გვერდი ინახავს ინფორმაციას მომხმარებელზე. საიტის გამოყენებით თქვენ ეთანხმებით მის პირობებს.

დეტალურად

წიწაკის სიცხარის სკალა

წიწაკის სიცხარის საზომი

წიწაკის სიცხარე სკოვილის ერთეულებში იზომება. ქვედა ზღვარი ნულიდან იწყება, რომელიც სტანდარტულ ბულგარულ წიწაკას შეესაბამება. სკალა 1,000,000 სკოვილის ერთეულით მთავრდება - ერთადერთი წიწაკა, რომელიც მას შეესაბამება, ე.წ. ინდური "ბჰუთ ჯოლოკია" წიწაკაა. ის იმდენად ძლიერია, რომ ინდოეთის პოლიცია მას ყუმბარებში დებს ბრბოს იმობილიზაციისა თუ ტერორისტებთან ბრძოლისათვის. სიცხარის კოეფიციენტი განისაზღვრება იმ დონეზე, რომელზედაც მისი დაგემოვნებაა შესაძლებელი. ნულოვანი დონე ნიშნავს, რომ სიცხარე საერთოდ არ იგრძნობა. 1,000,000 კი ნიშნავს, რომ თქვენ ვერ გაუძლებთ მის სიცხარეს.

ნივთიერება, რომელიც წიწაკას სიცხარეს ანიჭებს, კაფსიაცინის სახელწოდებითაა ცნობილი. დოქტორმა ვილბურ სკოვილმა 1912 წელს მრავალი ექსპერიმენტის შედეგად შექმნა ეს საზომი მეთოდი და მას თავისი სახელი დაარქვა. მან თავის ხუთ გემოს ტესტერში მოსინჯა ყველა წიწაკა, რომლის მოპოვებაც შეძლო და სიცხარის საწყისი ბაზისი განსაზღვრა.


რეცეპტები, რომლითაც შესაძლოა, დაინტერესდეთ

მოცარელას და სიმინდის სალათი
მოცარელას და სიმინდის სალათი

მარტივი, გემრიელი და საკვები ელემენტებით სავსე რეცეპტი, ზაფხულის საღამოებისათვის

2 ადამიანი 15-30 წუთი მარტივი
სალათი სიმინდი ბიოთი და ხილით
სალათი სიმინდი ბიოთი და ხილით

შესანიშნავი საუზმე დილისათვის

2 ადამიანი 15 წუთზე ნაკლები მარტივი
ლაზანია - ხორცითა და ბოსტნეულით
ლაზანია - ხორცითა და ბოსტნეულით

ერთ-ერთი ყველაზე ცნობილი კერძი იტალიური სამზარეულოდან.

4 ადამიანი 45 წუთზე მეტი რთული
დამარინადებული ორაგული
დამარინადებული ორაგული

დამარინადებული ორაგული საუცხოო გემოთი.

3 ადამიანი 45 წუთზე მეტი საშუალო სირთულის
წიწაკის სიცხარის სკალა

წიწაკის სიცხარის საზომი

წიწაკის სიცხარე სკოვილის ერთეულებში იზომება. ქვედა ზღვარი ნულიდან იწყება, რომელიც სტანდარტულ ბულგარულ წიწაკას შეესაბამება. სკალა 1,000,000 სკოვილის ერთეულით მთავრდება - ერთადერთი წიწაკა, რომელიც მას შეესაბამება, ე.წ. ინდური "ბჰუთ ჯოლოკია" წიწაკაა. ის იმდენად ძლიერია, რომ ინდოეთის პოლიცია მას ყუმბარებში დებს ბრბოს იმობილიზაციისა თუ ტერორისტებთან ბრძოლისათვის. სიცხარის კოეფიციენტი განისაზღვრება იმ დონეზე, რომელზედაც მისი დაგემოვნებაა შესაძლებელი. ნულოვანი დონე ნიშნავს, რომ სიცხარე საერთოდ არ იგრძნობა. 1,000,000 კი ნიშნავს, რომ თქვენ ვერ გაუძლებთ მის სიცხარეს.

ნივთიერება, რომელიც წიწაკას სიცხარეს ანიჭებს, კაფსიაცინის სახელწოდებითაა ცნობილი. დოქტორმა ვილბურ სკოვილმა 1912 წელს მრავალი ექსპერიმენტის შედეგად შექმნა ეს საზომი მეთოდი და მას თავისი სახელი დაარქვა. მან თავის ხუთ გემოს ტესტერში მოსინჯა ყველა წიწაკა, რომლის მოპოვებაც შეძლო და სიცხარის საწყისი ბაზისი განსაზღვრა.

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description