აღმოაჩინეთ ჩვენი შერჩევა რეცეპტები სალათებისთვის ბოსტნეულით!
მაღალი დონის რესტორანში ან წვეულებაზე გახსოვდეთ, რომ დანა-ჩანგალი თქვენი მდუმარე კომუნიკაციის ფორმაა მომსახურე პერსონალთან თუ დიასახლისთან. თუ იცით ამ ნიშნების ენა?
როგორც წესი, ყავას ორი უკიდურესობა ახასიათებს: ჩვენ ან ვაღმერთებთ ამ სასმელს, ან სრულიან გულგრილნი ვართ მის მიმართ. სამწუხაროდ, ყავა ორმაგი ბუნებისაა, რომლის შესახებაც ღირს, იცოდეთ.
K ვიტამინის დადებითი ეფექტი და ძლიერი ძვლებისა თუ ჯანმრთელი სისხლძარღვოვანი სისტემის შენარჩუნების შესაძლებლობა უკვე კარგადაა ცნობილი. სამწუხაროდ, ადამიანის ორგანიზმს ამ ვიტამინის სინთეზი არ შეუძლია და მისი მოთხოვნილება აუცილებლად საკვებით უნდა შეივსოს.
E ვიტამინი A, D და K ვიტამინებთან ერთად ცხიმში ხსნად ვიტამინებს მიეკუთვნება. ამიტომ მათი მარაგი ცხიმოვან ქსოვილსა და თირკმელზედა ჯირკვალშია მხოლოდ.
ზაფხულში ჩვენი კანი უფრო თვალში მოსახვედრია და ყველას სურს, რომ ის შესანიშნავად გამოიყურებოდეს. ამისათვის კი შესაბამისად უნდა ვიზრუნოთ მასზე.
იტალიაში სოუსები მზადდება იმ პროდუქტებისაგან, რომლებიც დამახასიათებელია კონკრეტული რეგიონისათვის. ქვეყნის ჩრდილოეთ ნაწილში ფართოდ გამოიყენება ტრუფელები და სხვა სოკოები, გენუაში - არომატული პესტო, ნეაპოლში - შესანიშნავი პომიდორი, სამხრეთში - თევზი და ზღვის პროდუქტები. ამჟამად ყველა კუთხეში მსგავს სოუსებს ამზადებენ, ვინაიდან ახალთახალი პროდუქტი მსოფლიოს ყველა რეგიონიდან იმპორტირდება.
C ვიტამინი - ეს ის ნაერთია, რომელიც მსოფლიოს მასშტაბით ფართოდ გამოიყენება მედიცინაში. C ვიტამინი შეუცვლელია ორგანიზმის ნორმალური ფუნქციონირებისათვის, ვინაიდან ის უამრავ პროცესში მონაწილეობს. ამასთან, C ვიტამინი ფართოდ გამოიყენება კოსმეტიკაში. ის ერთ-ერთი უძლიერესი ანტიოქსიდანტია, რომელიც აუვნებელყოფს თავისუფალ რადიკალებსა და აფერხებს დაბერების პროცესს.
ყოველ ზაფხულს განსაკუთრებულ დროს ვუთმობთ ჩვენს გარეგნობას და განწყობას. ბრტყელი მუცელი - ეს არ არის ოცნება, ეს რეალობაა! მიჰყევით ამ რჩევებს და და დატკბით თქვენი არაჩვეულებრივი მუცლით.
მაკარონი ერთ-ერთი უძველესი კვების პროდუქტია. ჩინეთში, ყვითელი მდინარის ნაპირებზე ნეოლითური ხანის სოფლების გათხრების შედეგად დადასტურდა, რომ მაკარონს 4000 წლის წინაც ამზადებდნენ. ტრადიციული პასტა, წყლითა და ფქვილით მომზადებული და შემდეგ გამომშრალი, უძველესი აღმოსავლეთისთვისაც საკმაოდ ნაცნობი იყო. მოსამზადებლად გამოყენებული ფქვილის მიხედვით პასტის რამდენიმე სახესხვაობა არსებობს.
სწორი მომსახურების პრინციპები მარტივი და ლოგიკურია. მათი ცოდნა საშუალებას მოგვცემს, თავიდან ავიცილოთ უხერხულობა რესტორანში ან სახლში ოფიციალური წვეულების დროს. სუფრასთან მოქცევის ეტიკეტი ასევე განსაზღვრავს კერძების სუფრასთან მიტანის თანმიმდევრობას.
"თეთრი სიკვდილი", როგორც ამას მარილს უწოდებენ, ცოტა გადაჭარბებულია. ნარტიუმის ქლორიდი ძალიან მნიშვნელოვანი კონსერვანტია და ამასთან აუმჯობესებს საკვების გემოს.