სალათი ცეზარი ქათმით
ინგრედიენტები
1 ნაწილი
სალათის ფოთლები1 შეკვრა
ქათმის ფილე1
პურის სუხარი1 გამომცხვარი
ზეითუნი0.5 ზეთი
კოვზი მდოგვი1
კოვზი ლიმნის წვენი1 ჩაის
კვერცხის გული1
ნივრის კბილი2
პარმეზანის ყველი25 g
მარილი პილპილი შაქარი
სამზარეულო
სალათი ცეზარის რეცეპტი იტალიელებს ეკუთვნით. ამ სალათის უამრავი სახეცვლილება არსებობს - ორცხობილით, ქათმით ან ანჩოუსებით.
- გარეცხეთ, კარგად გააშრეთ და პატარა ნაწილებად დააქუცმაცეთ სალათის ფოთლები.
- დაჭერით ხორცი პატარა კუბებად და რამოდენიმე წუთით შეწვით ცხიმში; შეაზავეთ მარილითა და პილპილით.
- ერთმანერთში აურიეთ ზეითუნის ზეთი, კვერცხის გული, ლიმონის წვენი და დაუმატეთ დაჭყლეტილი ნიორი, გახეხილი ყველი, მარილი, პილპილი და შაქარი გემოვნებით.
- პური დაჭერით პატარა ნაჭრებად და შეწვით დაჭყლეტილ ნიორთან ერთად.
- სუფრასთან: დადეთ ქათმის ნაჭრები სალათის ფოთლებზე, მოასხით ზემოდან სოუსი და მოაყარეთ გახეხილი პარმეზანი.