სირიული ჩაშუშული

უყურეთ ვიდეოს და მოამზადეთ ჩვენთან ერთად!

თავდაპირველად პომიდორს კანი უნდა მოვაცილოთ - ეს საკმაოდ იოლია: გაუკეთეთ მცირე დაჭდევი და შემდეგ გადაავლეთ მდუღარე წყალი. კანი იოლად სძვრება პომიდორს. თქვენ გასაოცარ ჩაშუშულს მიიღებთ. დაუმატეთ ნიორი ხორცს და შეაზილეთ სანელებლები. ოდნავ დაბრაწეთ დიდი რაოდენობით ზეთში. დაუმატეთ დაჭრილი ნიორი, ხახვი და კიდევ ცოტა ხანი გააჩერეთ ცეცხლზე. დაუმატეთ პომიდვრის სოუსი, ცოტაოდენი მარილი და მოშუშეთ დაბალ ცეცხლზე 15-20 წუთის განმავლობაში (თუ საჭიროა ცოტაოდენი წყალიც დაამატეთ). სანამ ხორცი მზადდება დაჭერით კარტოფილი დიდ ნაჭრებად და შეწვით მაღალ ცეცხლზე. გაალღვეთ ბონდუელის მწვანე ლობიო და სტაფილო. ჩადეთ კარტოფილი პირექსის ტაფაში, დაუმატეთ ლობიო, ბარდა და სტაფილო. ზემოდან დაადეთ ხორცი, მოასხით სოუსი და კიდევ 10-15 წუთით დატოვეთ ცეცხლზე. დატკბით ამ ტრადიციული რეცეპტის მიხედვით მომზადებული ჯანმრთელი და გემრიელი სირიული ჩაშუშულით.

ამ კერძის მოსამზადებლად საჭირო ინგრედიენტების ჩამონათვალი:

სირიული ჩაშუშული


რეცეპტები, რომლითაც შესაძლოა, დაინტერესდეთ

​მექსიკური სალათი კუსკუსით
​მექსიკური სალათი კუსკუსით

უგემრიელესი კერძი, რომელიც გაახარებს თქვენს ახლობლებს

2 ადამიანი 15-30 წუთი მარტივი
რატატუი - ბოსტნეულის კერძი ნიცადან
რატატუი - ბოსტნეულის კერძი ნიცადან

მსოფლიოში კარგად ცნობილი ბოსტნეულის კერძი ნიცადან.

4 ადამიანი 45 წუთზე მეტი მარტივი
ბადრიჯნის ხვეულები
ბადრიჯნის ხვეულები

უგემრიელესი, ქართული საფირმო კერძი.

2 ადამიანი 45 წუთზე მეტი მარტივი
ოქროსფერი ბლინები სიმინდით, ლორით და სატაცურით
ოქროსფერი ბლინები სიმინდით, ლორით და სატაცურით

უგემრიელესი კერძი, რომელიც გაახარებს თქვენს ახლობლებს

2 ადამიანი 30-45 წუთი საშუალო სირთულის
სირიული ჩაშუშული

უყურეთ ვიდეოს და მოამზადეთ ჩვენთან ერთად!

თავდაპირველად პომიდორს კანი უნდა მოვაცილოთ - ეს საკმაოდ იოლია: გაუკეთეთ მცირე დაჭდევი და შემდეგ გადაავლეთ მდუღარე წყალი. კანი იოლად სძვრება პომიდორს. თქვენ გასაოცარ ჩაშუშულს მიიღებთ. დაუმატეთ ნიორი ხორცს და შეაზილეთ სანელებლები. ოდნავ დაბრაწეთ დიდი რაოდენობით ზეთში. დაუმატეთ დაჭრილი ნიორი, ხახვი და კიდევ ცოტა ხანი გააჩერეთ ცეცხლზე. დაუმატეთ პომიდვრის სოუსი, ცოტაოდენი მარილი და მოშუშეთ დაბალ ცეცხლზე 15-20 წუთის განმავლობაში (თუ საჭიროა ცოტაოდენი წყალიც დაამატეთ). სანამ ხორცი მზადდება დაჭერით კარტოფილი დიდ ნაჭრებად და შეწვით მაღალ ცეცხლზე. გაალღვეთ ბონდუელის მწვანე ლობიო და სტაფილო. ჩადეთ კარტოფილი პირექსის ტაფაში, დაუმატეთ ლობიო, ბარდა და სტაფილო. ზემოდან დაადეთ ხორცი, მოასხით სოუსი და კიდევ 10-15 წუთით დატოვეთ ცეცხლზე. დატკბით ამ ტრადიციული რეცეპტის მიხედვით მომზადებული ჯანმრთელი და გემრიელი სირიული ჩაშუშულით.

ამ კერძის მოსამზადებლად საჭირო ინგრედიენტების ჩამონათვალი:

სირიული ჩაშუშული