ხორცის ბურთულებიანი სუფი
ინგრედიენტები
1 ნაწილი
მწვანე ლობიო200 გრ
Bonduelle1 ქილა
ხორცი, ღორის და საქონლის ნარევი300 გრ
დაკოსერვებული პომიდვრის კუბიკები200 გრ
კოვზი პომიდვრის პასტა5 სუფრი
წინასწარ მოხარშული ბრინჯი70 გრ
კვერცხი2
სტაფილო5
ყაბაყი1
წითელი ბულგარული წიწაკა1
ნიახური1 ნიახური
ხახვი1
ცისკარა2
ოხრახუში1 კონა
ხორცის ბულიონი2 ლიტრი
ბულიონი1 ლიტრი
კოვზი ზეთი3 სუფრი
მარილი წიწაკა
სამზარეულო
გემრიელი ტრადიციული სუფი
- დაჭერით ბოსტნეული: ხახვი, ნიახური, ბულგარული წიწაკა, სტაფილო, ყაბაყი მსხვილ ნაჭრებად 1-2 მმ სისქით, სხვადასხვა ფორმის.
- მოამზადეთ ხორცის ბურთულები: გატარებულ ხორცს დაუმატეთ ჯერ წინასწარ მოხარშული (შეფუთვაზე მითითებული ინსტრუქციის მიხედვით მოხარშული) ბრინჯი, კვერცხი, წვრილად დაჭრილი ოხრახუში, მარილი და პილპილი. ინგრედიენტები ხელით ძალიან კარგად აურიეთ და გააკეთეთ რამდენიმე ბურთულა, რომელსაც მოგვიანებით წვნიანში მოხარშავთ.
- დიდ ქვაბში ჩაასხით ზეთი და შეწვით ბოსტნეული, რომელიც დაჭერით 1-ლი ნაბიჯის მიხედვით, დაახლოებით 4 წუთის განმავლობაში. შემდეგ დაუმატეთ საქონლის ხორცის ბულიონი და ხარშეთ. ბოსტნეულის თითქმის მოხარშვის შემდეგ დაამატეთ ბარდა, მწვანე ლობიო და კუბიკებად დაჭრილი პომიდორი. მოაყარეთ მარილი და დაამატეთ წყალი, საჭიროებისამებრ.
- დაამატეთ ხორცის ბურთულები და გააჩერეთ საშუალო ცეცხლზე 20 წუთის განმავლობაში. დაუმატეთ ტპომიდვრის პასტა და ბულიონი და გააჩერეთ ცეცხლზე კიდევ 10 წუთი. დაამშვენეთ წვნიანი ახალი ცისკარათი ან ოხრახუშით, ყველას გემოვნების მიხედვით.