თევზი ათენურად

უყურეთ ვიდეოს და მოამზადეთ ჩვენთან ერთად!

ბულგარული წიწაკა დაჭერით დიდ ნაჭრებად და კარაქში მოთუშეთ დარბილებამდე. დაუმატეთ ცოტაოდენი მარილი და გადმოიტანეთ თეფშზე ცხიმისაგან რომ დაიწკრიტოს. ათქვიფეთ კვერცხი, დაუმატეთ მდნარი ყველი და გააგრძელეთ ათქვეფა. დაუმატეთ ისპანახი მიქსტურას, ასევე 2 კოვზი პირშუშხა და განაგრძეთ ათქვეფა. ახლა თევზის დროა. მოათავსეთ ფილე პირექსის საცხობ ტაფაში. დაასხით ზემოდან ისპანახის მასა და დაფარეთ კარგად. თავზე დაახურეთ ფოლგა და ღუმელში გამოაცხვეთ 20 წუთის განმავლობაში. მიირთვით ცხელი მოთუშულ წიწაკასთან ერთად და დატკბით გემრიელი და ჯანმრთელი ტრადიციული ბერძნული რეცეპტის მიხედვით მომზადებული ათენური თევზით.

ამ კერძის მოსამზადებლად საჭირო ინგრედიენტების ჩამონათვალი:

თევზი ათენურად


რეცეპტები, რომლითაც შესაძლოა, დაინტერესდეთ

წითელი ლობიო ნიგვზით

წითელი ლობიო ნიგვზით

ფართოდ გავრცელებული ქართული კერძი.

3 ადამიანი 30-45 წუთი მარტივი
ვანტონი – ჩინური პელმენი

ვანტონი – ჩინური პელმენი

პოპულარული ჩინური კერძი.

4 ადამიანი 45 წუთზე მეტი საშუალო სირთულის
დამარინადებული ორაგული

დამარინადებული ორაგული

დამარინადებული ორაგული საუცხოო გემოთი.

3 ადამიანი 45 წუთზე მეტი საშუალო სირთულის
ვალდორფის სალათი - ასტორია

ვალდორფის სალათი - ასტორია

სალათი, სასტუმრო ვალდორფ-ასტორიას შეფ-მზარეულისგან.

4 ადამიანი 30-45 წუთი მარტივი
თევზი ათენურად

უყურეთ ვიდეოს და მოამზადეთ ჩვენთან ერთად!

ბულგარული წიწაკა დაჭერით დიდ ნაჭრებად და კარაქში მოთუშეთ დარბილებამდე. დაუმატეთ ცოტაოდენი მარილი და გადმოიტანეთ თეფშზე ცხიმისაგან რომ დაიწკრიტოს. ათქვიფეთ კვერცხი, დაუმატეთ მდნარი ყველი და გააგრძელეთ ათქვეფა. დაუმატეთ ისპანახი მიქსტურას, ასევე 2 კოვზი პირშუშხა და განაგრძეთ ათქვეფა. ახლა თევზის დროა. მოათავსეთ ფილე პირექსის საცხობ ტაფაში. დაასხით ზემოდან ისპანახის მასა და დაფარეთ კარგად. თავზე დაახურეთ ფოლგა და ღუმელში გამოაცხვეთ 20 წუთის განმავლობაში. მიირთვით ცხელი მოთუშულ წიწაკასთან ერთად და დატკბით გემრიელი და ჯანმრთელი ტრადიციული ბერძნული რეცეპტის მიხედვით მომზადებული ათენური თევზით.

ამ კერძის მოსამზადებლად საჭირო ინგრედიენტების ჩამონათვალი:

თევზი ათენურად