გვერდი ინახავს ინფორმაციას მომხმარებელზე. საიტის გამოყენებით თქვენ ეთანხმებით მის პირობებს.

დეტალურად

წიწაკის სიცხარის სკალა

წიწაკის სიცხარის საზომი

წიწაკის სიცხარე სკოვილის ერთეულებში იზომება. ქვედა ზღვარი ნულიდან იწყება, რომელიც სტანდარტულ ბულგარულ წიწაკას შეესაბამება. სკალა 1,000,000 სკოვილის ერთეულით მთავრდება - ერთადერთი წიწაკა, რომელიც მას შეესაბამება, ე.წ. ინდური "ბჰუთ ჯოლოკია" წიწაკაა. ის იმდენად ძლიერია, რომ ინდოეთის პოლიცია მას ყუმბარებში დებს ბრბოს იმობილიზაციისა თუ ტერორისტებთან ბრძოლისათვის. სიცხარის კოეფიციენტი განისაზღვრება იმ დონეზე, რომელზედაც მისი დაგემოვნებაა შესაძლებელი. ნულოვანი დონე ნიშნავს, რომ სიცხარე საერთოდ არ იგრძნობა. 1,000,000 კი ნიშნავს, რომ თქვენ ვერ გაუძლებთ მის სიცხარეს.

ნივთიერება, რომელიც წიწაკას სიცხარეს ანიჭებს, კაფსიაცინის სახელწოდებითაა ცნობილი. დოქტორმა ვილბურ სკოვილმა 1912 წელს მრავალი ექსპერიმენტის შედეგად შექმნა ეს საზომი მეთოდი და მას თავისი სახელი დაარქვა. მან თავის ხუთ გემოს ტესტერში მოსინჯა ყველა წიწაკა, რომლის მოპოვებაც შეძლო და სიცხარის საწყისი ბაზისი განსაზღვრა.


რეცეპტები, რომლითაც შესაძლოა, დაინტერესდეთ

ტკბილი სიმინდისა და ინდაურის სალათი
ტკბილი სიმინდისა და ინდაურის სალათი

მოცემული სალათი არის ჯანსაღი, გემრიელი და მსუბუქი ტექსტურის, სალათის მიწოდება შეიძლება, როგორც სადილზე , ასევე ვახშამზე.

2 ადამიანი 30-45 წუთი მარტივი
რატატუი - ბოსტნეულის კერძი ნიცადან
რატატუი - ბოსტნეულის კერძი ნიცადან

მსოფლიოში კარგად ცნობილი ბოსტნეულის კერძი ნიცადან.

4 ადამიანი 45 წუთზე მეტი მარტივი
დამარინადებული ორაგული
დამარინადებული ორაგული

დამარინადებული ორაგული საუცხოო გემოთი.

3 ადამიანი 45 წუთზე მეტი საშუალო სირთულის
კრევეტები ბოსტნეულით
კრევეტები ბოსტნეულით

კრევეტების მომზადების იაპონური რეცეპტი.

3 ადამიანი 45 წუთზე მეტი რთული
წიწაკის სიცხარის სკალა

წიწაკის სიცხარის საზომი

წიწაკის სიცხარე სკოვილის ერთეულებში იზომება. ქვედა ზღვარი ნულიდან იწყება, რომელიც სტანდარტულ ბულგარულ წიწაკას შეესაბამება. სკალა 1,000,000 სკოვილის ერთეულით მთავრდება - ერთადერთი წიწაკა, რომელიც მას შეესაბამება, ე.წ. ინდური "ბჰუთ ჯოლოკია" წიწაკაა. ის იმდენად ძლიერია, რომ ინდოეთის პოლიცია მას ყუმბარებში დებს ბრბოს იმობილიზაციისა თუ ტერორისტებთან ბრძოლისათვის. სიცხარის კოეფიციენტი განისაზღვრება იმ დონეზე, რომელზედაც მისი დაგემოვნებაა შესაძლებელი. ნულოვანი დონე ნიშნავს, რომ სიცხარე საერთოდ არ იგრძნობა. 1,000,000 კი ნიშნავს, რომ თქვენ ვერ გაუძლებთ მის სიცხარეს.

ნივთიერება, რომელიც წიწაკას სიცხარეს ანიჭებს, კაფსიაცინის სახელწოდებითაა ცნობილი. დოქტორმა ვილბურ სკოვილმა 1912 წელს მრავალი ექსპერიმენტის შედეგად შექმნა ეს საზომი მეთოდი და მას თავისი სახელი დაარქვა. მან თავის ხუთ გემოს ტესტერში მოსინჯა ყველა წიწაკა, რომლის მოპოვებაც შეძლო და სიცხარის საწყისი ბაზისი განსაზღვრა.

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description