ფახლავა

/ 5
100 წუთები
ფახლავა

ინგრედიენტები

1 ნაწილი
შაქარი2
სუფრის კოვზი შაქარი3
წყალი 1/2 ჭიქა
კოვზი ლიმნის წვენი1 ჩაის
წვრილად დაჭრილი ნიგოზი 1/2 ჭიქა
ჩაის კოვზი დარიჩინი1
ტკბილი კარაქი 1/2 ჭიქა
phyllo1 შეკვრა

სამზარეულო

აღმოსავლური დესერტი ფახლავა, შაქრისა და ნიგოზის სენსაციაა, რომელიც პირში დნება.
  1. ერთად წამოადუღეთ 2 ჭიქა შაქარი და წყალი 10 წუთის განმავლობაში. ბოლოს დაუმატეთ ლიმნის წვენი და მიხაკი. გადმოდგით ცეცხლიდან და აცადეთ გაგრილება.
  2. შეურიეთ ნიგოზი, დარიჩინი და 3 სუფრის კოვზი შაქარი პატარა ჯამში.
  3. გაადნეთ კარაქი და წაუსვით ცოტაოდენი საცხობ ტაფას.
  4. ფენებად მოათავსეთ ცომის ნახევარი ტაფაზე და სათითაოდ წაუსვით კარაქი.
  5. ნიგვზის მასა გაანაწილეთ ყველა ფენაზე და წაუსვით კარაქი.
  6. შეინახეთ დარჩენილი კარაქი.
  7. ბასრი დანით დაჭერით ცომი რომბის ფორმებად.
  8. ზემოდან მოასხით დარჩენილი კარაქი.
  9. აცხვეთ წინასწარ 175 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში სანამ მიიღებს ოქროსფერ შეფერილობას.
  10. გამოიღეთ ღუმლიდან, გააგრილეთ 10 წუთის განმავლობაში. გაგრილებული სიროპი მოასხით სათითაოდ.
  11. სუფრასთან: ფახლავა შეგიძლიათ მიიტანოთ დარჩენილ სიროპთან ერთად.
ფახლავა შეგიძლიათ მიიტანოთ დარჩენილ სიროპთან ერთად.

შეაფასეთ რეცეპტი

1
2
3
4
5

სხვა რეცეპტები ამ კატეგორიაში

მეტი საიტზე