როგორ მოვამზადოთ იდეალური მაკარონი?

მაკარონის მომზადება ძალიან იოლია, თუ რამოდენიმე რჩევას გაითვალისწინებთ. ქვემოთ ნახავთ მაკარონის მომზადების შესახებ რჩევებს თავად იტალიელებისაგან.

1. ყველა მაკარონი ერთნაირია. მაკარონის ხარისხი მისი ინგრედიენტების ხარისხზეა დამოკიდებული. მომზადება - მარტივი ტესტია, რომლის მეშვეობითაც გაიგებთ მაკარონი მაღალი ხარისხის არის თუ არა. თუ მომზადების შემდეგ ნახარში წყალი გამჭვირვალე, ხოლო თავად მაკარონი ლამაზი ოქროსფერია, შეგიძლიათ დარწმუნებული იყოთ, რომ მაღალი ხარისხის პროდუქტთან გაქვთ საქმე.

2. წყალი, წყალი, წყალი. მაკარონის მოსამზადებლად ხშირად იყენებენ პატარა ზომის ქვაბს ან მცირე რაოდენობის წყალს. პროპორცია იდეალურია, როდესაც 100 გრამ მაკარონზე 1 ლიტრ წყალს ვიღებთ.

3. მარილი, მარილიანი წყალი მაკარონის გემოს ამძაფრებს. წყალში მარილი ჩაყარეთ მას შემდეგ, რაც წამოდუღდება და მხოლოდ ამის მერე ჩაყარეთ მაკარონი. იდეალური თანაფარდობა - 7 გრამი მარილი 1 ლიტრ წყალზე.

4. არ აურიოთ წყალი და ცხიმი თუ მაკარონი კარგი ხარისხისაა, მას საერთოდ არ სჭირდება ცხიმის დამატება.ცხიმი მაკარონის ზედაპირზე თხელ ფენად გადაეკვრება და ატრიის მსგავს სოუსს მიიღებთ.

5. არ გარეცხოთ მოხარშული მაკარონი ცივი წყლით. არავითარ შემთხვევაში არ გარეცხოთ მოხარშული მაკარონი ცივი წყლით. ასე თქვენ მაკარონიდან რეცხავთ სახამებლის თხელ ფენას, რომლის მეშვეობითაც სოუსი ჩერდება მაკარონზე.


რეცეპტები, რომლითაც შესაძლოა, დაინტერესდეთ

წითელი ლობიო ნიგვზით

წითელი ლობიო ნიგვზით

ფართოდ გავრცელებული ქართული კერძი.

3 ადამიანი 30-45 წუთი მარტივი
მწვანე ლობიო ნიგვზით

მწვანე ლობიო ნიგვზით

მოამზადეთ მარტივი კერძი მწვანე ლობიოსგან.

4 ადამიანი 30-45 წუთი საშუალო სირთულის
მექსიკური სალათი მაკარონითა და თინუსით

მექსიკური სალათი მაკარონითა და თინუსით

ჯანსაღი და ნოყიერი სალათი უნიკალური გემოების ნაზავით

2 ადამიანი 15-30 წუთი საშუალო სირთულის
ნივრიანი ბაგეტი

ნივრიანი ბაგეტი

ფრანგული სამზარეულოს სიმბოლო.

4 ადამიანი 30-45 წუთი მარტივი
როგორ მოვამზადოთ იდეალური მაკარონი?

მაკარონის მომზადება ძალიან იოლია, თუ რამოდენიმე რჩევას გაითვალისწინებთ. ქვემოთ ნახავთ მაკარონის მომზადების შესახებ რჩევებს თავად იტალიელებისაგან.

1. ყველა მაკარონი ერთნაირია. მაკარონის ხარისხი მისი ინგრედიენტების ხარისხზეა დამოკიდებული. მომზადება - მარტივი ტესტია, რომლის მეშვეობითაც გაიგებთ მაკარონი მაღალი ხარისხის არის თუ არა. თუ მომზადების შემდეგ ნახარში წყალი გამჭვირვალე, ხოლო თავად მაკარონი ლამაზი ოქროსფერია, შეგიძლიათ დარწმუნებული იყოთ, რომ მაღალი ხარისხის პროდუქტთან გაქვთ საქმე.

2. წყალი, წყალი, წყალი. მაკარონის მოსამზადებლად ხშირად იყენებენ პატარა ზომის ქვაბს ან მცირე რაოდენობის წყალს. პროპორცია იდეალურია, როდესაც 100 გრამ მაკარონზე 1 ლიტრ წყალს ვიღებთ.

3. მარილი, მარილიანი წყალი მაკარონის გემოს ამძაფრებს. წყალში მარილი ჩაყარეთ მას შემდეგ, რაც წამოდუღდება და მხოლოდ ამის მერე ჩაყარეთ მაკარონი. იდეალური თანაფარდობა - 7 გრამი მარილი 1 ლიტრ წყალზე.

4. არ აურიოთ წყალი და ცხიმი თუ მაკარონი კარგი ხარისხისაა, მას საერთოდ არ სჭირდება ცხიმის დამატება.ცხიმი მაკარონის ზედაპირზე თხელ ფენად გადაეკვრება და ატრიის მსგავს სოუსს მიიღებთ.

5. არ გარეცხოთ მოხარშული მაკარონი ცივი წყლით. არავითარ შემთხვევაში არ გარეცხოთ მოხარშული მაკარონი ცივი წყლით. ასე თქვენ მაკარონიდან რეცხავთ სახამებლის თხელ ფენას, რომლის მეშვეობითაც სოუსი ჩერდება მაკარონზე.