება დამლაშდეს. ამის მაგიერ შესაძლოა, გამოიყენოთ ცოცხალი თუ გამომშრალი მწვანილეული. უკეთესი არომატისთვის მდუღარე წყალში შეიძლება დაუმატოთ ცოტაოდენი ცოცხალი მწვანილი ან ბულიონის კუბები. მოხარშული თუ მოწალული ბოსტნეული შეგიძლიათ გამოიყენოთ სალათების, წვნიანებისა თუ გარნირისათვის. მომზადების შემდეგ დარჩენილი წყალი შესაძლოა გამოიყენოთ, როგორც ბულიონი სხვადასხვა წვნიანისათვის ან მოამზადოთ სოუსი. არ არის აუცილებელი ბულიონი მაშინვე გამოიყენოთ. შეგიძლიათ გაყინოთ და მოგვიანებით გამოიყენოთ. 

შექმენით საუკეთესო ბულიონი თქვენი სოუსებისა და წვნიანებისათვის.

ისიამოვნე და შექმენი ახალი ბონდუელთან ერთად: ორთქლზე მომზადებისა და მოხარშვის საიდუმლო


რეცეპტები, რომლითაც შესაძლოა, დაინტერესდეთ

კომბოსტოს სალათი

კომბოსტოს სალათი

კომბოსტოს სალათის რეცეპტი.

4 ადამიანი 30-45 წუთი მარტივი
მწვანე ლობიო ნიგვზით

მწვანე ლობიო ნიგვზით

მოამზადეთ მარტივი კერძი მწვანე ლობიოსგან.

4 ადამიანი 30-45 წუთი საშუალო სირთულის
ლაზანია - ხორცითა და ბოსტნეულით

ლაზანია - ხორცითა და ბოსტნეულით

ერთ-ერთი ყველაზე ცნობილი კერძი იტალიური სამზარეულოდან.

4 ადამიანი 45 წუთზე მეტი რთული
მექსიკური სალათი მაკარონითა და თინუსით

მექსიკური სალათი მაკარონითა და თინუსით

ჯანსაღი და ნოყიერი სალათი უნიკალური გემოების ნაზავით

2 ადამიანი 15-30 წუთი საშუალო სირთულის
როდის მოვხარშოთ და როდის მოვწალოთ?

ტრადიციული ხარშვის პროცესი 100 °C-ზე მიდის. ამისთვის საჭიროა, პროდუქტი მდუღარე წყალში ჩადოთ. ორთქლზე მომზადების დროს პროდუქტის წყალთან კონტაქტი არ ხდება და პირიქით - მანძილი მათ შორის 6-7 სმ-ია. მთელი პროცესის განმავლობაშ ტემპერატურა 120 °C-ია. ტრადიციული ხარშვისაგან განსხვავებით, ორთქლზე მომზადების დროს პროდუტს მარილის დამატება არ სჭირდება, რადგან ძალიან იოლად შეიძლება დამლაშდეს. ამის მაგიერ შესაძლოა, გამოიყენოთ ცოცხალი თუ გამომშრალი მწვანილეული. უკეთესი არომატისთვის მდუღარე წყალში შეიძლება დაუმატოთ ცოტაოდენი ცოცხალი მწვანილი ან ბულიონის კუბები. მოხარშული თუ მოწალული ბოსტნეული შეგიძლიათ გამოიყენოთ სალათების, წვნიანებისა თუ გარნირისათვის. მომზადების შემდეგ დარჩენილი წყალი შესაძლოა გამოიყენოთ, როგორც ბულიონი სხვადასხვა წვნიანისათვის ან მოამზადოთ სოუსი. არ არის აუცილებელი ბულიონი მაშინვე გამოიყენოთ. შეგიძლიათ გაყინოთ და მოგვიანებით გამოიყენოთ. 

შექმენით საუკეთესო ბულიონი თქვენი სოუსებისა და წვნიანებისათვის.

ისიამოვნე და შექმენი ახალი ბონდუელთან ერთად: ორთქლზე მომზადებისა და მოხარშვის საიდუმლო