ტკბილი სიმინდის ღვეზელი
ინგრედიენტები
1 ნაწილი
ტკბილი სიმინდი GOLD Bonduelle150 გრ.
კვერცხი4
ცხიმიანი იოგურტი2
შაქარი1 ჭიქა
სიმინდის ფქვილი200 გრ
ფქვილი1 ჭიქა
მზესუმზირის ზეთი1 ფინჯანი
ბროწეული 1/2
ლიმნის ცედრა
ნათალი1 ვანილი
ვანილის შაქარი2 შეკვრა
სუფრის კოვზი შაქრის ფხვნილი3
გამაფხვიერებელი1 შეკვრა
ცოტა კარაქი
მარილი
სამზარეულო
ჰაეროვანი, ნოტიო და გემრიელი ღვეზელი სიმინდით, რომელიც შესძლებს გაგაბედნიეროთ!
- შაქარი და კვერცხები ათქვიფეთ მიქსერით, სანამ არ წარმოიქმნება თეთრი ქაფი. თანდათან დაამატეთ ზეთი, თან ურიეთ. დაამატეთ ვანილის შაქარი, ვანილის ნათალი, მარილი და ცხიმიანი იოგურტი.
- თანდათან დაამატეთ სიმინდის ფქვილი, გაცრილი პურის ფქვილი გამაფხვიერებელთან ერთად და კარგად აურიეთ. ბოლოს დაამატეთ სიმინდის მარცვლები სითხის გარეშე და ლიმნის ცედრა.
- მინის საცხობის ფორმას წაუსევით ცოტა კარაქი, მოაყარეთ ფქვილი და დაასხით მომზადებული მასა. შედგით ღუმელში 40- 50 წუთით 160 °C -ზე. მორთეთ ღვეზელი შაქრის ფხვნილით და ბროწეულით.