"ჩოპსალათი"
ინგრედიენტები
1 ნაწილი
სიმინდის ტკბილი მარცვლები200 g
სალათის ფოთოლი1
მოხარშული კვერცხი2
პომიდორი2
ხახვი
ყველი
ზეთუნი
ღვინის ძმარი
ნიორი
მარილი პილპილი
სამზარეულო
"ჩოპსალათი" სალათის ფოთლებითა და სხვა უამრავი ინგრედიენტით მზადება. ასევე შესაძლებელია სტანდარტული რეცეპტის სხვადასხვაგვარად მოდიფიცირება - თევზისა ან ხორცის დამატებით, ან თუნდაც ვინეგრეტის ჩანაცვლება მაიონეზით.
- გარეცხეთ და გააშრეთ სალათის ფოთლები; დააქუცმაცეთ პატარა ნაწილებად.
- მაგრად მოხარშეთ კვერცხი.
- მეოთხედებად დაჭერით პომიდორი; ხახვი და სტაფილო დაჭერით ზოლებად, ხოლო ყველი - პატარა ნაჭრებად.
- აურიეთ ზეითუნის ზეთი და ღვინის ძმარი, დაუმატეთ დაჭყლეტილი ნიორი და შეაზავეთ მარილითა და პილპილით.
- სუფრასთან: მოათავსეთ დაჭრილი ბოსტნეული და ყველი სალათის ფოთლებზე, დაუმატეთ სიმინდი და ზემოდან დაადეთ მეოთხედებად დაჭრილი კვერცხი. ზემოდან მოაპკურეთ ძმრისა და ზეთის ნაზავი.