როგორ მოვამზადოთ იდეალური მაკარონი?

მაკარონის მომზადება ძალიან იოლია, თუ რამოდენიმე რჩევას გაითვალისწინებთ. ქვემოთ ნახავთ მაკარონის მომზადების შესახებ რჩევებს თავად იტალიელებისაგან.

1. ყველა მაკარონი ერთნაირია. მაკარონის ხარისხი მისი ინგრედიენტების ხარისხზეა დამოკიდებული. მომზადება - მარტივი ტესტია, რომლის მეშვეობითაც გაიგებთ მაკარონი მაღალი ხარისხის არის თუ არა. თუ მომზადების შემდეგ ნახარში წყალი გამჭვირვალე, ხოლო თავად მაკარონი ლამაზი ოქროსფერია, შეგიძლიათ დარწმუნებული იყოთ, რომ მაღალი ხარისხის პროდუქტთან გაქვთ საქმე.

2. წყალი, წყალი, წყალი. მაკარონის მოსამზადებლად ხშირად იყენებენ პატარა ზომის ქვაბს ან მცირე რაოდენობის წყალს. პროპორცია იდეალურია, როდესაც 100 გრამ მაკარონზე 1 ლიტრ წყალს ვიღებთ.

3. მარილი, მარილიანი წყალი მაკარონის გემოს ამძაფრებს. წყალში მარილი ჩაყარეთ მას შემდეგ, რაც წამოდუღდება და მხოლოდ ამის მერე ჩაყარეთ მაკარონი. იდეალური თანაფარდობა - 7 გრამი მარილი 1 ლიტრ წყალზე.

4. არ აურიოთ წყალი და ცხიმი თუ მაკარონი კარგი ხარისხისაა, მას საერთოდ არ სჭირდება ცხიმის დამატება.ცხიმი მაკარონის ზედაპირზე თხელ ფენად გადაეკვრება და ატრიის მსგავს სოუსს მიიღებთ.

5. არ გარეცხოთ მოხარშული მაკარონი ცივი წყლით. არავითარ შემთხვევაში არ გარეცხოთ მოხარშული მაკარონი ცივი წყლით. ასე თქვენ მაკარონიდან რეცხავთ სახამებლის თხელ ფენას, რომლის მეშვეობითაც სოუსი ჩერდება მაკარონზე.


რეცეპტები, რომლითაც შესაძლოა, დაინტერესდეთ

ფახლავა

ფახლავა

აღმოსავლური დესერტი.

6 ადამიანი 45 წუთზე მეტი მარტივი
მწვანე ლობიო კვერცხით

მწვანე ლობიო კვერცხით

უგემრიელესი, იოლად მოსამზადებელი საზაფხულო კერძი.

3 ადამიანი 45 წუთზე მეტი მარტივი
ბადრიჯნის ხვეულები

ბადრიჯნის ხვეულები

უგემრიელესი, ქართული საფირმო კერძი.

2 ადამიანი 45 წუთზე მეტი მარტივი
ბურიტო მექსიკური სოუსით

ბურიტო მექსიკური სოუსით

არომატული და ცხარე ბურიტო მოგიკლავთ შიმშილის გრძნობას.

12 ადამიანი 45 წუთზე მეტი საშუალო სირთულის
როგორ მოვამზადოთ იდეალური მაკარონი?

მაკარონის მომზადება ძალიან იოლია, თუ რამოდენიმე რჩევას გაითვალისწინებთ. ქვემოთ ნახავთ მაკარონის მომზადების შესახებ რჩევებს თავად იტალიელებისაგან.

1. ყველა მაკარონი ერთნაირია. მაკარონის ხარისხი მისი ინგრედიენტების ხარისხზეა დამოკიდებული. მომზადება - მარტივი ტესტია, რომლის მეშვეობითაც გაიგებთ მაკარონი მაღალი ხარისხის არის თუ არა. თუ მომზადების შემდეგ ნახარში წყალი გამჭვირვალე, ხოლო თავად მაკარონი ლამაზი ოქროსფერია, შეგიძლიათ დარწმუნებული იყოთ, რომ მაღალი ხარისხის პროდუქტთან გაქვთ საქმე.

2. წყალი, წყალი, წყალი. მაკარონის მოსამზადებლად ხშირად იყენებენ პატარა ზომის ქვაბს ან მცირე რაოდენობის წყალს. პროპორცია იდეალურია, როდესაც 100 გრამ მაკარონზე 1 ლიტრ წყალს ვიღებთ.

3. მარილი, მარილიანი წყალი მაკარონის გემოს ამძაფრებს. წყალში მარილი ჩაყარეთ მას შემდეგ, რაც წამოდუღდება და მხოლოდ ამის მერე ჩაყარეთ მაკარონი. იდეალური თანაფარდობა - 7 გრამი მარილი 1 ლიტრ წყალზე.

4. არ აურიოთ წყალი და ცხიმი თუ მაკარონი კარგი ხარისხისაა, მას საერთოდ არ სჭირდება ცხიმის დამატება.ცხიმი მაკარონის ზედაპირზე თხელ ფენად გადაეკვრება და ატრიის მსგავს სოუსს მიიღებთ.

5. არ გარეცხოთ მოხარშული მაკარონი ცივი წყლით. არავითარ შემთხვევაში არ გარეცხოთ მოხარშული მაკარონი ცივი წყლით. ასე თქვენ მაკარონიდან რეცხავთ სახამებლის თხელ ფენას, რომლის მეშვეობითაც სოუსი ჩერდება მაკარონზე.