This website uses cookies. By using this website you consent to our cookie policy.

More details

წიწაკის სიცხარის სკალა

წიწაკის სიცხარის საზომი

წიწაკის სიცხარე სკოვილის ერთეულებში იზომება. ქვედა ზღვარი ნულიდან იწყება, რომელიც სტანდარტულ ბულგარულ წიწაკას შეესაბამება. სკალა 1,000,000 სკოვილის ერთეულით მთავრდება - ერთადერთი წიწაკა, რომელიც მას შეესაბამება, ე.წ. ინდური "ბჰუთ ჯოლოკია" წიწაკაა. ის იმდენად ძლიერია, რომ ინდოეთის პოლიცია მას ყუმბარებში დებს ბრბოს იმობილიზაციისა თუ ტერორისტებთან ბრძოლისათვის. სიცხარის კოეფიციენტი განისაზღვრება იმ დონეზე, რომელზედაც მისი დაგემოვნებაა შესაძლებელი. ნულოვანი დონე ნიშნავს, რომ სიცხარე საერთოდ არ იგრძნობა. 1,000,000 კი ნიშნავს, რომ თქვენ ვერ გაუძლებთ მის სიცხარეს.

ნივთიერება, რომელიც წიწაკას სიცხარეს ანიჭებს, კაფსიაცინის სახელწოდებითაა ცნობილი. დოქტორმა ვილბურ სკოვილმა 1912 წელს მრავალი ექსპერიმენტის შედეგად შექმნა ეს საზომი მეთოდი და მას თავისი სახელი დაარქვა. მან თავის ხუთ გემოს ტესტერში მოსინჯა ყველა წიწაკა, რომლის მოპოვებაც შეძლო და სიცხარის საწყისი ბაზისი განსაზღვრა.


Recipes that might interest you

პასტა ბოსტნეულითა და საკმაზით
პასტა ბოსტნეულითა და საკმაზით

შესანიშნავი მწვანე ფერი თქვენს მაგიდაზე.

4 persons 30-45 min Easy
"ჩოპსალათი"
"ჩოპსალათი"

მიმზვიდველი, უგემრიელესი, სალათი გურმანებისთვის.

4 persons over 45 min Easy
დამარინადებული ორაგული
დამარინადებული ორაგული

დამარინადებული ორაგული საუცხოო გემოთი.

3 persons over 45 min Medium
ბურატა სიმინდით და პესტოთი
ბურატა სიმინდით და პესტოთი

ძალიან გემრიელი და მარტივი რეცეპტი

2 persons 15-30 min Easy
წიწაკის სიცხარის სკალა

წიწაკის სიცხარის საზომი

წიწაკის სიცხარე სკოვილის ერთეულებში იზომება. ქვედა ზღვარი ნულიდან იწყება, რომელიც სტანდარტულ ბულგარულ წიწაკას შეესაბამება. სკალა 1,000,000 სკოვილის ერთეულით მთავრდება - ერთადერთი წიწაკა, რომელიც მას შეესაბამება, ე.წ. ინდური "ბჰუთ ჯოლოკია" წიწაკაა. ის იმდენად ძლიერია, რომ ინდოეთის პოლიცია მას ყუმბარებში დებს ბრბოს იმობილიზაციისა თუ ტერორისტებთან ბრძოლისათვის. სიცხარის კოეფიციენტი განისაზღვრება იმ დონეზე, რომელზედაც მისი დაგემოვნებაა შესაძლებელი. ნულოვანი დონე ნიშნავს, რომ სიცხარე საერთოდ არ იგრძნობა. 1,000,000 კი ნიშნავს, რომ თქვენ ვერ გაუძლებთ მის სიცხარეს.

ნივთიერება, რომელიც წიწაკას სიცხარეს ანიჭებს, კაფსიაცინის სახელწოდებითაა ცნობილი. დოქტორმა ვილბურ სკოვილმა 1912 წელს მრავალი ექსპერიმენტის შედეგად შექმნა ეს საზომი მეთოდი და მას თავისი სახელი დაარქვა. მან თავის ხუთ გემოს ტესტერში მოსინჯა ყველა წიწაკა, რომლის მოპოვებაც შეძლო და სიცხარის საწყისი ბაზისი განსაზღვრა.

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description