სიმინდის ნამცხვარი
ინგრედიენტები
1 ნაწილი
ვანილის ღერო 1/2
ржаная мука1 л
კვერცხი3 ცალი
კარაქი50 გ
სიმინდის ფქვილი250 გ
შაქარი120 გ
ნაჭერი ცოცხალი ანანასი3
სამზარეულო
კაცობრიობის ისტორიაში პირველი რეცეპტი აღმოჩენილია ეგვიპტეში და ფარაონების მმართველობის პერიოდს უკავშირდება. ეს უძველესი რეცეპტები ჩაწერილია მარტივი გრაფიკული ელემენტებით იეროგლიფების სტილში.
- მიიყვანეთ ვანილიანი რძე ადუღებამდე.
- რძეს ნელა დაუმატეთ ფქვილი, ურიეთ განუწყვეტლივ.
- გადმოდგით ცეცხლიდან, დაუმატეთ კვერცხის გული, კარაქი, ათქვეფილი კვერცხის ცილა და კარგად აურიეთ ყველაფერი.
- მცირე რაოდენობით ცხიმი მოუსვით საცხობ ტაფაზე, მოაყარეთ მცირე რაოდენობის ფქვილი, მოათავსეთ ცომი და გამოაცხვეთ ღუმელში 60 წუთის განმავლობაში.
- სუფრასთან: მიირთვით ცივად, ანანასთან ან სხვა ხილთან ერთად.