ფახლავა
ინგრედიენტები
1 ნაწილი
შაქარი2
სუფრის კოვზი შაქარი3
წყალი 1/2 ჭიქა
კოვზი ლიმნის წვენი1 ჩაის
წვრილად დაჭრილი ნიგოზი 1/2 ჭიქა
ჩაის კოვზი დარიჩინი1
ტკბილი კარაქი 1/2 ჭიქა
phyllo1 შეკვრა
სამზარეულო
აღმოსავლური დესერტი ფახლავა, შაქრისა და ნიგოზის სენსაციაა, რომელიც პირში დნება.
- ერთად წამოადუღეთ 2 ჭიქა შაქარი და წყალი 10 წუთის განმავლობაში. ბოლოს დაუმატეთ ლიმნის წვენი და მიხაკი. გადმოდგით ცეცხლიდან და აცადეთ გაგრილება.
- შეურიეთ ნიგოზი, დარიჩინი და 3 სუფრის კოვზი შაქარი პატარა ჯამში.
- გაადნეთ კარაქი და წაუსვით ცოტაოდენი საცხობ ტაფას.
- ფენებად მოათავსეთ ცომის ნახევარი ტაფაზე და სათითაოდ წაუსვით კარაქი.
- ნიგვზის მასა გაანაწილეთ ყველა ფენაზე და წაუსვით კარაქი.
- შეინახეთ დარჩენილი კარაქი.
- ბასრი დანით დაჭერით ცომი რომბის ფორმებად.
- ზემოდან მოასხით დარჩენილი კარაქი.
- აცხვეთ წინასწარ 175 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში სანამ მიიღებს ოქროსფერ შეფერილობას.
- გამოიღეთ ღუმლიდან, გააგრილეთ 10 წუთის განმავლობაში. გაგრილებული სიროპი მოასხით სათითაოდ.
- სუფრასთან: ფახლავა შეგიძლიათ მიიტანოთ დარჩენილ სიროპთან ერთად.